Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Κορονοϊός: Aνακοινώσεις από τον Μητσοτάκη αύριο στις 12.00 - Μαζί του ο Τσιόδρας

04/11/2020
112 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας - Εισηγήσεις από τους ειδικούς για lockdown στην Αττική

Η αυξητική δυναμική του κορονοϊού στη χώρα δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αύριο στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Σήμερα είχε προηγηθεί η τακτική τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με λοιμωξιολόγους για την πορεία του ιού. 

Όλα ανοιχτά, ακόμη κι ένα ένα νέο lockdown, φαίνεται να είναι για την Αττική, τα επιδημιολογικά στοιχεία της οποίας προκαλούν μεγάλο προβληματισμό και έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο της τηλεδιάσκεψης Μητσοτάκη με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και η ισχυρή πίεση που προκαλεί στο σύστημα υγείας, αποτελούν σημεία έντονης ανησυχίας για την κυβέρνηση. "Η Αττική παρουσίασε επιβάρυνση της επιδημιολογικής κατάστασης με αύξηση περίπου 30% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα" σημείωσε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης. 

Προς απαγόρευση οι μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειών

Στο τραπέζι βρίσκεται πάντα ένα πιθανό lockdown, ωστόσο όλοι θέλουν είναι, πριν η απόφαση αυτή ληφθεί,νε έχει δοθεί ικανό διάστημα ώστε να αποτυπωθούν στα επιδημιολογικά στοιχεία της Αττικής τα αποτελέσματα των νέων μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του το περασμένο Σάββατο. 

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, διέψευσε το ενδεχόμενο ενός άμεσου lockdown στην Αττική. Σημείωσε ότι δεν θα επιβληθεί άμεσα lockdown στο Λεκανοπέδιο, μέχρι να φανεί αν θα αποδώσουν τα μέτρα που ελήφθησαν μέσα στον Νοέμβριο. "Τα μέτρα που έχουμε πάρει και από την προηγούμενη εβδομάδα, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και τα μέτρα του τοπικού lockdown στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες, παίρνονται ακριβώς για να μπορέσουμε τον Νοέμβριο να τιθασεύσουμε αυτό το δεύτερο μεγάλο κύμα του κορονοϊού, ώστε να είναι πιο αισιόδοξος ο Δεκέμβριος, δεδομένου ότι θέλουμε να κινηθεί και η αγορά, προκειμένου να μην έχουμε μια καθίζηση οικονομική για πολλούς συμπολίτες μας", είπε.

"Εάν χρειαστεί ένα από τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε, αν μας το εισηγηθούν οι ειδικοί", ανέφερε. 

Λίγο πριν το lockdown Λάρισα, Δράμα και Ροδόπη

Εν τω μεταξύ στα χνάρια της Θεσσαλονίκης και των Σερρών φαίνεται να βαδίζουν ολοταχώς τουλάχιστον άλλες τρεις περιοχές της χώρας. Ένα μόνο βήμα πριν από το "γκριζάρισμα" και την ένταξή τους Περιφερειακές Ενότητες με lockdown βρίσκονται η Λάρισα, η Δράμα και η Ροδόπη, μετά από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στις περιοχές αυτές, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Πώς μπήκαν στο "κάδρο" οι τρεις περιοχές

Λάρισα, Δράμα και Ροδόπη βρίσκονται ήδη τις ζώνες αυξημένου κινδύνου, αλλά σε απόσταση αναπνοής από το "γκρι", δηλαδή από το επίπεδο συναγερμού Γ. Μεγαλύτερη ανησυχία στους ειδικούς προκαλεί και η επιδημιολογική εικόνα της Δράμας που δεν αποκλείεται να περάσει πρώτη στην γκρι ζώνη και να τεθεί σε καθεστώς lockdown. Στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας εντοπίστηκαν χθες 46 κρούσματα.

Σύμφωνα με την γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, Ροδόπη και Λάρισα σημείωσαν τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων και συγκεκριμένα:

108 κρούσματα στη Ροδόπη, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστές συρροές

106 κρούσματα στη Λάρισας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

Ροδόπη και Λάρισα βρίσκονται στο "κόκκινο" του επιδημιολογικού χάρτη, δηλαδή ισχύουν αυξημένα μέτρα περιορισμού της διασποράς. Ωστόσο από την πορεία των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες θα κριθεί εάν περάσουν στην "γκρι" ζώνη, δηλαδή αυτή της απαγόρευσης κυκλοφορίας. 

Το πιο ανησυχητικό από τα συνολικά επιδημιολογικά στοιχεία είναι ότι πρακτικά στη Βόρεια Ελλάδα το ΕΣΥ ήδη έχει φτάσει στα όρια του, αλλά και ότι πλέον αυξάνονται τα κρούσματα στους άνω των 65, δηλαδή στις πιο ευπαθείς ηλικιακές ομάδες που τείνουν σε μεγαλύτερο ποσοστό να χρειάζονται νοσηλεία και μηχανική υποστήριξη. 


thetoc.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ