Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Β. Κικίλιας: Συμφωνίες επί γερμανικού εδάφους για επέκταση της τουριστικής περιόδου

06/09/2022
43 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Αποστολή στο Βερολίνο με στόχο την επέκταση της τουριστικής περιόδου αλλά και την προετοιμασία της επόμενης σεζόν πραγματοποιεί ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος από το πρωί της Δευτέρας έχει σειρά επαφών με επικεφαλής αεροπορικών εταιρειών (Lufthansa, Eurowings, Condor) και μεγάλους tour operators (TUI, DER Turistik κ.ά).

Σύμφωνα με το υπουργείο, κοινός τόπος συζήτησης είναι η φετινή επιτυχία της Ελλάδας, καθώς ήταν η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που κατάφερε να πετύχει αύξηση των πτήσεων σε σύγκριση με το 2019, το κλείσιμο ταξιδιωτικών πακέτων που φτάνει μέχρι το τέλος του 2022 και το ενδιαφέρον για επέκταση των πτήσεων τον χειμώνα με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η οποία μπορεί να γίνει πράξη τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια.   

Πιο συγκεκριμένα, σε συνάντηση με τον Headof Corporate International Relations and Government Affairs του Ομίλου Lufthansa, Kay Lindermann, και τον Head of Government Affairs της Eurowings, Vladimirvon Schnürbein, ο κ. Κικίλιας περιέγραψε το πλαίσιο της στρατηγικής που αναπτύσσει το υπουργείο Τουρισμού για τις αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να ενισχύσουν το πρόγραμμα των πτήσεών τους, τους χειμερινούς μήνες.

Ο Όμιλος της Lufthansa πραγματοποίησε, μόνο το καλοκαίρι, περισσότερες από 14.000 πτήσεις προς τη χώρα μας (Swiss, Lufthansa, Austrian, Brussels), ενώ η Eurowings, σύμφωνα με τον κ. Schnürbein, προγραμματίζει να αυξήσει τις πτήσεις της τόσο για το χειμώνα, όσο και για το καλοκαίρι του 2023. 

Αμέσως μετά, συναντήθηκε με τον CEO της DER Touristik, Soren Hartmann, στον οποίο ο υπουργός Τουρισμού ανέπτυξε το σχεδιασμό που περιλαμβάνει τόσο τη λειτουργικότητα ξενοδοχειακών δομών, μουσείων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τους επόμενους μήνες, όσο και την προβολή της χώρας, μέσω του ΕΟΤ, για την προσέλκυση Βορειοευρωπαίων συνταξιούχων.

Ο κ. Hartmann χαιρέτησε την πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού, επισημαίνοντας ότι ο στόχος που έχει θέσει είναι εφικτός και έχει προοπτικές.

Χθες το μεσημέρι ο κ. Κικίλιας είχε γεύμα εργασίας με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Condor, Christian Lesjak, ο οποίος συμφώνησε και αυτός με τη σειρά του για τη δυναμική που έχει το σχέδιο επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, που, όπως είπε, μπορεί να επιτευχθεί με επέκταση των πτήσεων της εταιρείας σε βασικούς προορισμούς.

Ο Βασίλης Κικίλιας συνεχίζει τον κύκλο των επαφών με παράγοντες της τουριστικής αγοράς της Γερμανίας, ενώ χθες το βράδυ είχε δείπνο εργασίας με τον νέο CEO της TUI, Sebastian Ebel, και στελέχη της.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ BILD

«Γιατί να μην είσαι στην Ελλάδα και να απολαμβάνεις τη ζωή αντί να κάθεσαι στο σπίτι να πληρώνεις τους λογαριασμούς ενέργειας;».

Το μήνυμα του Έλληνα υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια είναι σαφές: κανένας Γερμανός τουρίστας δεν θα χρειαστεί να παγώσει στην Ελλάδα. «Ετοιμαζόμαστε να τους υποδεχτούμε και να δείξουμε αλληλεγγύη στους Ευρωπαίους εταίρους μας», λέει ο υπουργός Τουρισμού σε συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα BILD.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Βασίλης Κικίλιας κάλεσε τους Γερμανούς συνταξιούχους να περάσουν τους κρύους μήνες στην Ελλάδα.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός καλεί στη χώρα μας όποιον Γερμανό πολίτη θεωρεί ότι η ζωή στην πατρίδα του είναι υπερβολικά ακριβή. Ο χειμώνας στην Ελλάδα είναι πολύ ήπιος και στην Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω, την Κέρκυρα, όπως επίσης στην Αθήνα», συνεχίζει.

«Υπάρχουν πολλές δυνατότητες για τους συνταξιούχους, μιας και δεν έχουν παιδιά στο σχολείο ή δεν χρειάζεται να μείνουν στη Γερμανία για να εργαστούν. Θα είναι ένας σκληρός και μακρύς χειμώνας. Σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο επικρατεί μια βαριά κρίση.

Εδώ μπορούν να περάσουν τον χειμώνα σε ένα μοναδικό περιβάλλον και να απολαύσουν τη ζωή στο βουνό ή τη θάλασσα. Έχουμε διαμερίσματα, ξενοδοχεία, resorts, ταβερνάκια, εστιατόρια και καφετέριες. Έχουμε τα ελληνικά προϊόντα και φυσικά τη φιλοξενία μας όπως επίσης τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο μεταχειριζόμαστε τους τουρίστες.

Εν ολίγοις, θα είναι μια κατάσταση αμοιβαίου οφέλους, καθώς το κόστος διαβίωσης τους χειμερινούς μήνες εδώ είναι πολύ πιο οικονομικό. Και επειδή ήδη πολλοί Γερμανοί τουρίστες έχουν βρεθεί στην Ελλάδα -πέρυσι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου ήταν στη Ρόδο και την Κρήτη- διερωτώμαι: Γιατί όχι και περισσότερο;», επεσήμανε ακόμη.

Θετική είναι η αντίδραση των ταξιδιωτικών πρακτόρων, όπως αναφέρει ο Βασίλης Κικίλιας. «Από την TUI, την DER Touristik, τη Lufthansa και τις οικονομικές γερμανικές αεροπορικές εταιρείες η ζήτηση μέσω ψηφιακών κρατήσεων είναι υψηλή.

Ξέρουμε ότι εδώ το κόστος διαβίωσης είναι χαμηλότερο, για παράδειγμα το κόστος για φρούτα και λαχανικά, νερό, δημόσιες συγκοινωνίες και ταξί. Από τα ξενοδοχεία και τον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν επίσης ειδικές προσφορές», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη διήμερη επίσκεψή του στο Βερολίνο, ο Έλληνας υπουργός υποστήριξε ότι είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να μιλήσει με τους μεγάλους ταξιδιωτικούς πράκτορες και τις αεροπορικές εταιρείες.

«Διότι θέλω να μάθουν από εμένα τον ίδιο ότι εδώ υπάρχει μια ευκαιρία και ότι εργαζόμαστε σκληρά ώστε να φιλοξενήσουμε Γερμανούς τουρίστες. Δεν αρκεί να έχει κανείς μόνο μια ιδέα -πρέπει και να ξέρει πώς να την υλοποιήσει. Και αυτό δεν θα συμβεί αν κάθεται κανείς μόνο στο γραφείο του και μιλά στο τηλέφωνο», υπογράμμισε.

Ο Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε επίσης ότι «εμείς ως κυβέρνηση μπορούμε μόνο να κάνουμε προτάσεις. Αλλά όλα είναι ήδη επί τάπητος. Η ζήτηση είναι υψηλή.

Οι απασχολούμενοι στον τουριστικό τομέα -ο οποίος με το 25% του ΑΕΠ μας έχει ένα μεγάλο μερίδιο στην οικονομία μας– φυσικά ενδιαφέρονται πολύ για αυτό. Θα ήθελαν να επιμηκυνθεί η τουριστική σεζόν και μάλιστα αυτό συμβαίνει -λόγω των καλών καιρικών συνθηκών κυρίως στη Νότια Ελλάδα. Κοιτάξτε την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω ή άλλα νησιά στο Νότιο Αιγαίο.

Εκεί έχουμε κατά τη διάρκεια των λεγόμενων «κρύων μηνών» 18 με 19 βαθμούς. Οι άνθρωποι πηγαίνουν για μπάνιο. Και εγώ πηγαίνω για μπάνιο. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τις δύο χώρες, τη Γερμανία και την Ελλάδα, να δημιουργήσουν μια ευκαιρία μέσα από την κρίση και τα προβλήματα».

Ερωτηθείς πόσα χρήματα θα εξοικονομήσουν οι Γερμανοί τουρίστες αν περάσουν τον χειμώνα στην Ελλάδα, ο Βασίλης Κικίλιας είπε χαρακτηριστικά ότι  «δεν μπορώ να αναφέρω ακριβείς αριθμούς, αυτό εξαρτάται από τον τρόπο ζωής και τις διακοπές που κάνει κανείς.

Ωστόσο, είδη πρώτης ανάγκης, όπως ο καφές, το πρωινό, το μεσημεριανό και βραδινό φαγητό, οι μεταφορές και φυσικά το ότι δεν πρέπει να πληρώσουν για ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, θα κάνουν μεγάλη διαφορά αυτόν τον χειμώνα. Κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθούν οι τιμές για φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα. Δυστυχώς βλέπουμε κάθε μέρα και κάθε εβδομάδα ότι αυξάνονται».


rodiaki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ