Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ, ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ… ΣΤΑ "ΚΑΓΚΕΛΑ" ΚΑΤΟΙΚΟΙ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩ

04/08/2021
1646 Εμφανίσεις
8 Σχόλια

Πρωτοφανείς καταστάσεις περνάει τις τελευταίες ημέρες η Κως, που δείχνει το πόσο τελικά απροετοίμαστη είμαστε για να αντιμετωπίσουμε μία έκτακτη κατάσταση.

Και δεν αναφερόμαστε στην φωτιά, η οποία ευτυχώς κατασβήστηκε χωρίς σοβαρές συνέπειες. Αναφερόμαστε στην κατάσταση με την ΔΕΗ, και τις συνεχείς διακοπές ρεύματος τις τελευταίες δύο ημέρες, που έχει ως αποτέλεσμα ένα ντόμινο δυσάρεστων επιπτώσεων, όπως είναι η διακοπή νερού αλλά και η μη λειτουργία των τηλεφώνων και του ιντερνετ.

Από χθες εκατοντάδες κάτοικοι, επιχειρηματίες και τουρίστες είναι οργισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί, αφού 3-4 φορές την ημέρα κόβεται το ρεύμα για περίπου 2 ώρες.

Αυτό έχει ως συνέπεια σε αρκετές περιοχές του Νησιού να έχει χαμηλή πίεση του νερού, ενώ σε ορισμένες άλλες να μην έχει καθόλου νερό.

Μάλιστα, υπάρχει περιοχή στο Πυλί, όπου υπάρχει διακοπή στο νερό από τις 12.30 το μεσημέρι, δηλαδή 7 ώρες και ίσως να μην έχουν έως το πρωί.

Μπορεί ορισμένοι να λένε ότι δεν υπάρχουν υποδομές, ωστόσο το ορθότερο είναι ότι η Κως, δεν μπορεί να αντέξει αυτό τον κόσμο που φιλοξενεί. Η φέρουσα ικανότητα του Νησιού, είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στις ανάγκες, ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο.

Αν θυμόμαστε καλά, πριν από χρόνια η ΔΕΗ προχώρησε σε μία μεγάλη επένδυση με την δημιουργία νέου δικτύου υψηλής της τάσης, την οποία (ευτυχώς) οι κάτοικοι τότε των Δήμων Δικαίου και Ηρακλειδών, σταμάτησαν, καθώς υπήρχαν μελέτες που έλεγαν ότι τα δίκτυα αυτά, δεν είναι ασφαλή για την υγεία των πολιτών.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι μεγάλο και αυτό που πρέπει να αναλογιστούμε, είναι εάν τελικά η Κως αξίζει να θυσιάζει τους φυσικούς της πόρους για να πετύχει τον μαζικό τουρισμό.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 8
Ανδρέας από την Κέφαλο
Ανδρέας από την Κέφαλο 05/08 - 15:12
κύριος
Η εταιρεία δημοσιεύει χρονοδιαγράμματα όταν υποτίθεται ότι θα διακοπεί το ρεύμα και στη συνέχεια το αγνοεί και διακόπτει την παροχή ρεύματος όταν το θέλει! Είναι αξιολύπητο.Και όσο για το βράδυ; Χα! Ακόμα κάνουν ό, τι θέλουν.Πολλοί άνθρωποι και επιχειρήσεις υποφέρουν, αλλά ακόμα δεν έχουν λύσει το πρόβλημα. Γιατί; Υποτίθεται ότι βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, όχι στην πέτρινη εποχή. Είναι πραγματικά τόσο ανίκανοι;
Ανώνυμος
Ανώνυμος 05/08 - 14:16
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ
Τις καμένες συσκευές θα τις πληρώσει η ΔΕΗ ;;; Άνοιξε κλείσε άνοιξε κλείσε τι κατάσταση είναι αυτή ρε γαμωτο πια αν είναι δυνατόν
Ανώφελα Λόγια
Ανώφελα Λόγια 05/08 - 09:09
Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα
Ο τίτλος προλογίζει τα εκατοντάδες άρθρα και ποστς για τις διακοπές στις διάφορες περιοχές της Αθήνας και τους απανταχού διαμαρτυρόμενους facebook fighters για τις διακοπές σε περιοχές της Αθήνας. Προλογίζει επίσης δε, τους χειμερινούς προορισμούς που τους θυμόμαστε πριν τα Χριστούγεννα που θέλουμε να δείξουμε χιόνι και τους θερινούς, όταν θέλουμε να δείξουμε παραλίες. Αυτός είναι ένας παράγοντας του συστήματος που αποτελεί τις ελλιπείς υποδομές, σε όλη τη χώρα. Κάθε σύστημα αποτελείται απ' τα δικά του στοιχεία, τους δικούς τους υπερσυνδέσμους και τον προορισμό του. Κάθε σύστημα έχει μια ορισμένη συμπεριφορά. Όταν είσαι τριτοκοσμική χώρα δε σε σώζει το 5G. Σε σώζει το να επενδύσεις στους τόπους που σου φέρνουν φράγκα. Και ξέρουμε ποιοι τόποι συντηρούν το οικοδόμημα. Αυτά αρκούν.
Ώνια Κέφαλος
Ώνια Κέφαλος 05/08 - 01:59
Κέφαλος Ώνια
Πολλά χρόνια στην Κέφαλο νερό δεν είχαμε ... φέτος όμως είναι το κάτι άλλο. Ο πρόεδρος μας μόνο να τσακώνετε ξέρει ... δεν κάνει τίποτα για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα χρόόόνια τώρα.
Anonymos
Anonymos 05/08 - 01:59
Ξενοδοχεία
Ανοίξτε κ άλλα ξενοδοχεία, μπορείτε... να δουλεύει η ΔΕΗ μονο για τα ξενοδοχεία κ οι υπόλοιποι @@
Κέφαλος
Κέφαλος 05/08 - 00:09
Αγανακτισμένοι
Δεν έχουμε νερό από νωρίς το πρωί ήρθε στης 5 το απόγευμα και τώρα στης 12 κόβεται...και δεν έχουμε ούτε ρεύμα ....λένε για μια ώρα και το κόβουν πάνω από τρεις
Σεβη
Σεβη 04/08 - 22:04
Αγανακτισμενος
Στην Κεφαλο δεν εχουμε νερο καθε βραδυ οχι μονο τωρα. Και να σταματησουν οι αδειες για τα ξενοδοχεια.
Αpiapiaνώνυμος
Αpiapiaνώνυμος 04/08 - 20:03
xoris nero 13 ores
Pyli xoris nero apo tis 7 to proi....

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ