Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Το προφητικό σημάδι του Αϊ Νικόλα, όταν η εικόνα του έπεσε πριν την λατανία

06/12/2020
358 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΚΩ

(Γράφει η Ξανθίππη Αγρέλλη)

2016 / 6 Δεκεμβρίου και όσοι συνάδελφοι ήμασταν μπροστά, μπροστά  στην Εκκλησία του Αγίου Νικόλαου για το Εκκλησιαστικό ρεπορτάζ, ζήσαμε  κάτι πολύ λυπηρό. Αυτό που συνέβη, πέρα από τους ιερείς και τους ψάλτες, θα το θυμούνται και οι πολυπληθείς ευλαβείς πιστοί.

Την  ώρα που ετοιμάζονταν για την λιτάνευση της Αγίας Εικόνας, του Πολιούχου του νησιού μας και προστάτη των ναυτικών Αγίου Νικόλαου, πέφτει η μεγάλη ασημοποίκιλτη εικόνα, από το προσκυνητάρι. Πριν ακόμη  τα παιδιά του Ναυτικού ξεκινήσουν να την μεταφέρουν, έπεσε, έσπασε το τζάμι και μαζί ράγισαν οι καρδιές όλων. Όσοι  ήμασταν εκεί κοντά την είδαμε. Ίσως  η Δημοτική Τηλεόραση να κρατά, το στιγμιότυπο στο πλούσιο αρχείο της.

Τότε όλοι ψιθύρισαν.’ κακός οιωνός’, κακό σημάδι’. όλοι έλεγαν ανήσυχοι.  ‘Πόλεμος  θα γίνει.’ Αντίθετα, το 2017 η Κως κτυπήθηκε από μέγιστο σεισμό, 6,7 R ίσον με αυτόν του 1933. Για  άλλη μια φορά, ο περικαλλής Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου καταστράφηκε. Αλλά,  ‘ενός κάκου μύρια έπονται’. Ακολούθησε  η παγκόσμια φονική πανδημία και φυσικά η διαρκής ανασφάλεια, που μας κερνάνε κάθε τόσο οι γειτονικές πολεμικές ιαχές και απειλές.

Θυμάμαι το 1979 τότε τα Φώτα ο αείμνηστος Μητροπολίτης Ναθαναήλ Α’ ο Δίκαιος, έριξε τον Σταυρό στην Πολεμική Σκάλα. Ο  Τίμιος Σταυρός χάθηκε. Κακός  οιωνός, ψιθύρισαν όλοι τρομαγμένοι.

Τον Αύγουστο στις  13 του ιδίου χρόνου, ο αξιαγάπητος μακαριστός Μητροπολίτης μας, μετοίκησε στους κήπους του Παραδείσου.

Άγνωστα τα σημάδια και οι συμπτώσεις, στην απεραντοσύνη της ζωής.

Ευχή όλων μας είναι,  η ευλογία και η χάρης  του Αγίου Νικολάου, να απομακρύνει την φουρτούνα της φονικής πανδημίας και να γαληνεύσει η θάλασσα της ζωής, όλων των ανθρώπων. Χρόνια Πολλά.

Ξανθίππη Αγρέλλη 6/12 /2020

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ