Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us

Τελευταία σχόλια

Παρείας: Σήμερα (17:42)
Αγένεια - Μεγάλη η μη σωστή διαχείρηση της εκδήλωσης μνήμης στον Μανόλη Χατζηγιακουμή, το Προεδρείο φέρθηκε με ακόμα μεγαλύτερη αγένεια στον μοναδικό Κώο ακαδημαϊκό και υπουργό στην τοποθέτηση
Αναγνώστες : Σήμερα (17:42)
Κοινωνία - Την αλήθεια λέμε για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα. Είναι μεγάλη αγένεια πριν να τελειώσει η εκδήλωση να φεύγουν τα πρώτα τιμητικά καθίσματα με τους επίσημους που έπρεπε να είναι εκεί ως το τέλος της.
Ανώνυμος: Σήμερα (17:42)
Κωος - Κοφτε τη μιζερια επι τελους. Ολα καλα!
Κώος: Σήμερα (17:42)
Απορία.. - Ήταν όντως τιμητική η χθεσινή εκδήλωση??Όταν αποφασίζετε να τιμήσετε μια προσωπικότητα σαν τον Μανόλη Χατζηγιακουμή το ελάχιστο που πρέπει να έχει διασφαλιστεί είναι η αρτιότητα της εκδήλωσης σε όλες τις πτυχές της..Εχθές τα μικρόφωνα δεν λειτουργούσαν, λίστα ομιλητών για να τηρηθεί κατά γράμμα δεν υπήρχε..Κάτι ήξερε ο αείμνηστος και δεν δεχόταν εν ζωή να τον τιμήσει η πατρίδα του…Εχθές θα ένοιωσε δυστυχώς δικαιωμένος εκεί ψηλά…
Παρατηρητής : Σήμερα (17:42)
Κοινωνία - Δεν υπήρχε σωστή οργάνωση. Τα μικρόφωνα είχαν μεγάλο πρόβλημα. Έπρεπε να υπάρχει λίστα ομιλητών και μετά να πει ότι θέλει ο καθένας για συμπλήρωμα. Όχι να μπερδεύονται οι ομιλητές . Η εκδήλωση άρχισε από τις οκτώ και τελείωσε δέκα και τέταρτο. Η εκδήλωση τράβηξε πολύ. Από τις εννέα και μισή η ώρα τα πρώτα καθίσματα με τους επίσημους άρχισαν να αδειάζουν. Στο τέλος ακούσαμε ξανά τον επικήδειο που ακούστηκε πριν δύο χρόνια στην κηδεία του καθηγητή.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

Μια ξεχωριστή βραδιά μνήμης και τιμής για τον σπουδαίο Μανόλη Χατζηγιακουμή

17/08/2026
511 Εμφανίσεις
5 Σχόλια

Με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Αυγούστου, στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Κω (Χάνι), η ξεχωριστή εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσαν ο Πνευματικός Όμιλος Κώων «Ο Φιλήτας», το Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Κω και μαθητές του αείμνηστου συμπατριώτη μας, φιλολόγου και ερευνητή Μανόλη Χατζηγιακουμή.

Η εκδήλωση αποτέλεσε έναν ουσιαστικό φόρο τιμής σε έναν σπουδαίο άνθρωπο των γραμμάτων, έναν φωτισμένο δάσκαλο και έναν ακούραστο ερευνητή, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στη μελέτη, τη διάσωση και την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού. Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου ανέδειξε, με τον πιο συγκινητικό τρόπο, τον βαθύ σεβασμό και την αγάπη που εξακολουθεί να εμπνέει η προσωπικότητα και το έργο του.

Για τη ζωή, την προσωπικότητα, την επιστημονική πορεία και τη σημαντική προσφορά του Μανόλη Χατζηγιακουμή μίλησαν μαθητές, φίλοι και συγγενείς του. Μέσα από τις προσωπικές τους μαρτυρίες, τις αναμνήσεις και τις αναφορές στο έργο του, αναδείχθηκε ένας άνθρωπος με βαθιά αγάπη για την ελληνική γλώσσα, την παιδεία, την παράδοση και την πνευματική δημιουργία.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν οι αναμνήσεις των μαθητών του, οι οποίοι αναφέρθηκαν στον δάσκαλο που σημάδεψε τη μαθητική και πνευματική τους πορεία. Για εκείνους, ο Μανόλης Χατζηγιακουμής δεν υπήρξε μόνο ένας καταξιωμένος φιλόλογος και ερευνητής, αλλά ένας άνθρωπος που με τη γνώση, το ήθος και την προσωπικότητά του ενέπνευσε γενιές μαθητών και άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη ζωή τους.

Η βραδιά στο ιστορικό «Χάνι» της Κω αποτέλεσε, ουσιαστικά, μια πρώτη δημόσια αναφορά στην τεράστια παρακαταθήκη που άφησε πίσω του. Μια παρακαταθήκη που υπερβαίνει τα όρια της Κω και συνδέεται με τον ευρύτερο ελληνικό πολιτισμό και τα γράμματα.

Η μνήμη του Μανόλη Χατζηγιακουμή παραμένει ζωντανή μέσα από το έργο του, τους ανθρώπους που τον γνώρισαν και τους μαθητές που τον αγάπησαν και τον τίμησαν.

 Η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν αποτέλεσε μόνο ένα μνημόσυνο για έναν εκλεκτό συμπατριώτη, αλλά και μια υπόσχεση ότι η πνευματική του κληρονομιά θα συνεχίσει να αναδεικνύεται και να αποτελεί σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές.

Μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση, μνήμες και ευγνωμοσύνη για έναν σπουδαίο Κώο, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με συνέπεια και πάθος την ελληνική παιδεία και άφησε το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στον πολιτισμό.


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 5
Παρείας
Παρείας 20/08 - 07:57
Αγένεια
Μεγάλη η μη σωστή διαχείρηση της εκδήλωσης μνήμης στον Μανόλη Χατζηγιακουμή, το Προεδρείο φέρθηκε με ακόμα μεγαλύτερη αγένεια στον μοναδικό Κώο ακαδημαϊκό και υπουργό στην τοποθέτηση
Αναγνώστες
Αναγνώστες 18/08 - 21:28
Κοινωνία
Την αλήθεια λέμε για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα. Είναι μεγάλη αγένεια πριν να τελειώσει η εκδήλωση να φεύγουν τα πρώτα τιμητικά καθίσματα με τους επίσημους που έπρεπε να είναι εκεί ως το τέλος της.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 18/08 - 18:54
Κωος
Κοφτε τη μιζερια επι τελους. Ολα καλα!
Κώος
Κώος 18/08 - 15:25
Απορία..
Ήταν όντως τιμητική η χθεσινή εκδήλωση??Όταν αποφασίζετε να τιμήσετε μια προσωπικότητα σαν τον Μανόλη Χατζηγιακουμή το ελάχιστο που πρέπει να έχει διασφαλιστεί είναι η αρτιότητα της εκδήλωσης σε όλες τις πτυχές της..Εχθές τα μικρόφωνα δεν λειτουργούσαν, λίστα ομιλητών για να τηρηθεί κατά γράμμα δεν υπήρχε..Κάτι ήξερε ο αείμνηστος και δεν δεχόταν εν ζωή να τον τιμήσει η πατρίδα του…Εχθές θα ένοιωσε δυστυχώς δικαιωμένος εκεί ψηλά…
Παρατηρητής
Παρατηρητής 18/08 - 12:53
Κοινωνία
Δεν υπήρχε σωστή οργάνωση. Τα μικρόφωνα είχαν μεγάλο πρόβλημα. Έπρεπε να υπάρχει λίστα ομιλητών και μετά να πει ότι θέλει ο καθένας για συμπλήρωμα. Όχι να μπερδεύονται οι ομιλητές . Η εκδήλωση άρχισε από τις οκτώ και τελείωσε δέκα και τέταρτο. Η εκδήλωση τράβηξε πολύ. Από τις εννέα και μισή η ώρα τα πρώτα καθίσματα με τους επίσημους άρχισαν να αδειάζουν. Στο τέλος ακούσαμε ξανά τον επικήδειο που ακούστηκε πριν δύο χρόνια στην κηδεία του καθηγητή.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ