Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Γραφεία ενδοοικογενειακής βίας θα λειτουργήσουν σε Ρόδο και Κω

23/05/2024
193 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Γραφεία ενδοοικογενειακής βίας σε Ρόδο και Κω θα λειτουργήσουν από την Αστυνομία έως το τέλος του μήνα, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των αυξημένων περιστατικών που καταγράφονται και στην περιοχή μας.

Τα γραφεία αυτά θα στεγαστούν στα Αστυνομικά Τμήματα των δύο νησιών και πρόκειται να στελεχωθούν με προσωπικό που θα αντιμετωπίζει τα περιστατικά και τις καταγγελίες που θα γνωστοποιούνται.
Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη ανάλογη Υπηρεσία λειτουργούσε το προηγούμενο διάστημα στην Α’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου.

Συνολικά στη χώρα μας, από το τέλος του μήνα, πρόκειται να λειτουργήσουν 63 Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας (από 18 που είναι σήμερα) σε κάθε Νομό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Μιλώντας στον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο, ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι ήδη λειτουργεί ένα “safe house” σε κάθε Νομό, όπου φιλοξενούνται θύματα ενδοοικογενειακής βίας για όσο καιρό χρειαστεί, ώστε οι γυναίκες να νιώσουν ασφαλείς. Μάλιστα, όπως σημείωσε, ετησίως 20.000 γυναίκες τον χρόνο αναζητούν στέγη.

«Η βία συνέβαινε πάντα πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά τώρα αποκαλύπτεται καθώς τα στόματα ανοίγουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συμπλήρωσε πως καθημερινά συλλαμβάνονται 50 άνδρες για ενδοοικογενειακή βία. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι, το τελευταίο 24ωρο έχουν σημειωθεί 80 περιστατικά, 40 συλλήψεις και 150 κλήσεις στο 100. Συμπλήρωσε δε με έμφαση, πως πλέον το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης ανταποκρίνεται στις κλήσεις μέσα σε 5 δευτερόλεπτα.

Επιπλέον, επεισήμανε πως από προχθές, με ΚΥΑ που συνυπέγραψαν οι αρμόδιοι υπουργοί, η εφαρμογή “panic button” επεκτάθηκε σε ολόκληρη τη χώρα και θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν όλοι οι ενήλικες, θύματα ενδοοικογενειακής βίας, τόσο γυναίκες όσο και ηλικιωμένοι.

Σ’ ό,τι αφορά στα φαινόμενα της ανήλικης παραβατικότητας που βαίνει διαρκώς αυξανόμενη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εκτίμησε πως, η πλειοψηφία των περιστατικών βίας αφορά κυρίως παιδιά που η εποπτεία τους είναι παραμελημένη, συμπληρώνοντας ότι κάθε βράδυ σημειώνονται δεκάδες περιστατικά με δράστες ανήλικους, οι οποίοι συλλαμβάνονται μαζί με τους γονείς τους, καθώς όπως υπογράμμισε είναι δύσκολη η ποινική μεταχείριση των ανηλίκων. Υπενθύμισε, δε, τη λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής, 24ωρης λειτουργίας- 10201- στην οποία μπορούν να απευθυνθούν όλοι όσοι αντιλαμβάνονται περιστατικά στα οποία εμπλέκονται ανήλικοι, είτε ως δράστες, είτε ως θύματα.


rodiaki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 24/05 - 12:40
.
Και άλλοι αστυνομικοί στα γραφεία... Θα κοιμάμαι με ανοιχτή την πόρτα... Γελοίοι τουλάχιστον!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 23/05 - 14:19
Καλά κάνετε γιατι οι αστυνομικοί δεν θέλουν να ακούν τέτοια διώχνουν!!
Βάλτε όμως και άτομα Προκόπης μέσα όχι σας αυτούς όπως στις πρόνοιες που χάνουν λάδια πιο πολύ από εμάς .

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ