Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Νίσυρος: Νέες καταγγελίες για τον αρχαιοφύλακα - "Έπεσα σε παγίδα" λέει ο ίδιος

19/04/2024
275 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Σε αναστολή καθηκόντων τέθηκε ο 63χρονος αρχαιοφύλακας που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 10χρονου αγοριού στη Νίσυρο - Το χρονικό της δυσώδους υπόθεσης

Το χρονικό της φρικτής υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης 10χρονου αγοριού στη Νίσυρο ξετυλίγει το «Χαμόγελο του Παιδιού», τονίζοντας ότι έλαβε αρκετές αναφορές για τον 50χρονο φύλακα του μουσείου. O κατηγορούμενος είχε προσκαλέσει τέσσερα παιδιά σπίτι του «για να τους δείξει τις καρέκλες μασάζ που διέθετε» και όπως αναφέρει το «Χαμόγελο του Παιδιού» ένα εκ των παιδιών τον ακολούθησε.

Σύμφωνα με την αναφορά, το ανήλικο παιδί διέμεινε αρκετή ώρα στον ίδιο χώρο με τον ενήλικο άνδρα, ο οποίος προχώρησε σε επίδειξη άσεμνου, για την ηλικία του παιδιού, υλικού. Τα υπόλοιπα τρία ανήλικα παιδιά μπήκαν στον χώρο για να βρουν τον φίλο τους.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» τονίζει ότι έλαβε κλήσεις από μια ακόμα αντιδήμαρχο Νισύρου, καθώς και από δύο μητέρες, παιδιών που μπήκαν στο σπίτι του καταγγελλόμενου για να βρουν τον φίλο τους.

Αναλυτικά τι λέει «το Χαμόγελο του Παιδιού»:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση που λειτουργεί, ενημερώνει για τις ενέργειές του αναφορικά με την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλικου στη Νίσυρο:

Στις 15 Απριλίου, λάβαμε ενημέρωση στην «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» από τον Αντιδήμαρχο Νισύρου για το περιστατικό που έλαβε χώρα στο νησί. Αναφέρθηκε πως ο ενήλικος άνδρας που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση προσκάλεσε τέσσερα ανήλικα παιδιά στο σπίτι του, για να τους δείξει τις καρέκλες μασάζ που διέθετε και ένα εκ των παιδιών τον ακολούθησε. Σύμφωνα με την αναφορά, το ανήλικο παιδί διέμεινε αρκετή ώρα στον ίδιο χώρο με τον ενήλικο άνδρα, ο οποίος προχώρησε σε επίδειξη άσεμνου, για την ηλικία του παιδιού, υλικού. Τα υπόλοιπα τρία ανήλικα παιδιά μπήκαν στον χώρο για να βρουν τον φίλο τους.

Επιπρόσθετα, λάβαμε επιπλέον κλήσεις από μια ακόμα Αντιδήμαρχο Νισύρου, καθώς και από δύο μητέρες, παιδιών που μπήκαν στο σπίτι του καταγγελλόμενου για να βρουν τον φίλο τους.


Επιβεβαιώνει ότι ο πατέρας που κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίηση είναι υπό απέλαση

Την ίδια μέρα, ενημερώσαμε την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσων για να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες έρευνες και ενέργειες αναφορικά με τον ενήλικο.

Στη συνέχεια εντοπίστηκε ο ενήλικος άνδρας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας

Η υπόθεση βρίσκεται σε έρευνα από τις Αστυνομικές και τις Εισαγγελικές Αρχές.


Σε αναστολή καθηκόντων ο αρχαιοφύλακας

Στο μεταξύ, το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι δόθηκε εντολή στην αρμόδια Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας. Επιπλέον, με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ο υπάλληλος τίθεται σε αναστολή καθηκόντων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού:

Από το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνεται ότι, σε συνέχεια δημοσιευμάτων του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία γίνεται αναφορά σε ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλου της ΕΦΑ Δωδεκανήσου, δόθηκε εντολή στην αρμόδια Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας. Επιπλέον, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ο ανωτέρω υπάλληλος τίθεται σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων.

πηγή:  www.avgi.gr“Έπεσα σε παγίδα”, λέει ο 50χρονος

Σύμφωνα με το MEGA, άλλες επτά καταγγελίες έχουν έρθει στο “φως” από ανήλικα παιδιά τα οποία ισχυρίζονται ότι τους παρενοχλούσε ο 63χρονος. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι τους έκανε “ξεναγήσεις” στον αρχαιολογικό χώρο και στη συνέχεια τα οδηγούσε σε ιδιωτικό χώρο όπου τους έδειχνε πορνογραφικό υλικό κάνοντας παράλληλα αναπαραστάσεις. Στο νησί φτάνει ειδικό κλιμάκιο παιδοψυχολόγων.

Ο ίδιος ο 63χρονος μιλώντας στο MEGA αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι “έπεσε σε παγίδα”.

Είμαι στα μαύρα μου τα χάλια και εγώ γιατί είμαι 35 χρόνια στο Πολιτισμού και δεν έχω δημιουργήσει προβλήματα. Είναι ένα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Έχει σχέση βέβαια και με την αρχαιολογία, με την υπηρεσία μου. Οπότε έπεσα δυστυχώς σε μια παγίδα, αυτό είναι.

Δημοσιογράφος: Όταν λέτε ότι πέσατε σε παγίδα, τι εννοείται;

Κατηγορούμενος: Δύο φορές έχω δει τον συγκεκριμένο Αλβανό σε ένα ύποπτο σημείο από πλευράς αρχαιολογίας. Του κάνω την παρατήρηση την πρώτη φορά, τον είδα που έτρεμε, λέω να δεις δεν είναι αυτό που μου λέει, αλλά θα είναι κάτι άλλο. Τον βλέπω την επόμενη φορά, αλλά λέω μη με σκοτώσει κιόλας σαν τον άνθρωπο που έφαγε το ξύλο στη Μύκονο. Και μετά από λίγο καιρό να τη η καταγγελία. Τα παιδιά αυτά παίζουν πάντα στην αυλή έξω από το πεζοδρόμιο το δικό μου, μπήκαν μέσα, είδαν τα μηχανήματα γυμναστικής, έκαναν τα παιδιά τη γυμναστική τους εκεί, έκαναν κάποια μηχανήματα που είναι για τα πόδια, για τον σβέρκο, αυτά έκαναν.

Δημοσιογράφος: Ήταν και μηχάνημα μασάζ αυτό;

Κατηγορούμενος: Στα πόδια κάνει μασάζ. Δεν μπορώ τώρα να σας πω και πώς είναι. Στα γυμναστήρια υπάρχουν αυτά.

Δημοσιογράφος: Και τα παιδιά χρησιμοποιούσαν εκεί αυτό το μηχάνημα μασάζ…

Κατηγορούμενος: Ένα από αυτά τα παιδιά λοιπόν έχω την εντύπωση ότι δασκαλεύτηκε, επειδή έχουμε προηγούμενα με τον πατέρα… Αυτή είναι η καταγγελία. Ότι κατέβηκαν τα παιδάκια κάτω, μπήκαν, έκανα γυμναστική στα μηχανήματα, τι ωραία, έφυγαν τα παιδάκια, τα τέσσερα, έφυγαν λέει. Όντως τα παιδάκια είπαν στους γονείς ‘δε μας είπε τίποτα, κάναμε γυμναστική και φύγαμε’. Όλα τα παιδιά. Το Αλβανάκι μόνο μου την έκανε, που μάλλον ήταν δασκαλεμένο. Του είπε ο πατέρας του κοίταξε να δεις τώρα βρήκαμε την ευκαιρία. Τι άλλο να κάνω τώρα και εγώ που την πάτησα. Την πάτησα ο κακομοίρης και δεν ξέρω πώς θα ξεμπλέξω. Το μόνο ευχάριστο, Παναγία μου, είναι ότι τον ρώτησε ο γιατρός στην Κω ‘σας πείραξε ο κύριος …;’ και είπε ‘όχι, όχι’. ‘Σας είπε τίποτα;’, ‘όχι, τίποτα’. Λέω δόξα τω Θεώ που δεν είπαν τίποτες άλλο.

Δημοσιογράφος: Κάποιοι στο νησί κάνουν λόγο και για διακίνηση ναρκωτικών.

Κατηγορούμενος: Ε, μάνα μου γιατί δεν κάνουν και, δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοια εξέταση, να δουν αν εγώ… Καταρχάς εγώ δεν καπνίζω. Είμαι και στα πολιτικά, οπότε σίγουρα θα θέλουν να με θίξουν, να θίξουν βασικά τον δήμαρχο.

Δημοσιογράφος: Εσείς γιατί φύγατε και πήγατε στη Ρόδο;

Κατηγορούμενος: Ήταν προγραμματισμένη η άδειά μου. Το ξέρει η Υπηρεσία, δεν την κοπάνησα. Η αστυνομία της Κω δεν είχε πρόβλημα. Μου είπε απλώς ‘να πάτε όπου θέλετε, αρκεί να μας ενημερώσετε πού θα πάτε’. Ήρθα στη Ρόδο, στην Υπηρεσία μου, για να δω τα οφειλόμενά μου, τα ρεπό μου, την άδεια μου που έχω ακόμη υπόλοιπο, να μπω στο καράβι να πάω να δω την οικογένειά μου, να κάνω και Πάσχα εκεί. Πήγα στην Αστυνομία, έδωσα την κατάθεση και ήμουν ελεύθερος, δεν έγινε κάτι.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση προκάλεσε την οργή των κατοίκων του νησιού, καθώς ο πατέρας του ανήλικου είχε προχωρήσει σε καταγγελία της σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά συνελήφθη από την αστυνομία και κινδυνεύει με απέλαση. Οι κάτοικοι προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, καταγγέλλοντας καταχρηστική και εκδικητική δίωξη σε βάρος του πατέρα.


“Θέλουν ακόμα να τον απελάσουν”
Στο MEGA μίλησε και η Θεοδοσία Οικονομίδου, δικηγόρος της οικογένειας του 10χρονου.

“Θέλουν ακόμα να τον απελάσουν (σ.σ. τον πατέρα). (…) Υπάρχουν πολύ σφιχτές προθεσμίες και ένας μηχανισμός που κινείται αργά ως προς την παροχή άδειας παραμονής. Έχει περιθώριο 25 ημερών να αφήσει τη χώρα οικειοθελώς, αλλιώς θα απελαθεί. Αυτήν την στιγμή είναι υπό απέλαση”.

“Κατηγορείται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ελπίζουμε ότι δεν υπάρχει ασέλγεια. Πήρε το παιδί μόνο του μέσα στον χώρο, του επέδειξε πορνογραφικό υλικό και ένα βίντεο, sex toys και τον τρόπο που χρησιμοποιούνται, εσώρουχα και τέτοια πράγματα. Αυτά, δεν έχουν κατασχεθεί από τις Αρχές” πρόσθεσε.

“Οι καταγγελίες που έχουμε είναι ακόμα πιο σοβαρές, σήμερα ή αύριο θα βγουν στο φως της δημοσιότητας. Υπήρχαν και άλλα παιδιά, ένα μέρος από αυτά δέχτηκαν να κοινοποιήσουν τι έχει συμβεί. Το μουσείο συνορεύει με την παιδική χαρά. Υπάρχουν παιδιά που μιλούν και για άλλα αδικήματα”, συμπληρώνει.

Η ίδια αναφέρει:

“Δε θα σταματήσω να εκπλήσσομαι με αυτόν τον άνθρωπο, προσπαθεί να πει ότι ο άνθρωπος που τον κατήγγειλε ήταν αρχαιοκάπηλος και του έκανε παρατήρηση; Γιατί δεν είχε κάνει μια καταγγελία αν είχε υποπέσει στην αντίληψή του κάτι τέτοιο; Ο άνθρωπος ο συγκεκριμένος ήταν στη διοίκηση του νησιού, επιστήθιος φίλος του δημάρχου, υποψήφιος στις εκλογές, δραστήριος, επιφανής. Τη διαδικασία της απέλασης την έχει ξεκινήσει εκείνος με εκ των υστέρων καταγγελία. Είναι θρασύτατος”.


Ο Σταύρος Μπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής σχολίασε σχετικά με την υπόθεση της Νίσυρου:

«Με επείγουσα εντολή και διαταγή της εισαγγελίας η ελληνική αστυνομία άνοιξε προανάκριση κι έκανε όλες τις δέουσες ενέργειες που έχουν να κάνουν με την προσαγωγή του ατόμου που καταγγέλλεται».

Και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχουν καταγγελίες για σωματικές επαφές, θώπευση ή απόπειρα βιασμού μέχρι ώρας, αλλά για άσεμνες κινήσεις του συγκεκριμένου φύλακα του μουσείου κατά των παιδιών».

Ερωτηθείς ο κ. Μπαλάσκας γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο αρχαιοφύλακας εξήγησε: «Δεν υπάρχουν αυτές οι κακουργηματικές πράξεις που να καταδεικνύουν σύλληψη κατά την άποψη της εισαγγελέας».Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ