Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Δηλώσεις της κ. Ι. Ρούφα στο "Ραδιο Πρώτο" για την υπόθεση των αγελάδων, το γεφύρι και τις 75.000 ευρώ για το νέο logo

09/02/2022
340 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Για όλα τα θέματα επικαιρότητας που απασχολούν την Κω μίλησε το πρωί της Τετάρτης η Ιωάννα Ρούφα στο Ράδιο Πρώτο. Ως άνθρωπος του πρωτογενή τομέα τοποθετήθηκε για την υπόθεση με τις σκελετωμένες αγελάδες, αναφέρθηκε στον αντιδήμαρχο και συνήγορο των κατηγορουμένων, μίλησε για τους κτηνοτρόφους που είναι πρότυπο στο νησί και για την νομιμοποίηση των στάβλων. 

Μίλησε για το γεφύρι του Αγίου Βασιλείου, το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε, το λάθος μήνυμα που έστειλε η δημοτική αρχή την ημέρα της αργίας λόγω κακοκαιρίας, που αντί να προτρέψουν τον κόσμο να παραμείνει σπίτι ουσιαστικά με τις δηλώσεις που έγιναν από τη Ζιά, προέτρεψαν τους πολίτες να ανέβουν στο χωριό και έμειναν και οι δημοτικές υπηρεσίες κλειστές παρά το γεγονός ότι το ΦΕΚ όριζε ότι έπρεπε να παραμείνουν ανοικτές. 

Η επικεφαλής της παράταξης Όραμα και Δράση εξέφρασε και την πολιτική της άποψη για το νέο λογότυπο που παρουσιάστηκε, γνωστοποιώντας ότι υπήρχαν 3 απευθείας αναθέσεις που συνολικά στοίχισαν 75.000 ευρώ.  

Μεμονωμένο το περιστατικό με τις αγελάδες  

Η κυρία Ρούφα ξεκίνησε με την δημοσίευση της επιστολής των Κώων φιλόζωων προς όλες τις παρατάξεις και δημοτικούς συμβούλους σχετικά με το τεράστιο ζήτημα που έχει προκύψει με την κακοποιητική συμπεριφορά κτηνοτρόφων απέναντι σε αγελάδες και το δικαστήριο που είναι σε εξέλιξη. 

« Δεν θα πρέπει να στιγματιστεί όλος ο κλάδος των κτηνοτρόφων. Σήμερα πληρώνουν 3 τέλη στα σφαγεία αντί ενός επί της αντιδημαρχίας μου. Είναι πολύ άδικο. Υπάρχουν κτηνοτρόφοι οι οποίοι πραγματικά είναι υπόδειγμα και δεν θα πρέπει ένας ολόκληρος κλάδος και ένα νησί να στιγματίζεται από μεμονωμένα περιστατικά.» 

Υπάρχει άτυπο και ηθικό ασυμβίβαστο για τον αντιδήμαρχο και συνήγορο των κτηνοτρόφων  

Σχετικά με την ερώτηση που θέτουν στην επιστολή τους οι Κώοι ζωόφιλοι  «πώς είναι δυνατόν ο υπεύθυνος για την ευζωία και τύχη αυτών των ζώων αλλα και Αντιδήμαρχος, να είναι παράλληλα και συνήγορος υπεράσπισης τέτοιων ακραίων υποθέσεων κακοποίησης και από ότι πληροφορηθήκαμε  δεν είναι η πρώτη φορά!! Και δεν μιλάμε νομικά...αλλά ηθικά!» η κυρία Ρούφα είπε μεταξύ άλλων: 

« Η παραμέληση των ζώων είναι μια εγκληματική πράξη με την ίδια την ζωή και τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων, όμως πολλαπλασιάζεται όταν με την στάση κάποιων ασυνείδητων στιγματίζονται οι τοπικοί παραγωγοί. Για εμένα αυτό δεν είναι καθόλου αμελητέο. Για το θέμα του κ. Αβρίθη, θεωρώ ότι θα μπορούσε να μην λειτουργήσει με την δικηγορική του ιδιότητα σε αυτή την περίπτωση. Διότι θεωρώ ότι είναι ένας καταξιωμένος δικηγόρος που δεν έχει ανάγκη από τα εύσημα και ότι αυτή τη στιγμή το ζήτημα είναι αμιγώς πολιτικό. Όταν μία φιλοζωική οργάνωση καταγγέλλει, υπάρχουν στοιχεία τα οποία θα αποδειχθούν στο δικαστήριο, καλό θα ήταν να απείχε. Από εκεί και πέρα μία δεοντολογία. Οι δικηγόροι είναι δικηγόροι και οι πολιτικοί είναι πολιτικοί. Στην συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ ότι υπάρχει ένα άτυπο ένα ηθικό ασυμβίβαστο. Θεωρώ ότι ο κύριος Αβρίθης θα το ξαναδεί και πιστεύω ότι θα αναθεωρήσει την θέση του. Είμαι σίγουρη ότι αντιλαμβάνεται την βαρύτητα του ζητήματος.» 

Αιρετοί δικηγόροι εναντίον του Δήμου : Διαπλοκή  

Με αφορμή τα όσα είπε η επικεφαλής του Οράματος περί ηθικού ασυμβίβαστου και δεδομένου του ότι έχει παρατηρηθεί γενικά στο πρόσφατο παρελθόν αλλά και τώρα, αιρετοί δικηγόροι να υπερασπίζονται πελάτες που αντιδικούν με τον δήμο, ρωτήθηκε για αυτό το θέμα. Δηλαδή εάν υπάρχει ασυμβίβαστο (και ηθικό) ή κάποια άλλη οδηγία στο κώδικα. 

« Θα μπορούσα να σας απαντήσω με μία λέξη μόνο. Αυτό για εμένα είναι διαπλοκή. Δεν μπορείς να υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα των δημοτών, να ψηφίζεις υπέρ αυτών, να λες ότι ψηφίζεις υπέρ αυτών, να απευθύνεσαι στον κόσμο και να ζητάς την ψήφο τους και εντούτοις όταν έρθει η ώρα για οποιοδήποτε περίπτωση γενικώς και ειδικός, γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που είναι πραγματικά κατάπτυστες. Να έρχεται λοιπόν η φάση που θα πρέπει να έχεις μία ενιαία στάση και θέση, διότι εάν κάποιος στο επάγγελμά του δεν είναι ηθικός δεν θα είναι και στην πολιτική του στάση ηθικός. Είναι μία προσωπική μου άποψη. Στην περίπτωση δε αυτή την συγκεκριμένη, διότι με την διάσταση που έχει πάρει και μαθαίνω ότι έχει γίνει θέμα πανελληνίως δυσφημίζεται η Κως. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν δεν θεωρώ καθόλου αμελητέο ότι ένας αντιδήμαρχος υπερασπίζεται μία τέτοια περίπτωση. Έχει πάρα πολλές παραμέτρους και θεωρώ ότι ο κ. Αβρίθης θα αναθεωρήσει την στάση του.» 

Σταβλικές εγκαταστάσεις και νομιμοποίηση  

 Στη συνέχεια μίλησε για την καταγραφή των σταβλικών εγκαταστάσεων που είχε γίνει από τον ΚΟΙΝΣΕΠ Γεώραμα επί της αντιδημαρχίας της ίδιας και έχει θέσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να αξιοποιηθεί το αρχείο και να νομιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις. «Να βρεθεί ένας τρόπος να χρηματοδοτηθεί ο κτηνοτροφικός τομέας όπως βρέθηκε ο τρόπος για τον τουρισμό» τόνισε μεταξύ άλλων. 

Η ευθύνη του γεφυριού , η γκρίζα ζώνη και η ασφάλεια των πολιτών  

Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα με το γεφύρι του Αγίου Βασιλείου. Αφού η κα. Ρούφα εξέφρασε την οδύνη της για τον χαμό των δύο παιδιών και την συμπαράσταση της στο 3ο παιδί που σώθηκε, έθεσε κάποια ζητήματα γύρω από την ευθύνη που έχουν και ο δήμος και η περιφέρεια απέναντι στους πολίτες του νησιού και την διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας.  

« Με εξοργίζει η αναλγησία και υποκρισία. Πρώτη φορά δεν βγήκε ένα συλλυπητήριο για να αποκρύψουν τα λάθη. Τελικά σε ποιόν ανήκει το γεφύρι; Μήπως απέναντι στην Τουρκία και θα γίνει και γκρίζα ζώνη; Δεν έχει ευθύνη ο δήμος για την προστασία των πολιτών; Η περιφέρεια δεν έχει ευθύνη; Αυτό είναι το ζήτημα σε ποιον ανήκει; Η ασφάλεια των πολιτών είναι το μείζον ζήτημα». 

Η αργία, το ΦΕΚ και οι δηλώσεις στη Ζιά  

Η επικεφαλής του Οράματος και Δράση υπενθύμισε ότι το ΦΕΚ που εκδόθηκε για την αργία λόγω κακοκαιρίας ήταν σαφές ότι λειτουργούν Δήμοι και σώματα ασφαλείας.  

«Στην Κω με απόφαση δημάρχου έκλεισε ο δήμος και μάλιστα δεν έγινε και αποκομιδή απορριμμάτων. Στην Κω συνέβη ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έλεγε το ΦΕΚ. Όταν πας στη Ζιά για δηλώσεις και προσκαλείς τον κόσμο με την στάση σου για να δει το χιόνι δεν είναι σωστό. Έπρεπε να προτρέψει τον κόσμο να παραμείνει σπίτι. Δεν γίνονται όλα για μία φωτογραφία και μία δήλωση». 

75.000 ευρώ το κόστος του νέου τουριστικού λογότυπου  

Στη συνέχεια σχολίασε την παρουσίαση του νέου λογότυπου και της μελέτης αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι έγιναν 3 απευθείας αναθέσεις ύψους 25.000 ευρώ η κάθε μία δηλαδή, 75.000 ευρώ συνολικά. 

« Είπε ο κ. Νικηταράς ότι δεν ήταν ακριβό το λογότυπο. Μου ήρθε στο μυαλό ο χαμός που έγινε με την ανάθεση δημιουργίας του λογότυπου του ΕΟΤ που εκπροσωπεί την Ελλάδα παγκοσμίως. Τεράστιες αντιδράσεις για το κόστος του λογότυπου που στοίχισε 10.000 ευρώ. Της Κω στοίχισε 25.000 ευρώ και δεν είναι ακριβό.»  

Επίσης ανέφερε ότι το 2018 η δημοτική αρχή Κυρίτση είχε παρουσιάσει νέο λογότυπο του Δήμου όπου συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και επιλέχθηκε επιτροπή αξιολόγησης.  

« Δεν συμφωνούμε με την διαδικασία. Έγινε μία εκδήλωση για να καλύψουν τα 75.000 ευρώ που δαπανήθηκαν. Και η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε κάνει την ίδια μελέτη και μάλιστα πολυσέλιδη». 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Πολίτες Κω
Πολίτες Κω 10/02 - 11:20
Πολιτική
Πράγματι φιλοδοξείς να πάρεις τη δημαρχία και δεν ξέρεις ότι το φονικό γεφύρι ανήκει στην αγαπημένη σου περιφέρεια;; Τότε στον κ Μαχαιρίδη και στην κ Νικηταρά Κυπραίου που έπρεπε πρώτα να το φτιάξουν και μετά να περάσουν το δρόμο;;
Ανώνυμος
Ανώνυμος 10/02 - 10:45
Μπραβο Ιωαννα!
Απλα ειπες την αληθεια και την πραγματικοτητα! Δυστυχως αυτοι μας διοικουν!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 10/02 - 07:41
Η ρουφα και ο γκαιμπελς
Ιωαννα τελικα η εμπαθεια σου μπαινει μπροστα απο ολα. Το γεφυρι γνωριζεις οτι ανηκει στην περιφερεια, και το αποσιωπας σκοπιμα, λειτουργωντας σαν τον υπουργο προπαγανδας των ναζι, τον γκαιμπελς. Που ειχε ως δογμα πες πες κατι θα μεινει!! Εισαι μια γκεμπελικη παραφυαδα τελικα? Ντροπη σου!!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ