Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Εντυπωσιακή η εικονογράφηση στην πρόσοψη του τεμένους Ντεφτεντάρ στην πλατεία Ελευθερίας

08/12/2023
459 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Πριν λίγες ημέρες τοποθετήθηκε ένα τεράστιο εικονογραφημένο πανί που απεικονίζει το τέμενος Ντεφτενταρ πριν από τον καταστροφικό σεισμό του 2017 όπου και υπέστη πολύ σοβαρές φθορές με αποτέλεσμα να μην χρησιμοποιείται σήμερα. 

Πλέον αν και με αρκετή καθυστέρηση (προηγήθηκε και επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού κυρίας Μενδώνη πριν από λίγες ημέρες στο νησί) οι εργασίες προχωρούν κανονικά και με την απαιτούμενη περίφραξη ασφαλείας. 

Ευχάριστη οπτική έκπληξη αποτελεί η τοποθετήθηκε στην πλευρά του τεμένους που «βλέπει» την πλατεία ενός  πελώριου εικονογραφημένο πανιού  που θα το καλύπτει ώστε να μην μας θυμίζει την τρομακτική εκείνη νύχτα του σεισμού. 

Το τέμενος σύμφωνα και με δηλώσεις της προέδρου Ελβάν Κοτζαογλάν θα παραδοθεί το 2025 ενώ το τέμενος Γαζί Χασάν Πασά στο Πλατάνι έχει φτάσει στην τελική ευθεία αποκατάστασης του, με τα εγκαίνια να είναι προγραμματισμένα για τις 15 Δεκεμβρίου 2023. 

Φορέας υλοποίησης του έργου το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων με προυπολογισμό 1.000.000,00 Ε και Χρηματοδότηση από την Ε.Ε. 854.700,85 Ε.

Το διώροφο τέμενος Defterdarπήρε το όνομά του από τον Υπεύθυνο Οικονομικών του Σουλτάνου IbrahimEfendi που το έκτισε την περίοδο του 1780.

Καλλιόπη Δανελλάκη

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 08/12 - 10:30
Και ο Άγιος Νικόλαος στο Μπόντρουμ ακόμη περιμένει
Ο Ερτογαν δεν μπορεί να κάνει κάτι ; Η Εκκλησία του Αγίου Νικόλαου στο Μποντρούμ είναι ακόμη με της πέτρες πόσα χρόνια τώρα.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ