Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω ζητά ο Μάνος Κόνσολας

23/04/2024
94 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Με παρέμβαση και πρότασή του προς το Υπουργείο Παιδείας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητά την ίδρυση και λειτουργία Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι υπάρχει και θετική εισήγηση από το Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης.

Αναφέρει ότι, σύμφωνα με αυτή την εισήγηση-πρόταση, στο Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κω θα φοιτήσουν αρχικά 38 μαθητές, ενώ ο Δήμος θα αναλάβει την ενοικίαση κτιρίου για να στεγαστεί το Σχολείο.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου λειτουργεί ένα και μοναδικό Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο και αυτό μόνο στη Ρόδο, ενώ όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία  συνηγορούν στην ίδρυση και λειτουργία Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω.

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι η δημιουργία του Σχολείου θα οδηγήσει στην αποσυμφόρηση των άλλων σχολικών μονάδων του νησιού, στις οποίες αναγκαστικά φοιτούν αυτή τη στιγμή λόγω της έλλειψης ενός Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω.

«Η διασφάλιση της πρόσβασης όλων των μαθητών στην Επαγγελματική Εκπαίδευση αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας», αναφέρει ο κ. Κόνσολας που ζήτησε από τον Υπουργό Παιδείας να εγκρίνει την πρόταση ίδρυσης Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της πρότασης του Μάνου Κόνσολα προς τον Υπουργό Παιδείας.

Κύριε Υπουργέ,

Η διασφάλιση της πρόσβασης όλων των μαθητών στην Επαγγελματική Εκπαίδευση αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας.

Στις νησιωτικές περιοχές, όμως, και ιδίως σε μεγάλου μεγέθους νησιά, όπως η Κως, η πρόσβαση αυτή έρχεται αντιμέτωπη με αντικειμενικές δυσκολίες και απαγορευτικά δεδομένα.

Αυτό οφείλεται στο ότι στο νησί, παρά το γεγονός ότι αυξάνεται ο μαθητικός πληθυσμός του και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την επαγγελματική εκπαίδευση από μαθητές, δεν υπάρχει Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου λειτουργεί ένα και μοναδικό Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο και αυτό μόνο στη Ρόδο.

Υπάρχουν όλα τα δεδομένα αλλά και τα στοιχεία που συνηγορούν στην ίδρυση και λειτουργία Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω.

Υπάρχει, μάλιστα, και θετική εισήγηση από το Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης που προτείνει τη δημιουργία αυτής της δομής στην Κω.

Σύμφωνα με αυτή την εισήγηση-πρόταση, στο Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο και  Λύκειο Κω θα φοιτήσουν αρχικά 38 μαθητές, ενώ ο Δήμος θα αναλάβει την ενοικίαση κτιρίου για να στεγαστεί το Σχολείο.

Παράλληλα, η δημιουργία του Σχολείου θα οδηγήσει στην αποσυμφόρηση των άλλων σχολικών μονάδων του νησιού, στις οποίες αναγκαστικά φοιτούν αυτή τη στιγμή λόγω της έλλειψης ενός Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας ως προς την αξιολόγηση και έγκριση της πρότασης για τη δημιουργία Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω;


Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής ΔωδεκανήσουΗ ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 23/04 - 17:35
Ευχαριστούμε κ. Κόνσολα
Κύριε Κόνσολα αυτό το έχει ζητησει ήδη εδώ και πολύ καιρό η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του νησιού προς τον Δήμο Κω. Μπράβο σας που αγωνιζεστε για αυτόν τον σκοπό. Ομως να σας θυμίσω ότι έτσι αγωνιστηκατε για την ίδρυση του 3ου γυμνασιου Κω και τελικά σήμερα ο δήμαρχος μας το έχει παρκάρει με προκάτ σε μια αυλή του 1 γυμνασιου και τα παιδιά μας δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Αλήθεια θέλετε να καταδικάσετε στην ίδια μοίρα και τα παιδιά με σοβαρές μαθησιακές ανάγκες; Δεν ξέρετε ποιος διοικεί αυτόν τον Δήμο με 60%. Τι περιμένετε να γίνει; Γιατί ασχολείστε και χάνετε τον τόσο πολύτιμο χρόνο σας;

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ