Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Πανελλαδική 48ωρη απεργία γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία

29/11/2023
80 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

48ωρη απεργία πραγματοποιεί σήμερα, Τετάρτη, και αύριο, Πέμπτη, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενώ πανελλαδική στάση εργασίας για την Πέμπτη ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις από εργαζoμένους σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ενώ στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης γιατροί και εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί εκτός από αυξήσεις και προσλήψεις ζητούν μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών, αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο Σύστημα Υγείας. Υπογραμμίζουν, τέλος, την ανάγκη να μη συγχωνευτεί και να μην κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο.

Διπλασιασμό των μισθών αλλά και του ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων διεκδικεί η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) σημειώνοντας ότι τα κενά σε οργανικές θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία της πόλης ανέρχονται σε 30%.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ-Κ.Υ  ΚΩ

Συμπολίτισσες, συμπολίτες,  

Σε συνέχεια των αγώνων για την Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλες και όλους, που έγιναν στις 2/11/23 με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο μας, συμμετέχουμε στη νέα κινητοποίηση σήμερα στις 29/11/23, στις 17:00 στην είσοδο του Νοσοκομείου. Καλούμε όλους τους πολίτες να είναι εκεί!

Στις 6/11/23 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας και συνάντηση με εκπροσώπους του Υπουργείου αλλά σε καμία περίπτωση δεν δόθηκαν απαντήσεις για τα προβλήματα στα νοσοκομεία της νησιωτικής Ελλάδας. Δεν υπήρξε καμία δέσμευση και αποδείχθηκε πως η υγεία του λαού αποτελεί κόστος.

Ξέρουμε ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό!  


Στηρίζουμε της 48ωρη απεργία των ιατρών (ΟΕΝΓΕ) και διεκδικούμε :


  • Κάλυψη όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων με τα αντίστοιχα κενά.
  • Κάλυψη νοσηλευτικού, διοικητικού, τεχνικού, βοηθητικού προσωπικού με μόνιμες , πλήρης απασχόλησης θέσης.
  • Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων.
  • Ενίσχυση της Χρηματοδότησης των Νοσοκομείων ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες ιατρικού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού.
  • Στελέχωση ΕΚΑΒ Κω.

Το Δ.Σ Σωματείου Νοσοκομείου Κω,

29/11/23

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ