Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

Συμμετοχή του 1ου ΕΠΑΛ Κω στο 15ο Διεθνές Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακής Συνεργασίας Ρόδου

05/11/2025
30 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 15οΔιεθνές Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακής Συνεργασίας Ρόδου (RhodesMRC-ModelRegionalCooperation)στη Ρόδο από τις 30 Οκτωβρίου-02 Νοεμβρίου 2025, με τη συμμετοχή δώδεκα (12) μαθητών/τριών  του 1ουΗμερησίου ΕΠΑ.Λ Κω» και δύο (2) συνοδών καθηγητριών.

Το συνέδριο διεξήχθη στην αγγλική γλώσσαμε θέματα «Συζήτηση για τις μελλοντικές σχέσεις με τις Η.Π.Α. υπό τη νέα αμερικανική διοίκηση», «Αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες της Κλιματικής Κρίσης στη Μεσόγειο: Ενίσχυση της ετοιμότητας απέναντι σε ακραία φαινόμενα», «Ένα καταφύγιο για όλους: Ενίσχυση της στήριξης για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης» και «Διασφαλίζοντας ένα βιώσιμο υδάτινο μέλλον: Προώθηση ανθεκτικής στην κλιματική αλλαγή διαχείρισης των υδάτων»

σε τέσσερις επιτροπές.  Αναλυτικά οι 4 επιτροπές και τα θέματα:

Επιτροπή 1: EC-European Council: “Discussing future relations with the U.S under the new American administration”” 

Επιτροπή 2: UFM-Union for the Mediterranean: “Addressing the consequences of Climate Crisis in the Mediterranean Region: Bolstering readiness against extreme phenomena”

Επιτροπή 3: COE-Council of Europe: “A shelter for all: Strengthening Support for Victims of Domestic Violence and Sexual Abuse”

Επιτροπή 4: OPS-Our Planet Summit: «Ensuring a sustainable Water Future: Advancing climate-Resilient Water Management»

Για το Λυκειακό Μοντέλο προσομοιώθηκαντο Συμβούλιο της Ευρώπης, η Ένωση για τη Μεσόγειο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η Σύνοδος Κορυφής του Πλανήτη και οι μαθητές είχαν το ρόλο εκπροσώπου κάποιαςχώρας. Οι συνεδριάσεις έλαβαν χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο, στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου στην Περιφέρεια και στο ξενοδοχείο Plaza.

Το σχολείο μας συμμετείχεστη συγκεκριμένηδράσημε τους 12 παρακάτωμαθητές:


Από την Α’ τάξη:

1.Καϊμάκη Ευθυμία Νεφέλη

2.Κεχριμπάρη Κουλούρα Χριστίνα

3.Κύπι Μαρίλια


Από τη Β’ τάξη:

1.Διαμαντίδης Λεωνίδας (Β ΠΛ)

2.Ζερβού Σταυριανή (Β ΟΙΚ/Δ)

3.Καραγιάννη Ειρήνη Σοφία (Β ΔΟΜ)

4.Μαΐλλη Νεφέλη (Β ΔΟΜ)

5.Περή Παναγιώτα (Β ΥΓΕΙΑΣ)

6.Σαλιάι Πάμελα  (Β ΟΙΚ/Δ)

7.Τζανή Ηλιάνα (Β ΥΓΕΙΑΣ)

8.Χιμάι Αλεξάντερ (Β ΠΛ)


Από τη Γ’ τάξη

1. Χιλάι Βερονίκη (Γ ΔΟΜ)

Η μαθήτρια της Β’ τάξης Τζανή Ηλιάνα διακρίθηκε με VerbalMention (Προφορική Μνεία). 

Οι μαθητές που συμμετείχαν στην επιτροπή OPS-OurPlanetSummit, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το 1ο TCCForum– TourisminClimateCrisis (Τουρισμός στα Χρόνια της Κλιματικής Αλλαγής) που διεξήχθη στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου ApolloBlue, στο Φαληράκι.

Ο συντονισμός της συμμετοχής μας στο Πρόγραμμα και η προετοιμασία των μαθητών έγινε με ευθύνη της καθηγήτριας του Σχολείου μας Σοφίας Καραγιάννη, ΠΕ06 και η οποία, από κοινού με την καθηγήτρια Κόσυβα Αναστασία ΠΕ06, συνόδευσαν και υποστήριξαν τους μαθητές στην προσπάθειά τους αυτή, στη Ρόδο. 

Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση αυτή, μεταξύ 200 μαθητών Β/θμιας Εκπ/σης από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της χώρας (Ρόδο, Κω, Σύμη, και Αθήνα):


Κλείνοντας, ευχαριστούμε:


-Την Ένωση Ξενοδόχων Κω, και ιδιαίτερα την Πρόεδρο, κυρία Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, που κάλυψαν τη διαμονή μας.

-τονΣύλλογο Γονέων και ΚηδεμόνωνΕΠΑ.Λ Κωγια την κάλυψη της ακτοπλοϊκής μετακίνησης.

-Τον κύριο Τσιγαρά Μιλτιάδη, Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για τη διάθεση λεωφορείου για τη μεταφορά της αποστολής από το λιμάνι της Ρόδου στο ξενοδοχείο Manousosκατά την άφιξη και από το ξενοδοχείο Manousosπρος το λιμάνι της Ρόδου κατά την αναχώρηση.

-τη BlueStarFerriesγια την έκπτωση 50%στη μετακίνησήμαςκαι το EXASServiceTravelγια τη στήριξη και την άμεση εξυπηρέτηση

-τους Διοργανωτές του RhodesMRCγια την άψογη διοργάνωση. 


Η έμπρακτη αυτή υποστήριξη διευκόλυνε τη συμμετοχή των μαθητών, τους ενθάρρυνε να συμμετέχουν σε μια τέτοια καινοτόμα δράση ενώ παράλληλα ευαισθητοποιεί περισσότερους μαθητές προς αυτήν την κατεύθυνση. 


 Ο Διευθυντής  Φίλιππος Παπανικολάου

Φυσικός ΠΕ04.01         

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ