Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ηλεκτρονικά η υποβολή των αιτήσεων για το εποχικό επίδομα ανεργίας των εποχικών εργαζομένων

11/11/2023
179 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Καθώς το φθινόπωρο ημερολογιακά μονο μπαίνει για τα καλά και οι τουριστικές επιχειρήσεις έχουν ήδη μπει σε «χειμέρια νάρκη» οι εργαζόμενοι της σεζόν περνούν σταδιακά την πόρτα των λογιστών για το επίδομα ανεργίας.
 Για 3η χρόνια η κατάθεση των δικαιολογητικών για το εποχικό επίδομα ανεργίας γίνεται ηλεκτρονικά. Το ποσό που αναμένεται να καταβληθεί κάθε μήνα είναι 479 € με την αύξηση του βασικού μισθού με 10% προσαύξηση για κάθε παιδί.
 Η καταβολή του επιδόματος είναι διάρκειας 3,5 - 4 μηνες, εκτός κι αν βγαίνει πρώτη φορά στην ανεργία που είναι 6 μήνες.
 Από τα τέλη του Οκτώβρη τα λογιστικά γραφεία δέχονται καθημερινά δεκάδες δικαιούχους οι οποίοι ηλεκτρονικά καταθέτουν τα χαρτιά τους προκειμένου να λάβουν το εποχικό βοήθημα της ΔΥΠΑ.
 Έτσι οι ουρές έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ είναι μια εικόνα που μπήκε στο χρονοντούλαπο. Η διαδικασία σαφώς και είναι ευκολότερη και οι διαδικασίες τρέχουν πιο γρήγορα για τους δικαιούχους.
 Δυστυχώς παρά το γεγονός ότι το κόστος ζωής έχει ανέβει, δεν έχει αντιληφθεί η πολιτεία την ανάγκη της ενίσχυσης των εργαζομένων του τουρισμού κατά τους χειμερινούς μήνες όπως συνέβαινε στο παρελθόν.
 Για τη χορήγηση της τακτικής επιδότησης ανεργίας σε ασφαλισμένους που απασχολούνται στις άνω εποχιακής λειτουργίας επιχειρήσεις απαιτείται καταρχήν η συνδρομή των γενικών προϋποθέσεων που αφορούν στην τακτική επιδότηση ανεργίας και επιπροσθέτως:
 
 Προϋποθέσεις για ανεργία:
 
 1. Για δικαιούχο που επιδοτείται για πρώτη φορά απαιτείται:
 α) Αν έχει απασχοληθεί σε επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχιακά κατά την τελευταία χρονική περίοδο (μια σαιζόν) απαιτείται:
 πραγματοποίηση 100 ημερών εργασίας κατά το τελευταίο δεκατετράμηνο (14μηνο) πριν από τη λήξη ή τη λύση της σύμβασης εργασίας χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες πριν από τη λύση ή τη λήξη αυτής και
 πραγματοποίηση 80 ημερών εργασίας σε κάθε έτος στην τελευταία διετία πριν από τη λύση ή τη λήξη της εργασιακής σχέσης.
 β) Αν έχει απασχοληθεί σε επιχειρήσεις εποχιακής λειτουργίας για δύο συνεχείς χρονικές περιόδους (δύο σαιζόν) απαιτείται:
 πραγματοποίηση 100 ημερών εργασίας κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο (12μηνο) πριν από τη λήξη ή λύση της σύμβασης εργασίας του και
 πραγματοποίηση 80 ημερών εργασίας σε κάθε έτος κατά τα δύο προηγούμενα πριν από την έναρξη της επιδότησής του έτη.
 2. Για δικαιούχο που έχει επιδοτηθεί στο παρελθόν απαιτείται:
 α) Αν έχει απασχοληθεί σε επιχειρήσεις εποχιακής λειτουργίας κατά την τελευταία χρονική περίοδο (μια σαιζόν) απαιτείται:
 πραγματοποίηση 100 ημερών εργασίας κατά το τελευταίο δεκατετράμηνο (14μηνο) πριν από τη λήξη ή τη λύση της σύμβασης εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι ημέρες εργασίας-ασφάλισης των δυο τελευταίων μηνών πριν από τη λύση ή τη λήξη αυτής
 β) αν έχει απασχοληθεί σε επιχειρήσεις εποχιακής λειτουργίας για δύο συνεχείς χρονικές περιόδους (δύο σαιζόν):
 πραγματοποίηση 100 ημερών εργασίας κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο (12μηνο) πριν από τη λήξη ή λύση της σύμβασης εργασίας του χωρίς να αφαιρούνται οι ημέρες εργασίας-ασφάλισης των δύο τελευταίων μηνών.
 Σάντυ Λαδικού


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ