Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Αναβλήθηκε η ανακοίνωση των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

16/11/2022
62 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Μέχρι το τέλος του μηνός Νοεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθούν από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών με τις διαβουλεύσεις να συνεχίζονται πυρετωδώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο την Κυριακή 20 Νοεμβρίου να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για να οριστικοποιηθούν τα ψηφοδέλτια και να εγκριθεί η στρατηγική του κόμματος ενόψει εκλογών, ωστόσο μετά τις αποκαλύψεις για το μείζον ζήτημα των υποκλοπών με απόφαση του προέδρου του Κινήματος κ. Νίκου Ανδρουλάκη, αναβλήθηκε για αργότερα αναλόγως και των εξελίξεων.

Σε ό,τι αφορά όμως στα ψηφοδέλτια οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν οριστικοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους, οι επαφές με τους ενδιαφερόμενους έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και απομένουν ελάχιστες εκκρεμότητες που θα συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση της Κ.Ε. και στη συνέχεια θα επικυρωθούν για να ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η ανακοίνωση των υποψηφίων βουλευτών θα γίνει σταδιακά.

Ειδικά για το ψηφοδέλτιο του νομού Δωδεκανήσου φέρεται να υπάρχουν εκκρεμότητες, γι’ αυτό και δεν θα ανακοινωθεί το πλήρες ψηφοδέλτιο, καθώς παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο της αλλαγής των εδρών και της αύξησής τους κατά μία –από πέντε σε έξι- καθώς οι εκλογές του 2023 θα διεξαχθούν με τα νέα πληθυσμιακά δεδομένα. Η τελική εικόνα των εδρών θα διαμορφωθεί τον Δεκέμβριο, που αναμένεται η ΕΛΣΤΑΤ να δώσει τα τελικά στοιχεία της απογραφής.

Ασφαλής εκτίμηση θα υπάρξει όταν ληφθούν τα επίσημα στοιχεία με βάση τα οποία θα καθοριστεί ο αριθμός των υποψηφίων κάθε κόμματος σε μία εκλογική περιφέρεια αλλά και ο αριθμός των σταυρών προτίμησης. Σημείο – κλειδί είναι η καταγραφή των πολιτών με βάση το πού ψηφίζουν και όχι πού διαμένουν μόνιμα.

Ωστόσο, αν και εφόσον προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές πριν από την 1η Μαρτίου 2023, τότε θα διεξαχθούν με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Όπως έγραψε η «δ», η αποχώρηση της μέχρι πρότινος γραμματέως του Τομέα Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ. Ελευθερίας Φτακλάκη -που εντόνως φημολογείται ότι θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ- ανακάτεψε την τράπουλα όσον αφορά στην σύνθεση του ψηφοδελτίου αφού λόγω της ποσόστωσης του 40%, θα πρέπει οι τρεις θέσεις να καλυφθούν από γυναίκες με την μόνη σίγουρη μέχρι τώρα να είναι η γιατρός Κατερίνα Γαβαλά, που ήταν υποψήφια και στις προηγούμενες εκλογές.

Οι βολιδοσκοπήσεις γυναικών συνεχίζονται, καθώς αναζητείται η καλύτερη δυνατή σύνθεση που να πληροί πέρα από την ποσόστωση και τα κριτήρια που έχει θέσει το κόμμα για την πρόκριση των ενδιαφερόμενων, αλλά και τα γεωγραφικά που έχουν ιδιαίτερη σημασία για τον νομό Δωδεκανήσου.

Σε ό,τι αφορά στους άνδρες εν δυνάμει υποψήφιους βουλευτές Δωδεκανήσου στα ονόματα των Γιώργου Νικητιάδη, Βάιου Καλοπήτα, Φώτη Χατζηδιάκου, Παναγιώτη Κουνάκη, προστέθηκε και του Μιχάλη Χανιώτη από την Κάρπαθο ο οποίος ήταν υποψήφιος και το 2019.

Μέχρι την τελευταία στιγμή πάντως, γράφονται και σβήνονται ονόματα από τις λίστες, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή σύνθεση που θα διασφαλίσει υψηλά ποσοστά στο ΠΑΣΟΚ.

Οι λίστες θα παραδοθούν στον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος είναι εκείνος που θα έχει τον τελευταίο λόγο πριν εγκριθούν από την Κεντρική Επιτροπή.

Το μεγάλο στοίχημα είναι να καταφέρει το κίνημα που έχει καταγράψει υψηλότατα ποσοστά στο νομό στο παρελθόν, να κερδίσει και πάλι τουλάχιστον τη μια έδρα, παρότι ο πήχης έχει τεθεί πιο ψηλά από τα ίδια στελέχη που δεν θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο να εκλεγούν ακόμα και δύο βουλευτές.

Στη Ρόδο ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος

Στη Ρόδο αναμένεται ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος για διήμερη επίσκεψη την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γραμματέας του κόμματος στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Ρόδο θα πραγματοποιήσει ομιλία και θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, ενώ θα έχει σειρά επαφών και με εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σε συνάντηση με τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής πρόκειται να συζητηθούν οργανωτικά ζητήματα με αφορμή και το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών μέσα στο προσεχές διάστημα.

Παράλληλα, ο κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος θα έχει επαφές με στελέχη και φίλους του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού της επαφής του κινήματος με την κοινωνία και της ανάδειξης των ζητημάτων που άπτονται της καθημερινότητας.

Εξάλλου, τα ζητήματα της κοινωνίας και της οικονομίας είναι αυτά που επικρατούν στις επαφές των εν δυνάμει υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με τους ψηφοφόρους, με την Χαριλάου Τρικούπη να προγραμματίζει πολιτικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα για την επικοινωνία του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ. Πηγή:www.dimokratiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ