Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
AdBanner
AdBanner
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ποια τα νέα κίνητρα που εξετάζει το Υπ. Υγείας για την παραμονή των γιατρών στα νησιά

19/09/2022
98 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Με ελαστικές σχέσεις εργασίας και με την παροχή στεγαστικών λύσεων αναμένεται να προσπαθήσει το υπουργείο Υγείας να αντιμετωπίσει την υποστελέχωση των νησιών σε υγειονομικό ανθρώπινο δυναμικό μεταξύ άλλων. Τέσσερα νέα κίνητρα δίνονται σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Παρόλο που προκηρύσσονται θέσεις για την κάλυψη κενών σε νοσοκομειακές και άλλες υγειονομικές δομές στα νησιά, αυτές δεν καλύπτονται. Η κυβέρνηση για να λύσει το πρόβλημα έχει στόχο την αύξηση των μισθών των γιατρών κατά 10% μεσοσταθμικά, όπως εξήγγειλε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ.
 
 Ο Θάνος Πλεύρης αναφερόμενος στα νέα κίνητρα που δίνουν για την παραμονή των γιατρών στα νησιά τόνισε τι σχεδιάζεται πέρα από την αύξηση των μισθών.
 
 Επιγραμματικά σύμφωνα με όσα ανέφερε τα κίνητρα είναι:
 • περισσότερα χρήματα
 • δυνατότητα προκηρύξεων μερικής απασχόλησης
 • ευέλικτες σχέσεις εργασίας για ιδιώτες
 • παροχή στεγαστικών λύσεων σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία.
 
 «Πρώτα από όλα κάνουμε πιο ελκυστική την παρουσία. Ξεκινάμε από αυτό, δηλαδή να θέλει ο άλλος να μπει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αυτό θα γίνει με χρήματα που δίνονται καλύτερα και μετά πάμε σε αυτό που λέτε, στο στοχευμένο.
 
 Το στοχευμένο έχει να κάνει αφενός με περισσότερα χρήματα για νησιά και για αυτό το λόγο για το τρίμηνο του καλοκαιριού δίναμε επιπλέον 1500 ευρώ για τον κάθε γιατρό που ήθελε να μεταφερθεί από την ηπειρωτική Ελλάδα για να υποστηρίξει τις αυξημένες ανάγκες που είχε η νησιωτική περιοχή», σημείωσε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 την Πέμπτη 15/9.
 
 Επίσης, σημαντική συμβολή στην υποστελέχωση των νοσοκομείων στα νησιά έχουν και τα στεγαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί, πρόβλημα στο οποίο θα πρέπει να συνδράμει και η τοπική κοινωνία, ανέφερε αρχικά ο Θάνος Πλεύρης.
 
 Εκτός από την αύξηση των αποδοχών, ο ίδιος εξήγησε ότι: «Θα πρέπει το σύστημα να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τους ιδιώτες οι οποίοι υπάρχουν και που δεν θέλουν να μπουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και για αυτό στο νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η Μίνα Γκάγκα για τη δευτεροβάθμια, είναι για πρώτη φορά που εξετάζουμε τη δυνατότητα προκηρύξεων μερικής απασχόλησης.
 
 Που σημαίνει ότι σε περιοχές που έχουμε άγονες θέσεις γιατί κάποιος δεν θέλει να γίνει πλήρους και αποκλειστικής γιατρός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, εάν βγει άγονη η θέση να δοθεί η δυνατότητα να βγει ως μερικής απασχόλησης. Διότι υπάρχουν πολλά νησιά μας μεγάλα που έχουν ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι δεν επιθυμούν τη σκληρή σχέση της πλήρους και αποκλειστικής».
 
 Έτσι, σύμφωνα με όσα διευκρίνισε, εάν οι προκηρύξεις θέσεων είναι πιο ευέλικτες και δεν επηρεάζουν το ιδιωτικό τους έργο, οι γιατροί θα επιθυμούν πιο εύκολα να ενταχθούν στο ΕΣΥ.
 
 «Άρα, στοχευμένα εκεί πέρα που βγαίνουν άγονες οι προκηρύξεις, κυρίως είτε σε ειδικότητες είτε σε περιοχές, θα εξετάσουμε τη δυνατότητα των πιο ευέλικτων σχέσεων ώστε κάποιος ελκυστικά να έρχεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», κατέληξε ο Θάνος Πλεύρης.

news4health.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Γιατρος
Γιατρος 19/09 - 10:18
Διευθυντής
Είμαι σίγουρος ότι μας κοροϊδεύετε......

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ