Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Σ. Βλάχου: Τέλη Μαρτίου η προληπτική απολύμανση αθλητικών χώρων στην Κω

09/03/2020
477 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Τις προηγούμενες ημέρες δόθηκε σύσταση για «Μέτρα Πρόληψης Αποφυγής και Περιορισμού της Διάδοσης Sars-Cov-2 σε αθλητικές εγκαταστάσεις» από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στους φορείς εκείνους, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Αυγενάκης καλεί τις περιφέρειες και τους δήμους στο πλαίσιο πρωτοβουλιών πρόληψης και αντιμετώπισης των άμεσων κινδύνων από την εμφάνιση και διάδοση του Sars-Cov-2, να προβούν:

· Στην απολύμανση όλων των αθλητικών χώρων ευθύνης τους.

· Στην αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, όπως ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας.

· Στη λήψη και εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων για την ενημέρωση και την προστασία αθλητών, αθλουμένων, θεατών και εργαζομένων.

Επικοινωνήσαμε με την αντιδήμαρχο κ. Σέβη Βλάχου για  τα παραπάνω καθώς και τις ενέργειες που γίνουν στους αθλητικούς χώρους της Κω. Όπως μας ενημέρωσε η αντιδήμαρχος ήδη έχουν ακυρωθεί όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Μαρτίου ενώ για 2 εβδομάδες οι αθλητικοί αγώνες θα διεξάγονται χωρίς θεατές.

« Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες φυσικά και ο δήμος της Κω συμμορφώθηκε στις οδηγίες των υπουργείων και αναβλήθηκαν όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Μαρτίου ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Σε συνεννόηση με την περιφέρεια οι αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών».

Για τους ψεκασμούς που πρέπει να γίνουν στους αθλητικούς χώρους η κα. Βλάχου δήλωσε ότι την Παρασκευή θα γίνει συνεδρίαση του ΔΟΠΑΒΣ για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού ώστε να δρομολογηθεί ο ψεκασμός καθώς δεν προβλέπεται μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο και δεν είχαν δεσμευτεί χρήματα για αυτόν τον σκοπό. « Τέλος Μαρτίου λόγω γραφειοκρατίας θα είμαστε έτοιμοι να απολυμάνουμε όλους τους αθλητικούς χώρους από εξειδικευμένο συνεργείο καθαρισμού και απολύμανσης. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει τα σωματεία, οι αθλούμενοι και οι γονείς να φροντίζουν για την προσωπική υγιεινή και με ψυχραιμία να ακολουθούν τις οδηγίες που δίνονται από το Υπουργείο Υγείας».

Σάντυ Λαδικού  


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ