Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Νέοι ορίζοντες στη γραμμή Μαστιχάρι – Κάλυμνος για την ΑΝΕΜ - Nαυπήγηση νέου πλοίου αξίας 3,3 εκ. ευρώ

20/08/2021
130 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Θα ανεγερθεί γήπεδο στην Κέφαλο στη μνήμη του αείμνηστου προέδρου της Νικόλα Ζερβού

Συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα του ΔΣ με θέμα την ΑΝΕΜ (Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Μαστιχαρίου).

Μετά από αρκετές προσπάθειες προχώρησε η ναυπήγηση νέου πλοίου για την ΑΝΕΜ 42,5 μέτρων δυναμικότητας 300 επιβατών το καλοκαίρι και 120 το χειμώνα. Το κόστος ανήλθε στα 3,3εκ. ευρώ τα 2 εκατ. από δανειακή σύμβαση με την τράπεζα Πειραιώς και το 1,3 εκατ. από ιδίους πόρους του Δήμου σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, ο Αντιδήμαρχος  και πρόεδρος της εταιρείας Παναγιώτης Παναγιώτης καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΕΜ, Σακελλάρης Τηλιακός ο οποίος έδωσε και περισσότερες τεχνικές πληροφορίες για το νέο πλοίο και τις προδιαγραφές του.

Ο δήμαρχος στην αρχική εισήγηση του τόνισε πως πρόκειται για ιστορική ημέρα για την εταιρεία αφού πρόκειται για μία σημαντική επένδυση που δίνει μια νέα δυναμική στην ΑΝΕΜ. 

Ο πρόεδρος κ. Αβρίθης τόνισε πως είναι μια σημαντική προσπάθεια η οποία θα δώσει νέα προοπτική και θα διευρύνει την δυναμικότητα της εταιρεία αφού το νέο σύγχρονο πλοίο θα μπορεί να προσεγγίζει ακόμη και την Ρόδο. 

Θα λειτουργεί συμπληρωματικά για τις ανάγκες του νησιού και δεν θα λειτουργεί ανταγωνιστικά προς τις υπόλοιπες ναυτιλιακές εταιρίες.

 Όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία τόνισε πως είναι μια υγιής και κερδοφόρος επιχείρηση που δεν έχει οφειλές και γενικότερα δεν χρωστάει σε κανέναν. 

Στο πάνελ της σημερινής συνέντευξης ήταν επίσης τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. Χαντακάρος Χαράλαμπος και Ψύρρης Γεώργιος  (απουσίαζε ο κ. Καλλούδης του Π.) καθώς και ο Νομικός Σύμβουλος της εταιρείας Μανώλης Χατζηάμαλλος. 


Kαλλιόπη Δανελλάκη

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ