Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us

Τελευταία σχόλια

ΕΝ: Σήμερα (20:28)
ΕΝΔ - ενδεχόμενο :ουδέτερο ένα γεγονός που ενδέχεται να συμβεί στο μέλλον, κάτι το πιθανό, όχι βέβαιο
': Σήμερα (20:28)
''ΧΑΙΡΕ ΥΠΟΨΗΦΙΕ ! ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ !'' - '
Ανώνυμος: Σήμερα (20:28)
ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ; - Ο ΚΛΑΔΗΣ;
Ανώνυμος: Σήμερα (20:28)
Α.Μ - ΝΑΙ ΑΛΛΑ Ο ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΛΕΡΟΥ ΠΑΤΜΟΥ, ΛΕΙΨΩΝ ΚΛΠ
Μπα μπα : Σήμερα (20:28)
Και πάλι - Τελικά μου φαίνεται πώς εκλογές μύρισαν.... Ίσως Ίσως...
Π.Π: Σήμερα (20:28)
ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ - ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΚΟΝΣΟΛΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΝΟΙΆΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩ.ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

Μ. Κόνσολας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκατάστασης πυροσβεστικού εναέριου μέσου στην Κω με την επικαιροποίηση του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για τη νέα περίοδο

14/09/2026
142 Εμφανίσεις
6 Σχόλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάθε χρόνο, για να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότερα οι πυρκαγιές, επικαιροποιούνται και αναθεωρούνται τα Επιχειρησιακά Σχέδια Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών σε επίπεδο Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού, για το σύνολο της Επικράτειας, συμπεριλαμβανομένης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με στόχο τη συνεχή βελτίωση της αποτελεσματικότητας του μηχανισμού καταστολής.

Αυτά αναφέρονται σε έγγραφη απάντηση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Τουρνά, στον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, ο οποίος είχε αναδείξει την ανάγκη μόνιμης παραμονής στη Κω, την αντιπυρική περίοδο, πυροσβεστικού πτητικού μέσου και συγκεκριμένα ενός μονοκινητήριου πυροσβεστικού αεροσκάφους Air Tractor ή ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου για την αντιπυρική περίοδο.

Είναι σαφές ότι στο πλαίσιο της επικαιροποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μόνιμης παρουσίας πυροσβεστικού εναέριου μέσου στην Κω από τη στιγμή, μάλιστα, που συντρέχουν οι προϋποθέσεις.

Επιβάλλεται η κινητοποίηση και η στήριξη όλων σε αυτή τη διεκδίκηση που αναδείχθηκε μέσα από την κοινοβουλευτική πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα.

Ο Μάνος Κόνσολας στην παρέμβασή του προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης

και Πολιτικής Προστασίας είχε τονίσει ότι σε περίπτωση που εκδηλωθεί μια επικίνδυνη πυρκαγιά σε ένα νησί όπως η Κως, τα πρώτα λεπτά είναι κρίσιμα για την αντιμετώπισή της κάτι που σημαίνει ότι η άμεση επέμβαση ενός πυροσβεστικού πτητικού μέσου θα έχει αποφασιστική συμβολή σε αυτή την προσπάθεια.

Αναφερόμενος στην πυρκαγιά στο Πυλί, μέσα στο καλοκαίρι, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου είχε επισημάνει ότι το συγκεκριμένο περιστατικό ανέδειξε την ανάγκη μόνιμης παρουσίας στη Κω πυροσβεστικού πτητικού μέσου για την αντιπυρική περίοδο, ζητώντας, ταυτόχρονα, να εξεταστεί η τροποποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού για τα νησιά και η μόνιμη παρουσία στο αεροδρόμιο της Κω ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους Air Tractor ή ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 6
ΕΝ
ΕΝ 16/09 - 13:20
ΕΝΔ
ενδεχόμενο :ουδέτερο ένα γεγονός που ενδέχεται να συμβεί στο μέλλον, κάτι το πιθανό, όχι βέβαιο
'
' 15/09 - 12:23
''ΧΑΙΡΕ ΥΠΟΨΗΦΙΕ ! ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ !''
'
Ανώνυμος
Ανώνυμος 15/09 - 10:09
ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ;
Ο ΚΛΑΔΗΣ;
Ανώνυμος
Ανώνυμος 15/09 - 10:00
Α.Μ
ΝΑΙ ΑΛΛΑ Ο ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΛΕΡΟΥ ΠΑΤΜΟΥ, ΛΕΙΨΩΝ ΚΛΠ
Μπα μπα
Μπα μπα 15/09 - 06:49
Και πάλι
Τελικά μου φαίνεται πώς εκλογές μύρισαν.... Ίσως Ίσως...
Π.Π
Π.Π 14/09 - 22:24
ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ
ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΚΟΝΣΟΛΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΝΟΙΆΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩ.ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ