Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μεγάλο αφιέρωμα του περιοδικού Blue της Aegean στην Κω και τοπικές επιχειρήσεις

06/09/2021
325 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η Κως είναι ένας προορισμός ξεχωριστός. Με διάφορες πτυχές σαν τις δαντελωτές και βοτσαλωτές παραλίες. Πότε κοσμοπολίτισσα, πότε παραδοσιακή , πότε νησιώτικη , πότε πολυπολιτισμική. 

Το περιοδικό Blue της Aegean Airlines φιλοξενεί ένα πολύ μεγάλο αφιέρωμα στο νησί μας , με προτάσεις για αρχαιολογικές επισκέψεις αλλά και παραλίες, σημεία must. Σχεδόν 15 σελίδες που εξυμνούν την Κω , τους τοπικούς παραγωγούς, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, ξενοδοχεία και επιχειρήσεις πρότυπο.
 Το περιοδικό βρίσκεται σε κάθε θέση επιβάτη όλων των πτήσεων της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας και δελεάζει τον ταξιδιώτη να βάλει την Κω άμεσα στο πλάνο διακοπών του. Η δημοσιογραφική ομάδα έκανε μία εξαιρετική προσέγγιση και αναδεικνύει μοναδικά τις ομορφιές του τόπου μας. 

Κως: Αρχαία ιστορία και εξωτικές παραλίες – Παρουσίαση τοπικών προϊόντων και εστιατορίων  

Κως: Αρχαία ιστορία και εξωτικές παραλίες ο τίτλος του αφιερώματος που παρουσιάζει τα πολλά πρόσωπα του νησιού , που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. 

Αφού γίνεται μία ολοκληρωμένη παρουσίαση των σπουδαίων αρχαιολογικών μνημείων και των εξωτικών παραλιών, δίνεται έμφαση στους τοπικούς παραγωγούς. Ξεχωρίζει η προσπάθεια της Pandrosia με την καλλιέργεια βιολογικής αλόη βέρα και τα φυτικά καλλυντικά και είδη διατροφής made in Kos από την οικογένεια Δρόσου.  

Στη συνέχεια ο συντάκτης κάνει λόγο για ένα σπουδαίο τυροκομείο πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα. Της Κωακής Γης του μπον βιβέρ κοσμογυρισμένου Ιπποκράτη Κουρούνη.  

Αναδεικνύει τον απερχόμενο αμπελώνα Akrani του οινοποιού Τριανταφυλλόπουλου που φέτος έκανε δυναμικό rebranding και έχει δυναμική παρουσία στην αγορά οίνου. Όπως και το βραβευμένο μέλι Thymeli της οικογένεις Κοπανέζου που έχει τόσα χρυσά αστέρια, όσο το χρυσαφένιο του χρώμα και δικαίως αναφέρεται ως ένα από τα κορυφαία μέλια της Ελλάδος. 

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στο βιβλιοπωλείο Πολύκεντρο Θαλασσινού και τον πολυπράγμων ακούραστο Παναγιώτη Θαλασσινό. Οι συντάκτες του περιοδικού αναφέρουν ότι είναι « ένα από τα σημαντικότερα βιβλιοπωλεία της νησιωτικής χώρας. Με εκατοντάδες ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικών παραστάσεων και εκδηλώσεων τα τελευταία 20 χρόνια». 

Στον χώρο της εστίασης εξυμνείται το ανακαινισμένο εμβληματικό και ιστορικό Albergo Gelsomino για το fine dining και την δημιουργικότητα των γεύσεων. Το Ωρομέδων που αποθεώνει την τοπική κουζίνα με μοντέρνες πινελιές στην όμορφη Ζιά με ένα μπαλκόνι όνειρο όσο οι γεύσεις του. 

Το Barbouni έχει την τιμητική του για την μοντέρνα δημιουργική ψαροφαγία και τις δημιουργικές προτάσεις με βάση κορυφαίες πρώτες ύλες και ένα περιβάλλον απόλυτα νησιώτικο και προσεγμένο. 

Φυσικά δεν μπορούσε να λείπει το βραβευμένο Broadway που έχει κλέψει τις καρδιές ντόπιων και επισκεπτών με τις δημιουργίες του σεφ Γιάννη Παπακωνσταντίνου να λαμβάνουν μοναδικές κριτικές.  

Για τους κρεατοφάγους προτείνει το κρεοπωλείο ψητοπωλείο Το Χασαπάκι του Μιχάλη Σβύνου που έχει πάει το κρέας σε άλλο level με μία καλλιτεχνική προσέγγιση μοναδική. Το αγαπημένο ψητοπωλείο Λάμπρος, το νέο μαγειρείο Coppa , τον Αλή και τον Αράπ για γεύσεις ανατολής. 

Τον Δίκαιο, το Μαγικό Βουνό , της Χαϊχούτες, το Νερόμυλο της Ζιάς, το Παλαιό Πυλί, το καφενείο του Τσαμπουνιάρη στο Παλαιό Πυλί που είναι το κρυμμένο μυστικό και το Μετόχι που είναι σε ένα από τα ψηλότερα σημεία του βουνού.  

Για καφέ και ποτό στην Κω 

Τα ωραία στέκια με χαμογελαστά πρόσωπα δεν θα μπορούσαν να λείψουν. Προτείνεται μία στάση στο Sitar, στο Μύλο, στο DepBar , The Cup, Νερατζιά και Lemon σε διάφορες γωνιές της πόλης. 

Στα ζαχαροπλαστεία ξεχωρίζει η Παράδοση στο Πλατάνι με το γλυκό ντοματάκι, τη σεράνο και τα σιροπιαστά. Το Varouz για γεύσεις με αναμνήσεις από την Αρμενία.  

Για ψώνια στην Κω 

Για ψώνια και δώρα από το νησί το περιοδικό προτείνει τη Λουλουδού για φυτά και άνθη με στιλ σκανδιναβικό της Λίνας Σβύνου που μας έμαθε τι είναι το παχύφυτο και μας μύησε στον μαγικό κόσμο των αερόφυτων και όχι μόνο με πολύ αγάπη.  

Για χειροποίητες τσάντες και μοναδικά καπέλα το Νησί, το Imaginarium για πρωτότυπα διακοσμητικά, το Lefos για χειροποίητα σανδάλια, το Positive Shop στη Ζιά και το Roots που είναι μία νέα πρόταση. 

Στο ορεινό κομμάτι του νησιού μας προτείνεται στους επισκέπτες να βρεθούν στην Ωραία Ελλάς, να επισκεφθούν το εργαστήριο κεραμικής της Μάντυ Χατζηγιακουμή,  


Που πρέπει να πάτε 

Το περιοδικό Blue κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις μοναδικές παραλίες της Κεφάλου παρουσιάζοντας όχι μόνο τις πολύ γνωστές και επισκέψιμες, αλλά και εκείνες που είναι πιο απομακρυσμένες και αποτελούν μυστικό όσων γνωρίζουν να απολαμβάνουν μοναδικές στιγμές στη θάλασσα. 

Επίσης το παραδοσιακό στοιχείο της Αντιμάχειας με το Μύλο, το παραδοσιακό σπίτι είναι στην λίστα των συντακτών ενώ επίσης αφιερώνουν χώρο στην Έρικα Μαστόρου και το Erikas Horse Farm όπου η ιππασία στην παραλία γίνεται πραγματικότητα για μικρούς και μεγάλους. Φυσικά δεν είναι δυνατόν μέσα σε λίγες γραμμές να σας παρουσιάσουμε όσα έχουν γραφτεί στις 15 σελίδες του περιοδικού. Θα πρέπει να πετάξετε με την Aegean να τα διαβάσετε και να γνωριστείτε καλύτερα με τα σημεία higlights. Το μόνο σίγουρο είναι , ότι αποτελεί πολύ μεγάλη διαφήμιση για την Κω το αφιέρωμα το οποίο θα διαβαστεί από χιλιάδες επιβάτες. 


 

Σάντυ Λαδικού 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

https://en.aegeanair.com/travel-information/on-board/blue-magazine/blue-86/?fbclid=IwAR0l92ubxN4uuhMC1dyBdmI5Nt0HJygwme4LWp1ya6Rl_xNfiPOQIyodMKo 


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ