Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Απάντηση του Δήμου Κω για τις αντιπυρικές ζώνες και τις δηλώσεις του κ. Χριστόδουλου Τσαμπουνιάρη

10/05/2024
459 Εμφανίσεις
8 Σχόλια

Κάποιοι νομίζουν ότι οι δημοτικές εκλογές δεν έχουν τελειώσει και κινδυνολογούν ως υποψήφιοι δημοτικής παράταξης, αντί να αντιληφθούν ότι η θεσμική τους θέση επιβάλλει σοβαρότητα και ευθύνη.

Είναι εξαιρετικά λυπηρό, όσο και εξοργιστικό, ο κ. Χριστόδουλος Τσαμπουνιάρης, εκλεγμένος σύμβουλος με τη Δύναμη Αλλαγής αλλά και υπάλληλος του Δασονομείου, να επιρρίπτει ευθύνες στο δήμο, με δηλώσεις του στο «Βήμα της Κω», για την έλλειψη αντιπυρικών ζωνών στα δάση του νησιού, αντί να αναζητήσει τις ευθύνες εκεί που ανήκει.

Γνωρίζει πως ως Δήμος Κω, αλλά και συνολικά ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, διεκδικούμε την υλοποίηση δράσεων προστασίας των δασών και τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών αλλά συναντούμε όχι μόνο την άρνηση μα και την απειλή να οδηγηθούμε στη δικαιοσύνη.

Ο Δήμαρχος και τα στελέχη του δήμου βροντοφωνάζουν με όλη την ένταση της φωνής τους, ότι οι αντιπυρικές ζώνες προστατεύουν και δεν προκαλούν αλλοίωση στο περιβάλλον.

Διεκδικούν πως πρέπει να υπάρξει εθνική πολιτική για τα δάση και ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή την στελέχωση της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου και πολύ περισσότερο του Δασονομείου Κω.

Συναντούν όμως κλειστές πόρτες, όπως άλλωστε και ο ίδιος διαπιστώνει, για αυτό ας ρίξει αλλού τις ευθύνες και ας αφήσει τον δήμο έξω από την κριτική του.

Η προστασία των δασών απαιτεί συνεργασία, συμπόρευση, εμπιστοσύνη και κατανόηση της σπουδαιότητας τους από όλους όσοι εμπλέκονται θεσμικά.

Δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να γίνεται πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης ή εκτόνωσης.

Γραφείο Τύπου


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 8
Δημότης
Δημότης 13/05 - 14:08
Κοδ
Ο κύριος τσαμπονιάρης κάνει σωστά τη δουλειά του και να ήταν όσες δουλειές και να ήταν της προλάβαινε και πάντα ήτανε δίπλα στο δημότη τώρα τι μας λες εσύ απλά να περάσει η ώρα σου γράφεις
Δήμος
Δήμος 12/05 - 10:24
Ελλάς το μεγαλείο σου
Απορία πώς γίνεται ο κ. Χριστόδουλος να είναι υπάλληλος του Δασαρχείου διευθυντής σέ ξενοδοχείο, αντιπολίτευσης ήταν και πρόεδρος του χωριού παλιτερα, ποίο κάνει καλά αφού όλα είναι την ίδια ώρα
Ανώνυμος
Ανώνυμος 11/05 - 09:11
ΠΡΟΣ ΣΥΜΠΕΤΡΟ
ΕΣΥ ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ, ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ. ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΒΡΟΥΜΕ.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 11/05 - 09:05
ΠΡΟΣ ΣΥΜΠΕΤΡΟ
ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΩΝΗΜΑ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΕ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΑ.ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΒ=ΩΤΙΚΟΣ Ο ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΦΥΛΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΣΚΥΛΙΑ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ. ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΑΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΑ. ΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΒΡΗΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ, ΑΝΟΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ . ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΖΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΝΩΝΗΜΑ.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 11/05 - 08:50
ΠΡΟΣ ΣΥΜΠΕΤΡΟ
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑς ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΙΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΣΣΑΡΙΑ ΚΤΗΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. Ο ΕΝ ΛΟΓΟ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΟΠΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ. ΑΡΑ ΠΕΡΝΑΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΑΡΑ ΕΣΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. ΕΠΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ? ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΟΤΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΦΥΛΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ?ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙΦΡΑΣΟΝΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΗΣ, ΚΑΙ ΑΝ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΡ ΛΟΥΙΣ.ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ. ΚΑΤΑΠΑΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΜΑΘΗ ΗΛΙΘΙΕ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΣΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ. ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΠΑΝΙΔΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΕΝΤΟΠΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 10/05 - 21:40
Δήμαρχε αντιπυρικές ζώνες τώρα !
Μετά τον πρόσφατο εμπρησμό στο δάσος που είναι στο φράγμα της Μεσαριάς προκύπτει η άμεση αναγκαιότητα δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών στο νησί για την προστασία των δασών.Άλλοι δήμοι αιτούνται και τους δίδονται επιχορηγήσεις για καθαρισμούς των δασών και δημιουργία αντιπυρικών ζωνών από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κύριος Καμπουράκης Σταμάτης αφού πρώτα συνεργαστεί με το Δασαρχείο και το Επαρχείο Κω να υποβάλλει μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εμπεριστατωμένη αίτηση για χρηματοδότηση με σκοπό τον καθαρισμό των δασών και την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί.Στην Ρόδο το 2023 έγινε τεράστια καταστροφή γιατί δεν υπήρχαν αντιπυρικές ζώνες και δεν είχαν καθαριστεί έγκαιρα τα δάση.Αναλυτικά όλες οι τεχνικές οδηγίες για αντιπυρικές ζώνες κλπ περιλαμβάνονται στον παρακάτω σύνδεσμο:https://dasarxeio.com/wp-content/uploads/2020/07/61247_2789_2020.pdf?fbclid=IwAR05YqeyizDsZadF5mb4aHaFLrxmXU3lSVGdtyHv_CX70MxRzCY-LVatr6U
Ανώνυμος
Ανώνυμος 10/05 - 21:01
μπράβο
να πάρουμε πρωτοβουλίες γιατί η δημοτική αρχή τα έχει αφήσει όλα στην τυχη
ΣΥΜΠΕΤΡΟ
ΣΥΜΠΕΤΡΟ 10/05 - 14:39
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΥΔΙΑΣ
Θα μας πει καποιος γιατι εχει κλεισει ο δρομο απο τον Αγιο Γεωργιο της Καρυδιας προς Συμπετρο και εχει βαλει τα σπιτακια των σκυλων μεσα στον δρομο και αποτελουν μεγαλο κίνδυνο.........

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ