Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ανατρέπονται “συμφωνίες κυρίων” για την διοίκηση της ΠΕΔ; Σενάρια φέρνουν τον Δήμαρχο Κω υποψήφιο για την Προεδρία

24/02/2024
235 Εμφανίσεις
8 Σχόλια

Η πολιτική διακήρυξη του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, που υπηρετεί με συνέπεια την σύγχρονη αντίληψη αποκέντρωσης και περιγράφεται στο δίπτυχο «συμμετοχική διοίκηση – αποκεντρωμένη διακυβέρνηση», στην αρχή της ισοτιμίας, χωρίς αποκλεισμούς, κάνοντας πράξη την ενδοπεριφερειακή συνοχή και την περιφερειακή συνείδηση, που πλέον έχει εμπεδωθεί σε μεγάλο βαθμό, στο σύνολο των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων, Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, φέρεται να πηγαίνει… «περίπατο» μετά τις εκλογές στην Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου.
 Συμφωνίες «κυρίων» πριν την κάλπη για την ανάθεση της διοίκησης του οργάνου με τις «ευλογίες» μάλιστα της κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας, στον δήμαρχο Σύρου και Ερμούπολης κ. Αλέξανδρο Αθανασίου φέρονται να ανατρέπονται.
 Είναι γεγονός ότι έχουν προκληθεί αντιδράσεις τόσο σε επίπεδο Νέας Δημοκρατίας όσο και σε ενδοπεριφερειακό επίπεδο, μετά την «διαρροή» αφηγήματος από πλευράς του δημάρχου Ρόδου κ. Αλέξανδρου Κολιάδη, ότι ενδέχεται τελικώς να διεκδικήσει την προεδρία με δεδομένο τον αριθμό των 55 ψήφων που έλαβε στις αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν στην Αθήνα.
 Η αλήθεια όμως είναι ότι αφού εξασφάλισε, παρότι δεν ισχύει πλέον η απλή αναλογική και δεν υπήρχε δέσμευση, μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων στο ενιαίο ψηφοδέλτιο (έθεσε σχεδόν βέτο) μετά την διαπίστωση ότι υποψήφιος ήταν ο κ. Δημήτριος Ζανεττούλλης, ο Κολιάδης και οι εκπρόσωποί του, διαπραγματεύθηκαν το «πακέτο» των 24 ψήφων του με έτερους υποψηφίους και κατόρθωσε ατομικά να αυξήσει το ποσοστό του.
 Οι 55 ψήφοι ωστόσο που έλαβε δεν δικαιολογούν, όπως αναφέρουν παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας στην «δημοκρατική», την ανατροπή των συμφωνιών που είχαν προηγηθεί και ως εκ τούτου ετοιμάζεται plan B σε περίπτωση που ο κ. Κολιάδης επιδιώξει να είναι υποψήφιος για την θέση του προέδρου.
 Ο δήμαρχος Κω κ. Θεοδόσιος Νικηταράς δοκιμασμένος και με περγαμηνές στην τοπική αυτοδιοίκηση, δεν αποκλείεται έτσι σε περίπτωση που διασαλευτεί η ισορροπία που επιδιώχθηκε μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσου να είναι ομοίως υποψήφιος.
 Το όλο ζήτημα έχει κι άλλη ανάγνωση για την Νέα Δημοκρατία, που δεν βλέπει με καλό μάτι το προφίλ του υπερκομματικού υποψηφίου που επιδιώκει να καλλιεργήσει ο κ. Κολιάδης έχοντας συγκεντρώσει γύρω του στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και «φλερτάροντας» ολοένα και περισσότερο και με το τοπικό ΠΑΣΟΚ, όπως αυτό εκφράζεται από τον κ. Βαϊο Καλοπήτα και τον κ. Νίκο Μουτσάκη.
 Οπως ξανάγραψε η «δημοκρατική», στην Νέα Δημοκρατία θεωρούν ειδικότερα ότι μια εκλογή Κολιάδη στην συγκεκριμένη θέση θα αποδυνάμωνε το κόμμα καθώς τυχόν νίκη του με την ανοχή ή και στήριξή της θα μπορούσε να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε προσπάθεια να την καρπωθεί.
 Η «δημοκρατική» μάλιστα εγκαίρως είχε γράψει ότι είχαν αναληφθεί πρωτοβουλίες για «άρση επιφυλάξεων» και «συμφωνίες» με την Νέα Δημοκρατία στις φετινές εκλογές στην Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου και ότι ελλόχευε ο κίνδυνος οι δήμαρχοι να μην πάνε στην κάλπη με ενιαίο πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο.

Σε κάθε περίπτωση, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον σε επίπεδο πολιτικών συνασπισμών και συμφωνιών.


 
dimokratiki.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 8
Ανώνυμος
Ανώνυμος 25/02 - 10:07
Ζήλεψαν την πορεία της Κω.?.
Όταν θέλουν να ρίξουν το πήχυ τόσο χαμηλά εκεί στην ΠΕΔ θα βγάλουν πρόεδρο τον ΝΙκηταρα.. Εξάλλου η Λογική του κατήφορου είναι ο πάτος!,,
« Δοκιμασμενος και με περγαμηνες..
« Δοκιμασμενος και με περγαμηνες.. 25/02 - 09:07
στην τοπικη αυτοδιοικηση»
Μετα το χαος που εχει φερει στον Δημο της Κω... δεν αποκλειεται να ΚΟΨΕΙ.... και να παει προεδρος της ΠΕΔ!!!!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 25/02 - 00:19
αυτό έλειπε
απο το νησί της Κω...να βγει ο Νικηταράς πρόεδρος ΠΕΔ και να παρατηθεί εντελώς το νησί... Δεν λέω θα είναι εξαιρετική επιλογή δεδομένου οτι για τους απο πάνω τους και οχι για τους πολίτες της ΚΩ, είναι σκληρά εργαζόμενος
Ανώνυμος
Ανώνυμος 24/02 - 23:44
έχουν έτοιμο τον επόμενο "μπροστινό" ....
και ο πρώην Δήμαρχος Ρόδου κ. Καμπουράκης έγινε Πρόεδρος της ΠΕΔ και έχασε το Δήμο. Η τύχη του κ. Νικηταρά είναι προδιαγεγραμμένη, έχουν έτοιμο τον επόμενο "μπροστινό" ....
Ανώνυμος
Ανώνυμος 24/02 - 22:34
ΝΤΑΗΣ
Εδώ δεν εκλέχθηκε στο ΔΣ του ΦΟΔΣΑ θα πάει για πρόεδρος της ΠΕΔ; Εδώ ο Δήμος είναι υπό διάλυση,ανοίγει η σεζόν σε ακριβώς ένα μήνα και αυτός κάνει το μάγκα σε συνεργάτες και πολίτες.Και στο κάτω κάτω της γραφής πιστεύει κανένας ότι θα σηκώσει κεφάλι απέναντι σε Χατζημάρκο και Κολιάδη; Θα του το κόψουν την ίδια στιγμή.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 24/02 - 21:56
Προς ανώνυμος
Ας σας συμβουλέψει κάποιος πλέον να το βουλωσετε...ο κόσμος που του έδωσε 60 % αποφάσισε ότι είναι ο πλέον ικανότερος! Αντί να χαίρεστε που το νησί μάς θα έχει την προεδρία χολή και μισός! Μα σε τι τόπο ζούμε τελικά! Απορώ! Ντροπή σας!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 24/02 - 21:49
Τι ζούμε...
Ασχολίαστο!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 24/02 - 19:54
δεν έχει τέτοιες ικανότητες για 2 θέσεις.....
ας συμβουλέψει κάποιος τον κ. Νικηταρά, ότι δεν έχει τέτοιες ικανότητες για 2 θέσεις. Στο Δήμο επικρατεί το απόλυτο χάος .... Έχει καβαλήσει το καλάμι ...

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ