Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μ. Φρατζάκη: «Ακούμε επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις περί κορονοϊού. Όχι στην διασπορά μη έγκυρων ειδήσεων»

16/03/2021
410 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ο κορονοϊός είναι εδώ και βιώνουμε έντονα στην Κω το τρίτο κύμα. Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη αρκετοί που θεωρούν ότι υπάρχει μια υπερβολή και για αυτό το λόγο συνέχισαν τις κοινωνικές επαφές, παρά τις αντίθετες συστάσεις κάποιοι αγνόησαν και την καραντίνα. Αποτέλεσμα όμως ήταν να υπάρξει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Κω τις τελευταίες 20 ημέρες καθώς υπήρξε διασπορά του κορονοϊού.

Αρκετοί συμπολίτες μας εκφράζουν τον προβληματισμό τους καθώς υγειονομικοί της Κω τις τελευταίες ημέρες έχουν προβεί σε δημόσιες δηλώσεις περί κορονοϊού σε ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζοντας θέσεις οι οποίες είναι αντίθετες σε σχέση με τον Ιατρικό Σύλλογο Κω και τον υγειονομικών θεσμικών της Ελλάδας και της Ευρώπης.


Την ώρα μάλιστα που ο Ιατρικός Σύλλογος Κω έχει ενισχύσει την επικοινωνία του με την κοινωνία μέσω τακτικών ενημερώσεων για τον κορονοϊό με οδηγίες που αφορούν τόσο όσους ασθενούν ή όσους έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα και πληροφορίες γύρω από την προφύλαξη και τον εμβολιασμό.


Σε επικοινωνία που είχαμε με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κω κα. Μαρία Φρατζάκη, η ίδια απεύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να ενημερώνονται από επίσημους φορείς με επιστημονικές μελέτες και όσοι έχουν μία διαφορετική άποψη όπως στην προκειμένη περίπτωση των υγειονομικών, να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη η άποψη και να είναι πολύ προσεκτικοί στο τι δηλώνουν καθώς θα πρέπει να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.


« Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του όμως ο Ιατρικός Σύλλογος της Κω ακολουθεί τις οδηγίες και τις επιστημονικές μελέτες του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας. Οι φορείς αυτοί ακολουθούν οδηγίες ευρωπαϊκών και παγκόσμιων φορέων. Οι οδηγίες, η διαχείριση , ο εμβολιασμός όλη η διαδικασία που εφαρμόζεται προκύπτει μετά από επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες. Τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου ως επιστήμονες εκφράζονται μέσω του Ιατρικού Συλλόγου. Η διαχείριση σε τοπικό επίπεδο ευτυχώς είναι καλή σε σχέση με την πανδημία. Ο ρόλος μας είναι να βοηθήσουμε όσους νοσούν και όσους ήρθαν σε επαφή με κρούσματα επιβεβαιωμένα. Ο ρόλος μας είναι να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία και για αυτό το λόγο έχουν αυξηθεί τα τεστ με τις κινητές μονάδες ΚΟΜΥ για να αντιμετωπίζονται οι ασυμπτωματικοί φορείς ώστε να περιοριστεί η διάδοση του ιού. Πρέπει να ενημερώνουμε υπεύθυνα και τεκμηριωμένα τους πολίτες. Είμαστε όλοι κουρασμένοι. Κατανοούμε επίσης ότι έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλά προβλήματα οικονομικά, ψυχολογικά και άλλα στους συμπολίτες μας. Για αυτό έχουμε υποχρέωση της υπεύθυνης ενημέρωσης. Δηλώσεις οι οποίες παρεκκλίνουν από την επίσημη θέση του Ιατρικού Συλλόγου και μάλιστα χωρίς επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες δημιουργούν ανησυχία στην κοινωνία. Απευθύνω έκκληση και στους κατοίκους του νησιού να εμπιστεύονται για την πληροφόρησή τους για την πανδημία έγκυρες πηγές, επιστημονικούς φορείς και καταξιωμένους επιστήμονες. Δεν μπορούμε να παίζουμε με την υγεία κανενός. Δεν είναι σωστό να συμβάλλουν κάπου στην διασπορά μη έγκυρων ειδήσεων και την καλλιέργεια αμφιβολιών. Ενημερωνόμαστε από επίσημες επιστημονικές πηγές με τεκμηριωμένες απόψεις. Τώρα ο κόσμος μετά από 1 χρόνο Covid, χρειάζεται τον επιστημονικό κόσμο συμπαραστάτη με υπεύθυνη ενημέρωση και ουσιαστική υποστήριξη και εμψύχωση.»


Τέλος, να σημειωθεί ότι σύμφωνα και με τις πρόσφατες ενημερώσεις του Ιατρικού Συλλόγου για το τι προβλέπεται σε περίπτωση επαφής με κρούσμα, συνιστάται η απομόνωση για 14 ημέρες από το ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΒτΚ» υπήρχαν περιπτώσεις που όντως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί λειτούργησαν, όμως υπήρξαν και περιπτώσεις που προκαλούν πολλά ερωτηματικά καθώς ενώ άτομα είχαν έρθει σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού, δεν τήρησαν την καραντίνα των 14 ημερών και ενδεχομένως δεν υπήρχε ο έλεγχος των ελεγκτικών μηχανισμών που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.


Σάντυ Λαδικού

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ