Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
AdBanner
AdBanner
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης στον εορτασμό του Βακούφ Κω για το Κουρμπάν Μπαϊράμ

11/07/2022
280 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με ανταλλαγή ευχών και παρουσία των τοπικών αρχών, βουλευτών, φορέων καθώς και πολλών μουσουλμάνων συμπολιτών μας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση του ΒΑΚΟΥΦ Κω για το Κουρμπάν Μπαϊράμ στο beach bar – café «Nissi» της οικογένειας Χατζησουλεϊμαν. Το καλωσόρισμα και τις ευχές έδωσε αρχικά η πρόεδρος του Βακουφ Κω, Ελβάν Κοτζαογλάν και στην συνέχεια ο Ιμάμης, Ιρφάν Τράμπα. 

Σύντομο χαιρετισμό και ευχές απηύθυναν οι Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, Έπαρχος Κω – Νισύρου, Ιωάννης Καμπανής, ο Βουλευτής Δωδ/σου της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αντώνης Γιαννικουρής και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κω - Νισύρου. 

Επιπλέον στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρώην δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης, η επικεφαλής της παράταξης Όραμα & Δράση κα. Ρούφα Ιωάννα, ο βουλευτής Δωδ/σου της Ν.Δ.  Ιωάννης Παππάς ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός, ο τέως υφυπουργός και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Νικητιάδης, η Αντιδήμαρχος κα Βλάχου Σέβη, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Παναγιώτης Χατζηχριστοφής η άμισθη σύμβουλος σε θέματα πρόνοιας κα. Κανταρζή Σταματία ο πρόεδρος της μόνιμης επιτροπής του ΤΕΕ Κω Γιώργος Χρυσουλάκης και η πρώην δημοτική σύμβουλος κα. Χατζηχριστοφή Ειρήνη. 

ΤοΙντ αλ-αντχά ή γνωστό και ως η γιορτή των θυσιών και στην Ελλάδα γνωστό ως Κουρμπάν μπαϊράμ, είναι ένα θρησκευτικό φεστιβάλ που γιορτάζεται από τους Μουσουλμάνους παγκοσμίως ως εορτασμός της προθυμίας του Αβραάμ να θυσιάσει το γιο του Ισμαήλ για τον Αλλάχ. Είναι ένα από δύο κύρια θρησκευτικά φεστιβάλ Μπαϊράμ τα οποία οι Μουσουλμάνοι γιορτάζουν.

 Όπως και το Ιντ αλ-φιτρ, το Κουρμπάν Μπαϊράμ αρχίζει επίσης μια σύντομη προσευχή που ακολουθείται από ένα κήρυγμα (χούτμπα). Το Κουρμπάν Μπαϊράμ διαρκεί 3 ημέρες και αρχίζει τη 10η ημέρα του μήνα Ντουλ χιτζά του σεληνιακού ισλαμικού ημερολογίου. Συμβαίνει να είναι περίπου 70 ημέρες μετά από το τέλος του μήνα με το Ραμαζάνι.

 Όπως και με τις άλλες γιορτές του Ισλάμ, επειδή το ισλαμικό ημερολόγιο είναι σεληνιακό, έχει διαφορετική ημερομηνία κάθε έτος. 

Καλλιόπη Δανελλάκη


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ