Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ: ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΑΩΝ

09/06/2020
211 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Σε καλό δρόμο φαίνεται ότι βρίσκεται το θέμα της αποκατάστασης των ναών που επλήγησαν από το σεισμό 2017 καθώς όπως μας δήλωσε ο Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, είναι θετική η κινητικότητα της περιφέρειας. Ο αγαπητός ποιμενάρχης μίλησε επίσης για το συσσίτιο, τον νέο τρόπο λειτουργίας των ναών καθώς και για τα πανηγύρια του καλοκαιριού, στην μετά κορονοϊό εποχή. 

« Η αποκατάσταση του ναού της Αγίας Παρασκευής δρομολογείται καθώς πέρασε το θέμα από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας. Μάλιστα θεωρώ ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες πρώτα στην Αγία Παρασκευή και θα παραδοθεί νωρίτερα σε σχέση με τον Άγιο Νικόλαο. Σχετικά με τον Άγιο Νικόλαο , έχει επίσης δρομολογηθεί και η περιφέρεια κινείται μέσα στα χρονικά πλαίσια που έχουν οριστεί. Ελπίζουμε να μην έχουμε κάποια ένσταση ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες στην ώρα τους.»

Ο Μητροπολίτης κ Ναθαναήλ επεσήμανε επίσης ότι τα παραπάνω έργα δεν προχωρούν με βάση το άρθρο 32 για έκτακτες καταστάσεις αλλά με κανονικές διαδικασίες. Σε ότι αφορά χρονικά την αποπεράτωση των εργασιών, δεν ήταν σε θέση να δώσει κάποια ημερομηνία καθώς ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει έκτακτους παράγοντες όπως συνέβη με την πανδημία.

Αυξάνονται καθημερινά τα γεύματα αγάπης του συσσιτίου της Μητρόπολης

Περίπου 500 συνάνθρωποι μας εξυπηρετούνται πλέον από το συσσίτιο της Ι.Μ. Κώου και Νισύρου. Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκαν τα γεύματα κατά 100 μερίδες καθώς ολοκληρώθηκε το συσσίτιο του Δήμου Κω με το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών. 

« Είναι γεγονός ότι όσοι είχαν πρόσβαση στα γεύματα του δήμου στην πόλη της Κω, πλέον εξυπηρετούνται από τα γεύματα αγάπης της Μητρόπολης. Αυτή τη στιγμή είναι περισσότερα από 500 γεύματα και καθημερινά ο αριθμός αυξάνεται.»

Η λειτουργία των ναών στην μετά κορονοϊό εποχή

Φαίνεται ότι οι πιστοί ήθελαν να ανοίξουν οι εκκλησίες και πάλι τις πόρτες τους για το κοινό , καθώς η συμμετοχή στις λειτουργίες είναι μεγάλη. « Ο κόσμος έρχεται στην εκκλησία και τηρούν τα μέτρα απόστασης και υγιεινής. Κάποιες φορές ξεχνιούνται όπως με το αντίδωρο και πρέπει να υπενθυμίσουμε τους κανόνες, αλλά είναι κάτι λογικό. 

Επίσης τα εξωκλήσια λειτουργούν με τους ίδιους κανόνες και περιορισμούς. Το επισημάνω για όσα μυστήρια έχουν προγραμματιστεί. Ότι ισχύει για τους ναούς, ισχύει και για τα εξωκλήσια και υπάρχει περιορισμός ατόμων. Σε ότι αφορά τα πανηγύρια , είμαστε σε αναμονή. Πάντως το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν κάποιες αλλαγές τις οποίες και περιμένουμε.»

Σάντυ Λαδικού 

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
ΙΩΑΝΝΗΣ Α.ΠΕΤΑΛΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ Α.ΠΕΤΑΛΑΣ 10/06 - 16:19
Διδάκαλος Βυζαντινής-Εκκλ/κης Μουσικής,Πρωτοψάλτης
Συγχαρητήρια στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και Ποιμενάρχη μας κ.Ναθαναήλ για την μέχρι τώρα στάση του σχετικά με την αποπεράτωση των δύο κεντρικών,ιστορικών ναών της πόλεως μας.Είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας να είμαστε κοντά στον Σεβασμιώτατο και να στηρίζουμε τις προσπάθειες που κάνει ο ίδιος προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.Επίσης αποτελεί μεγάλη ευλογία και προσφορά στον τόπο μας το συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου το οποίο δεν στερείται από αγάπη και σεβασμό στον συνάνθρωπο.Εις Πολλά Έτη Δέσποτα!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ