Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Αστυνομικός που υπηρετούσε στο ΚΥΤ της Κω κρίθηκε ένοχος για πλαστογραφία

06/11/2023
577 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Αστυνομικός που τοποθετήθηκε σε κέντρο ταυτοποίησης και υποδοχής μεταναστών στην Κω, καταδικάστηκε για πλαστογραφία στην πρώτη ετυμηγορία στα ελληνικά δικαστήρια για υπόθεση που ερευνήθηκε και διώχθηκε από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) στην Αθήνα (Ελλάδα).

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός εκτελούσε καθήκοντα στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση αστυνομικών υπηρεσιών με προσωπικό για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης των Νήσων Ανατολικού Αιγαίου», που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε.

 Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ.συν, ο δημόσιος λειτουργός καταδικάστηκε, στις  31 Οκτωβρίου 2023, σε φυλάκιση 18 μηνών, με αναστολή τριών ετών και χρηματική ποινή 400 ημερήσιων μονάδων (10 ευρώ ανά ημερήσια μονάδα)  από το Πρωτοδικείο Αθηνών για την υποβολή πλαστών αποδείξεων, κατά τη διάρκεια της θητείας του, για έξοδα ταξιδιού και διαμονής –καλυπτόμενα από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας της Ε.Ε. (ISF)– που δεν είχαν γίνει ποτέ.

Συγκεκριμένα  οι αποδείξεις φέρεται να εκδόθηκαν από ξενοδοχείο στο ελληνικό νησί της Κω, όπου είχε τοποθετηθεί να εργαστεί ο αστυνομικός. Κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε ψευδή σφραγίδα και πλαστογραφημένη υπογραφή του παρόχου υπηρεσιών. Τα πλαστά έξοδα ανήλθαν σε 12.000 €.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη καταδίκη στην Ελλάδα μετά από δίωξη της EPPO, από την έναρξη των εργασιών της, τον Ιούνιο του 2021.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι η ανεξάρτητη εισαγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την εκδίκαση εγκλημάτων κατά των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ.

documentonews.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 07/11 - 15:05
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ
Μαζέψατε όλα τα ρεμάλια, όπως-όπως χωρίς προσόντα, να δουλέψουν στο ΚΥΤ και τώρα τι; δε τα περιμένατε αυτά; Η αστυνομία "βρωμάει" περισσότερο πλέον από αυτούς που υποτίθεται πως έχει μαντρωμένους!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 07/11 - 07:50
Epistimonas
Ποιος "δημόσιος λειτουργος" ρε????

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ