Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
‘’ Η αποκάλυψη του σκανδάλου υπεξαίρεσης στο Ταμείο της Μαρίνας δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.
Οι πρακτικές αλλά και οι ανεπάρκειες του μοντέλου διακυβέρνησης της δημοτικής αρχής, ήταν αναπόφευκτο να οδηγήσουν εδώ που οδήγησαν.
Κατά πρώτο λόγο, πρωταγωνιστής της υπεξαίρεσης φέρεται υπάλληλος που προσέλαβε η δημοτική αρχή Νικηταρά και του ανέθεσε ευαίσθητα καθήκοντα διαχείρισης χρημάτων. Αισθάνεται την ανάγκη κανείς να απολογηθεί, να αναλάβει την πολιτική ευθύνη; Για παραιτήσεις ούτε λόγος …δεν περισσεύει ούτε η ευθιξία ούτε η ευαισθησία σε αυτή τη δημοτική αρχή.
Κατά δεύτερο λόγο, η κατάχρηση δεν έγινε τώρα. Ξεκίνησε από το 2023. Μιλάμε για ένα διάτρητο σύστημα ελέγχου για το οποίο ουδείς αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη.
Το μόνο που νοιάζει τον κ.Νικηταρά ήταν να βγάλει την ουρά του απέξω. Δεν ήξερε, δεν γνώριζε , απλά ήταν Δήμαρχος….
Η υπεξαίρεση στη Μαρίνα αλλά και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ , στην ΚΩΑΝ , ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ, σε εταιρείες και οργανισμούς του Δήμου αλλά και στην εν γένει λειτουργία του Δήμου επιβάλλει:
Τη σύσταση υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου στο Δήμο Κω που θα προβαίνει σε τακτικούς ελέγχους στη διαχείριση τόσο των οικονομικών και στη λειτουργία των υπηρεσιών αλλά και στις εταιρείες και στους οργανισμούς του Δήμου και θα συνεργάζεται με ανεξάρτητους ελεγκτές και τα όργανα ελέγχου της Πολιτείας.
Είναι προφανές ότι και μόνο η πρόταση αυτή προκαλεί αλλεργία στη δημοτική αρχή Νικηταρά, όπως τους προκαλεί αλλεργία κάθε πρόταση για δημόσιο έλεγχο , λογοδοσία και διαφάνεια.
Για αυτό φτάσαμε στην υπόθεση υπεξαίρεσης στη Μαρίνα για την οποία δεν αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη.’’