Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Σε άθλια κατάσταση το γήπεδο μπάσκετ στην Καρδάμαινα – Τι δηλώνουν Γ. Πίτσης & Γ. Πασσανικολάκης

20/01/2023
120 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Μετά από ρεπορτάζ της αθλητικής ιστοσελίδας giafkasports.gr και τις δημόσιες καταγγελίες γονέων της Καρδάμαινας, γνωστοποιήθηκε ότι το γήπεδο μπάσκετ είναι σε άθλια κατάσταση αφού οι εργασίες έχουν μείνει στην μέση χωρίς να ξέρει κανείς πότε θα ολοκληρωθούν.

Σε γήπεδα άθλια και επικίνδυνα προπονούνται τα παιδιά

Μιλώντας ο αθλητικός συντάκτης Γιώργος Πίτσης στο Ράδιο Πρώτο το πρωί της Πέμπτης, μίλησε για τις εικόνες ντροπής που επικρατούν στα γήπεδα Καρδάμαινας, Ζιπαρίου και Κεφάλου.

«Ειδικά για το γήπεδο μπάσκετ της Καρδάμαινας, παραμένει ουσιαστικά γιαπί με την ομάδα του ΗΡΑΚΛΗ 2000 να μην μπορεί να προπονηθεί αφού ξεκίνησαν κάποια στιγμή οι εργασίες και έχουν διακοπεί χωρίς να γνωρίζει κανείς τι θα γίνει.

Το ίδιο πρόβλημα παραμένει και στο Ζηπάρι αφού ούτε εκεί η ομάδα της Α.Ε Δικαίου μπορεί να προπονηθεί ενώ δεν διορθώθηκαν και τα προβλήματα στην Κέφαλο.

Καμία ενημέρωση για την πορεία των εργασιών από περιφέρεια και επαρχείο

Παρεμβάσεις σε τρία γήπεδα δηλαδή στα οποία οι ομάδες ζήτησαν βοήθεια από πέρυσι, πήγαν στην Έπαρχο, πήραν διαβεβαιώσεις απ’ την Περιφέρεια ωστόσο αυτήν την στιγμή τα γήπεδα θυμίζουν ερείπια και προκαλούν ντροπή σε όσους είμαστε στον χώρο» ανέφερε ο αθλητικός συντάκτης.

«Ξεκίνησαν οι εργασίες πριν ένα μήνα , έχουν μείνει στην μέση κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη και μάλιστα όλα αυτά ενώ είναι σε εξέλιξη το πρωτάθλημα. Κανένας αρμόδιος δεν έχει αναφέρει κάτι επισήμως ούτε έχει ενημερώσει» υπογράμμισε με νόημα ο Γιώργος Πίτσης.

Γ. Πασσανικολάκης : Κανείς δεν βλέπει , κανείς δεν μιλάει;

Στη συνέχεια παρέμβαση έκανε ο Γιώργος Πασσανικολάκης ως γονέας από το Ζιπάρι που πολλάκις έχει αναδείξει την εξαιρετικά κακή κατάσταση των αθλητικών χώρων στα χωριά.

« Η κατάσταση είναι όπως την περιέγραψε ο Γιώργος. Έπρεπε ο σύλλογος να κινηθεί ακόμη και στον εισαγγελέα για τα όσα συμβαίνουν. Δεν άκουσα φωνή από κάποιους που ομιλούν όπως πχ τον λαλίστατο πρόεδρο Ασφενδιού, τον δήμαρχο, τον έπαρχο κτλ.

Η κατάσταση σήμερα είναι τα παιδιά να κάνουν προπόνηση σε φθαρμένο τάπητα. Άλλαξαν μόνο το ταμπλό και τους πάγκους. Οι βάσεις έχουν μείνει ίδιες ενώ είναι σε κακή κατάσταση».

Ο κ. Πασσανικολάκης πρόσθεσε ότι κανένας από αυτούς που έπρεπε να μιλήσει δεν μιλάει, συμπληρώνοντας ότι η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τους συλλόγους με τους γονείς να είναι οι μόνοι που έχουν παρέμβει μέχρι στιγμής.

Ποιες οι υποχρεώσεις του εργολάβου του έργου;  

« Να πιάσουν από το αυτί, την περιφέρεια, το επαρχείο, όσους μας χλευάζουν τόσο καιρό και κανείς να μην παρεμβαίνει. Δεν έχει ο εργολάβος κυρώσεις που δεν τηρεί το χρονοδιάγραμμα; 3 χρόνια ήταν να εκτελεστεί το έργο της αναβάθμισης των γηπέδων. Κανείς δεν συγκινείται στην περιφέρεια»;

Σε κακή κατάσταση οι υποδομές στην Κω που είναι ευθύνη της περιφέρειας

Επίσης ο κ. Πασσανικολάκης έθεσε την περιφέρεια προ των ευθυνών της για μία σειρά από ζητήματα όπως είναι το πολύ κακό και επικίνδυνο οδικό δίκτυο της Κω, οι ιστοί και φυσικά το θέμα του νοσοκομείου « ένα θέμα που κανείς δεν συγκινείται πλέον».

Άγνωστη η τύχη του κλειστού γηπέδου στο Λινοπότι

Τέλος αναφέρθηκε και στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Λινοπότι και τους χειρισμούς από τον Δήμο Κω καθώς κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς τι συμβαίνει.

« Ο δήμος δεν μας έχει ενημερώσει για την τύχη του οικοπέδου που αφορά το κλειστό γήπεδο στο Λινοπότι και έγινε ανταλλαγή ώστε να δεσμευτεί για το νέο νοσοκομείο. Δεν ξέρουμε την τύχη του οικοπέδου και του έργου όπου είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση. Δεν μιλάει κανείς».

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές σε παρεμβάσεις μας, την ώρα που στον δυτικό κόσμο η πολιτεία, οι δήμοι και οι περιφέρειες επενδύουν στην ανάπτυξη των αθλητικών εγκαταστάσεων για τον μαζικό αθλητισμό όλων των ηλικιών ως μέτρο πρωτοβάθμιας υγείας στο δικό μας νησί, γυρίζουμε πίσω με την κακή κατάσταση των δημόσιων χώρων άθλησης.

Για παράδειγμα στην Ολλανδία ετησίως δαπανώνται πολλά χρήματα προκειμένου να αναπτυχθούν νέοι χώροι άθλησης αντί σε δημόσιες δομές υγείας, διότι μία κοινωνία με υγεία σωματική και πνευματική, όπως αποδεικνύεται δεν χρειάζεται πλην έκτακτων περιπτώσεων να επισκεφτεί νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

Σάντυ Λαδικού  

Ακούστε τις δηλώσεις :

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ