Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ο Έλληνας πρόξενος (από την Κω) Μ. Ανδρουλάκης παραμένει στην Μαριούπολη και δεν αναχωρεί με την Eλληνική αποστολή

02/03/2022
942 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Είναι μία απίστευτη είδηση και όμως αληθινή δεδομένων των συνθηκών, όπως μεταδίδουν τα ελληνικά ΜΜΕ. Ο κωακής καταγωγής Έλληνας πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης, θα παραμείνει στην Μαριούπολη και δεν θα αναχωρήσει σήμερα με την ελληνική αποστολή. 

Όπως έχει γίνει γνωστό από χθες, σήμερα στις 11 το πρωί Ουκρανίας , το κομβόι με Έλληνες δημοσιογράφους, τεχνικούς , άμαχους και μέλη του προξενείου θα φύγουν από την Μαριούπολη. 

Στο πρώτο αυτοκίνητο θα βρίσκεται ο πρέσβης Φραγκίσκος Κωσταλένος, ενώ στην πορεία θα ενσωματωθούν και άλλα οχήματα με Έλληνες.  

Μάλιστα, σημειώνεται πως υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για αποστάσεις καθοδόν ώστε να μη χαθεί κανείς στην περίπτωση, που υπάρξει κάποιο μηχανικό πρόβλημα ή πρόβλημα καυσίμων, καθώς όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ μπορούν να βάλουν μέχρι 20 λίτρα βενζίνη ανά αυτοκίνητο.  

Η αποστολή έχει μαζί της ρηματική διακοίνωση που έχει σταλεί μέσω του ελληνικού ΥΠΕΞ, ώστε αν τους ζητηθεί να τη δείξουν στους Ρώσους. 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η πομπή θα μετακινηθεί προς την πόλη Ζαπορίζιε και στη συνέχεια, ανάλογα με τις συνθήκες που θα υπάρχουν, προς τα σύνορα με την Μολδαβία, όπου θα υπάρχει κλιμάκιο της Πρεσβείας Βουκουρεστίου υπό την πρέσβη Σοφία Γραμματά για να τους παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια. 

Η απόφαση ελήφθη διότι υπάρχει ανακοίνωση από την Ρωσική πλευρά ότι ανοίγει έως αύριο ανθρωπιστικός διάδρομος, το οποίο σημαίνει τουλάχιστον από την πλευρά των ρωσικών δυνάμεων ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα κατά την αυτοκινητοπομπή», τόνισε ο Φραγκίσκος Κωστελλένος, ο Έλληνας πρέσβης από την Μαριούπολη ενώ όπως είπε η απόφαση πάρθηκε αστραπιαία σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ και με αρμόδιες αρχές σε άλλες χώρες. 


Τα μέτρα που έχουν ληφθεί 

Έχουν ληφθεί μέτρα έτσι ώστε να υπάρχει επαφή των αυτοκινήτων μεταξύ τους για να μην συμβεί κάποιο απρόοπτο. Υπάρχει νέα διαβεβαίωση από το υπουργείο Εξωτερικών ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία είναι ενήμερες για το κομβόι από τη Μαριούπολη 

«Η απόφαση ελήφθη διότι υπάρχει ανακοίνωση από την Ρωσική πλευρά ότι ανοίγει έως αύριο ανθρωπιστικός διάδρομος, το οποίο σημαίνει τουλάχιστον από την πλευρά των ρωσικών δυνάμεων ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα κατά την αυτοκινητοπομπή», τόνισε ο Φραγκίσκος Κωστελλένος, ο Έλληνας πρέσβης από την Μαριούπολη ενώ όπως είπε η απόφαση πάρθηκε αστραπιαία σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ και με αρμόδιες αρχές σε άλλες χώρες. 

«Έχει ληφθεί κάθε δυνατή μέριμνα για να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία και να μετακινήσουμε όσο δυνατόν περισσότερους πολίτες», συμπλήρωσε. 

Τα διακριτικά στα αυτοκίνητα της… φυγής 

Το κομβόι αυτοκινήτων που θα ξεκινήσουν από την Μαριούπολη θα έχει διακριτικά που δείχνουν πως είναι είτε μέλη δημοσιογραφικών αποστολών, είτε άμαχοι. 

«Press», στα καπό των αυτοκινήτων, αλλά και ειδικά αυτοκόλλητα φέρουν τα οχήματα με τα οποία θα επιχειρήσουν να επαναπατριστούν οι Έλληνες που είναι στην Μαριούπολη η οποία δέχεται διαρκείς επιθέσεις από τα ρωσικά στρατεύματα. 

Σάντυ Λαδικού με πληροφορίες από ΣΚΑΙ, Newsit.gr, In.gr 



Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ