Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ολύμπιος Ερμής: Ξεκινούν νέα δρομολόγια από Νίσυρο προς το Λιμάνι της Κω και προς Καρδάμαινα

08/06/2024
870 Εμφανίσεις
6 Σχόλια

Με την από 22/05/2024 επιστολή του Δημάρχου Νισύρου προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εκφράστηκε η επιτακτική ανάγκη για καθημερινή ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Νισύρου με την Κω.

Όπως ανέφερε αναλυτικά ο Δήμαρχος, κ. Χριστοφής Κορωναίος, η αναγκαιότητα αυτή προκύπτει λόγω της ανάγκης των κατοίκων να έχουν πρόσβαση σε Δημόσιες Υπηρεσίες, ιατρική κάλυψη, το αεροδρόμιο και εμπορικά καταστήματα, καθώς και για την τροφοδοσία των καταστημάτων της Νισύρου. Προτάθηκαν πέντε εβδομαδιαία δρομολόγια με το πλοίο «Ολύμπιος Ερμής» και τρία εβδομαδιαία δρομολόγια προς Καρδάμαινα, με δυνατότητα μεταφοράς οχημάτων και σύνδεση με λεωφορείο προς το αεροδρόμιο και την πόλη της Κω, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σε συνέχεια της ανωτέρω επιστολής, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κος Γιάννης Παππάς, ενημέρωσε τον Δήμαρχο, μέσω των δυο τηλεφωνικών διασκέψεων που πραγματοποιήθηκαν, ότι στις 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός και ότι από τις 15 Ιουλίου και έπειτα θα δρομολογηθούν 4 εβδομαδιαία δρομολόγια με την Κω με το πλοίο«Ολύμπιος Ερμής» και 3 επιπλέον εβδομαδιαία δρομολόγια προς και από Καρδάμαινα.

Η αύξηση των δρομολογίων θα ανακουφίσει σημαντικά τους κατοίκους της Νισύρου και θα δώσει νέα πνοή στο νησί, διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους και ενισχύοντας την τοπική οικονομία. Έως τις 15 Ιουλίου ισχύουν τα δρομολόγια όπως έχουν αναρτηθεί στις σελίδες του Δήμου Νισύρου.

Η επιστολή του δημάρχου Νισύρου:

ΘΕΜΑ: ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΝΙΣΥΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΩ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Για το νησί της Νισύρου αποτελεί άμεση και επιτακτική ανάγκη η άρτια και διαρκής ακτοπλοϊκή διασύνδεση με το νησί της Κω, σε καθημερινή βάση. Οι κάτοικοι του νησιού μας θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να μεταβαίνουν στην Κω για την εξυπηρέτηση όλων των αναγκών τους, πρόσβαση στις Δημόσιες Υπηρεσίες, ιατρική κάλυψη, μετάβαση στο αεροδρόμιο, αγορές σε εμπορικά καταστήματα και οτιδήποτε άλλο κρίνεται απαραίτητο. Ταυτόχρονα, όλη η τροφοδοσία των καταστημάτων της Νισύρου πραγματοποιείται μέσω του νησιού της Κω, γεγονός που όπως αντιλαμβάνεστε προστίθεται στην αναγκαιότητα της

καθημερινής ακτοπλοϊκής διασύνδεσης.

Το πρόγραμμα δρομολογίων που απαιτείται για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Νισύρου είναι το κάτωθι:

1. Πέντε (5) εβδομαδιαία δρομολόγια με το πλοίο «Ολύμπιος Ερμής» της εταιρείας ΑΝΕΜ, με αναχώρηση από Νίσυρο στις 07:30 και αναχώρηση από Κω μετά τις 14:30. 2. Τρία (3) εβδομαδιαία δρομολόγια από Νίσυρο προς Καρδάμαινα, με αναχώρηση από Νίσυρο στις 07:30 και αναχώρηση από Καρδάμαινα στις 14:30. Αυτό το δρομολόγιο θα μπορεί να εξυπηρετεί τη μετάβαση των κατοίκων στο Αεροδρόμιο της Κω και θα πρέπει να ενισχύεται με δρομολόγιο λεωφορείου από το λιμάνι της Καρδάμαινας προς το αεροδρόμιο και την πόλη της Κω. Επίσης, το πλοίο θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τουλάχιστον 4 οχήματα, να είναι κατηγορίας Α’ σε ηλικία και ταχύτητα και το μήκος του να μην υπερβαίνει τα 33 μέτρα, έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει το λιμάνι της Καρδάμαινας.

Τα παραπάνω ακτοπλοϊκά δρομολόγια κρίνονται απαραίτητα για το νησί μας τόσο τους θερινούς μήνες αλλά κυρίως τους χειμερινούς, προκειμένου οι κάτοικοι της Νισύρου να αισθάνονται ασφάλεια και σιγουριά στην καθημερινότητά τους.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Νισύρου

Χριστοφής Ι. ΚορωναίοςΗ ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 6
Ανώνυμος
Ανώνυμος 09/06 - 15:09
.
Η ΡΕΜΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ....ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ Η ΘΑ ΤΟ "ΦΑΕΙ" Η ΑΝΕΜ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ!!!!!!!! ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ...Η ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗς ΑΝΕΜ!!!!!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 09/06 - 10:22
για να καταλάβουμε ....
για να καταλάβουμε έγινε επένδυση 3 εκατ. € από την ΑΝΕΜ και το Δήμο της Κω, για να συνδέεται η Νίσυρος με την Κω .... Δεν υπάρχει καμία λογική... Οικονομικό παρασκήνιο μάλλον υπάρχει .... ας ζητήσει στοιχεία η αντιπολίτευση στο Δ.Σ. για τη δανειακή σύμβαση και το κόστος κατασκευής ....
Captain Kate!!!
Captain Kate!!! 09/06 - 00:11
προς Ασχετος08/06 - 20:14 Απορια
αν εκεί βγάζει λεφτά τι σε νοιάζει; η ΑΝΕΜ είναι εταιρία.
ουτε για μουτσοι…..
ουτε για μουτσοι….. 08/06 - 22:22
…να..εμφανιστηκε !!μπας και αυτο ο πλοιο
οταν εξαφανιζεται λειτουργει ως υποβρυχιο? Μια που το χανουμε…μια που το βρισκουμε!
Ασχετος
Ασχετος 08/06 - 20:14
Απορια
Εμείς πληρώσαμε το πλοίο για να εξυπηρετεί τη Νισυρο.Μπραβο κουβαρντά δήμαρχε,απλά σκέψου λίγο.Δημαρχος Κω είσαι και Κωος πλήρωσαν.
miranta
miranta 08/06 - 20:10
Βασικα
Πλοίο φάντασμα είναι τελικά αυτό.Ολο ξεκινάει δρομολόγια και κανένας δεν το βλέπει.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ