Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γ. Ρέτσος: Πιο ανθεκτικός απ’ όσο περιμέναμε ο τουρισμός μετά την πανδημία – Η Ελλάδα θα κάνει ρεκόρ φέτος

17/11/2023
42 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού αλλά και για τις προοπτικές του έστειλε ο Γιάννης Ρέτσος (CEO & Co-owner Electra Hotels Group), μιλώντας στο συνέδριο του Travel.gr.

«O ελληνικός τουρισμός κινούνταν δυναμικά από το 2013-2019. Μετά την πανδημία αποδείχθηκε πολύ πιο ανθεκτικός από ό,τι περιμέναμε. Η Ελλάδα θα κάνει ρεκόρ φέτος ενώ ανταγωνιστές της όπως η Ιταλία και η Ισπανία είναι κάτω από το 2019», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Ρέτσο, καθοριστικές για την αναγέννηση του ελληνικού τουρισμού ήταν οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν μετά το 2020. Εστίασε στο άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι του 2020, όπως και το άνοιγμα στην αμερικανική αγορά την επόμενη χρονιά.

«Το καλοκαίρι του 2020 ήμασταν οι μόνοι που ανοίξαμε εν μέσω πανδημίας και αυτό ήταν μια μεγάλη άσκηση για τον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος έμαθε να λειτουργεί σε συνθήκες κρίσης. Μετά την Covid υπήρξε μια άλλη σημαντική ενέργεια, το άνοιγμα στην αμερικανική αγορά.

Η απόφαση της κυβέρνησης να κρατήσει ανοιχτή την πύλη στους Αμερικανούς τουρίστες το 2021 μετέτρεψε το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος σε κόμβο και «η φήμη του ελληνικού τουρισμού βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο. To brand της Ελλάδας, που ήταν κακό λόγω της οικονομικής κρίσης, απογειώθηκε, αν και ακόμα θεωρώ πως είναι υποτιμημένο».

Ο κ. Ρέτσος αναφέρθηκε ειδικά στις μεγάλες προοπτικές του ελληνικού τουρισμού σε συνδυασμό με τη βιώσιμη ανάπτυξη. «Προσπαθούμε να εστιάσουμε σε 5 κατευθύνσεις: υποδομές, ανάπτυξη προϊόντων, αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, ψηφιακός μετασχηματισμός και προστασία του περιβάλλοντος».

Κλείνοντας μίλησε για την επένδυση της Electra στη Θεσσαλονίκη: «Ετοιμάζουμε τη νέα μας επένδυση, ένα νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που αγαπάμε και πιστεύουμε σε επίπεδο ευκαιριών και δυναμικής. Ευελπιστούμε να είναι έτοιμο σε 22 μήνες»dimokratiki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ