Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Κτηνοτρόφοι Κω: Δεν είναι δυνατόν να αμαυρώνεται ένας ολόκληρος κλάδος από ένα περιστατικό

10/02/2022
699 Εμφανίσεις
5 Σχόλια

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΩ

Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά που αφορούν την παραμέληση  παραγωγικών ζώων στο νησί μας από δύο κτηνοτρόφους έχουμε να τονίσουμε ότι σαν Σύλλογος κτηνοτρόφων καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις πράξεις ,οι οποίες είναι απαράδεκτες , αντίθετες από τους κανόνες ευζωίας των παραγωγικών ζώων , μας θλίβουν και σαν ανθρώπους αλλά κυρίως σαν επαγγελματίες κτηνοτρόφους. Ο Σύλλογος μας απαρτίζεται από ανθρώπους οι οποίοι πρωτίστως σέβονται τα παραγωγικά ζώα, έχουμε μεγαλώσει και γαλουχηθεί από τις οικογένειες μας οι οποίες είχαν ως επάγγελμα την κτηνοτροφία, και μας έμαθαν να φροντίζουμε να περιθάλπουμε και να αγαπάμε τα ζώα . Επιλέξαμε αυτό το πολύ δύσκολο επάγγελμα κατ επιλογήν μας ήμασταν και είμαστε πάντα προετοιμασμένοι να ανταπεξέλθουμε στις σκληρές συνθήκες της ζωής του κτηνοτρόφου. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι δεν είναι δυνατόν να αμαυρώνεται ένας ολόκληρος παραγωγικός κλάδος του νησιού μας επειδή δύο κτηνοτρόφοι δεν τήρησαν τους κανόνες ευζωίας του κοπαδιού τους. Σε ότι αφορά τους δύο κτηνοτρόφους, η δικαιοσύνη θα έχει τον τελευταίο λόγο, όπου θα πρέπει όμως να συνεκτιμηθεί και η συνολική κατάσταση της υγείας των δύο αυτών ανθρώπων. Ευχόμαστε από εδώ και στο εξής να μην επαναληφθούν τέτοιες συμπεριφορές, και ευχόμαστε το κοπάδι αγελάδων των δύο αυτών ανθρώπων να έχει την μεταχείριση που χρειάζεται .Το νησί της Κω έχει μακρά παράδοση στην γεωργία και την κτηνοτροφία, κλάδοι οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν στο νησί μας, και να γίνουν και μοχλός ανάπτυξης. 

Ο Σύλλογος κτηνοτρόφων Κω 


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κτηνοτρόφων Κω       Ο Γραμματέας του συλλόγου

      Χαραπάς Εμμανουήλ                                                    Κασσίου Ιωάννης 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 5
Ανώνυμος
Ανώνυμος 10/02 - 17:06
Απάνθρωποι Κτηνοτρόφοι
Για ρίξτε μια ματια στα γιδοπρόβατα που αρμενίζουν κατα εκατοντάδες παντού βοσκούν μόνα τους στα βουνά στις ρεματιές μέσα στους οικισμούς. Ιδιαίτερα τα γίδια μπαίνουν απο παντού ειδους περιφράξεις και ανεξέλεγκτα τρώνε τα παντα ραζοντας περιουσίες χωρίς καμια επιβλέψη απο τους τσοπάνηδες ! Τα ζώα στις κακοκαιρίες πνιγούνε στα ποτάμια και τα νεογέννητα ψοφούν πάνω στα βουνά χωρίς απολυτος καμια επίβλεψη σπο τους τσοπάνηδες ! Τα δε σκυλιά των δυο συγκεκριμένων τσοπάνηδων ειναι μόνιμος τοποθετημένα πάνω στον κεντρικό δρόμο προς Συμπετρο και μόλις πέραση κάποιος επιτίθενται ! Συμπεριφέρονται λες και ολο το νησί με τις ιδιοκτήτες περιουσίες τους ανήκει ! Κανένας έλεγχος για συτους τους τσοπάνηδες ! Που ειναι ο ελεγκτικός μηχανισμός του κράτους ;;;! Οτι θέλουν κάνουν !!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 10/02 - 16:23
Πολλα τα ερωτηματα....
Φυσικα και δεν ειναι ολοι ιδιοι αλλα οπως ολοι ξερουμε και πανω απο ολα εσεις δεν ειναι μονο αυτοι οι δυο. Τι "πλατες" και ποια συμφεροντα βαζουν υπογραφες για τις επιδοτησεις τους; γιατι δεν ελαβαν υποψην την κατασταση των ιδιοκτητων τοτε στους ελεγχους και τις υπογραφες αλλα πρεπει να την λαβουμε τωρα; ποιος κανει ελεγχους για ολα αυτα; Περιμενουμε την δικαιοσυνη... αλλα δεν βλεπω φως.... ειναι πολλα τα λεφτα και τα συμφεροντα!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 10/02 - 15:22
Δεν ειναι μονο δυο κτηνοτροφοι
Σίγουρα υπάρχουν και σωστοι κτηνοτρόφοι. Αλλα τα περιστατικά κακομεταχείρησης δεν είναι μονο αυτοί οι δυο κτηνοτρόφοι. Υπάρχουν παρα πολλά περιστατικά κακομεταχείρησης ζωων. Ασ ελπίσουμε οτι η αρχη εγινε με αυτους τους δυο και θα αρχισουν εντατικους ελεγχους.
Ανώνυμος
Ανώνυμος 10/02 - 14:40
Κακοδιαχείριση
Ερώτηση κάνω στους υπεύθυνους πού μοιράζουν τίς επιδοτήσεις, ελέγχετε τά ζώα σέ τί κατάσταση βρίσκονται, εάν έχουν φτιάξει σταύλους να μην είναι εκτεθειμένα, εάν ψωφανε από την πείνα εάν γνωρίζουν πού βρίσκονται τα ζώα τους για μέρες, η απλά τα σκορπάμε;
Αναγνώστες
Αναγνώστες 10/02 - 13:00
Ζωάκια
Ελπίζουμε τα λόγια να γίνουν πράξεις μήπως σωθούν μερικά ζωντανά από τα μαρτύρια τους . Εκτεθειμένα στη δίψα πείνα παγώνια καύσωνας.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ