Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ο Γιάννης Βαληνάκης προτείνει συμφωνία με Γερμανία και ΜΕΘ στα νησιά, για την επανεκκίνηση του τουρισμού

28/04/2020
165 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Σε αχαρτογράφητα νερά συνεχίζει να πλέει ο τουρισμός στην Ελλάδα για το 2020, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανέναν ξεκάθαρο μοντέλο λειτουργίας των ξενοδοχείων, αεροπορικών εταιρειών και συναφών τουριστικών επιχειρήσεων. Ο τ. Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης έθεσε στον ανοικτό διάλογο την δική του πρόταση για επανεκκίνηση του τουρισμού άμεσα μέσω μία συμφωνίας με την Γερμανία και δημιουργίας ΜΕΘ.

Ο ακαδημαϊκός ανέπτυξε τις προτάσεις του στο Ράδιο Πρώτο 91.5 σχολιάζοντας παράλληλα ότι η χώρα μας βρίσκεται στην αρχή του προβλήματος του μεταναστευτικού και ανέλυσε επίσης την προκλητική στάση της Τουρκίας.

Σε ότι αφορά την υπογραφή διμερής σύμβασης συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας- Γερμανίας για την φετινή τουριστική περίοδο, πρώτα συνεχάρη την κυβέρνηση και όσους συνέβαλαν στο να είναι το μοντέλο της Ελλάδος ένα πετυχημένο παράδειγμα σε αντίθεση με ισχυρές χώρες που δεν ανταποκρίθηκαν όπως έπρεπε για να διασφαλίσουν την δημόσια υγεία των χωρών τους ( Η.Π.Α., ευρωπαϊκές χώρες ) ούτε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων για βοήθεια, αλληλεγγύη και ενιαία αντιμετώπιση του προβλήματος (Ε.Ε.).

Ο τ. υφυπουργός και βουλευτής Δωδεκανήσου έχοντας μεγάλη εμπειρία στις διεθνείς διαπραγματεύσεις προτείνει η χώρα μας να κινηθεί γρήγορα και ανεξάρτητα εξασφαλίζοντας τουρισμό από την Γερμανία που διαχειρίστηκε την πανδημία με σχετική επιτυχία και είναι μία μεγάλη τουριστική αγορά.

« Η λύση για τη χώρα μας είναι να κινηθεί ΠΡΩΤΗ, ΜΟΝΗ, και ΓΡΗΓΟΡΑ για ΔΙΜΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ με την ΓΕΡΜΑΝΙΑ, δηλ. την άλλη χώρα που τα πήγε καλά στον πόλεμο κατά του covid-19 και είναι ταυτόχρονα και κύρια αγορά του τουρισμού μας! Το κλειδί για μία γρήγορη συμφωνία είναι να υιοθετήσουμε όσο πιο πολλά και παρόμοια μέτρα γίνεται με τα ανάλογα γερμανικά μέτρα (συγχρονισμός των σταδιακών υγειονομικών βημάτων για άνοιγμα των αεροπορικών μεταφορών, επιλογή ίδιων ή συμβατών εφαρμογών (apps εθελοντικά)και των ίδιων πιστοποιημένων τεστ προ της αναχώρησης, παρόμοιων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στα ξενοδοχεία, εστιατόρια, αεροπλάνα κλπ, και γενικότερα: κάθε απαραίτητου υγειονομικού πιστοποιητικού ώστε ο Γερμανός να έχει κάθε κίνητρο να προτιμήσει και πρακτικά να ταξιδέψει για τις διακοπές του στην πιό επιτυχημένη και ασφαλή χώρα της ΕΕ (αντίθετα από ανταγωνιστικές αγορές που επλήγησαν βαριά και αναγκαστικά θα καθυστερήσουν ( Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία κλπ). Ανάλογη συμφωνία προσπαθεί ήδη να κλείσει η Αυστρία με το Βερολίνο. Άλλωστε και οι άλλες χώρες το ίδιο θα κάνουν στο τέλος.»

Για την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών υγείας στα νησιά ώστε να προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια στους τουρίστες ο κ. Βαληνάκης τόνισε:

« Υπάρχει και ένα άμεσο ζήτημα προς επίλυση, και μάλιστα με τη χρηματοδότηση της ΕΕ: η απουσία ΜΕΘ κλπ. στα περισσότερα τουριστικά νησιά. Πρέπει λοιπόν άμεσα, πρώτα ως ηθική υποχρέωση του κράτους προς τους ίδιους τους νησιώτες (που δεν μπορούν όποια ώρα θέλουν να πάρουν ένα αυτοκίνητο και να πάνε σε νοσοκομείο αναφοράς), και δεύτερον για να αισθανθούν ασφάλεια οι ξένοι επισκέπτες να ληφθούν άμεσα μέτρα με κοινοτικούς πόρους: υπάρχουν πχ διαθέσιμες διεθνώς κινητές ΜΕΘ, δυναμικότητας η καθεμιά 10 κλινών, έτσι ώστε με συνολική δαπάνη 5-6 εκ.€ να διατεθούν τέτοια κινητά συστήματα σε 10-15 τέτοια νησιά.

Με άμεσες «έξυπνες» κινήσεις μπορούμε να αξιοποιήσουμε την παγκοσμίως αναγνωριζόμενη εθνική μας επιτυχία εν μέσω πανδημίας, να εμπνεύσουμε την απαραίτητη εμπιστοσύνη σε παλαιούς και νέους επισκέπτες μας από τη Γερμανία (αρχικά), να μειώσουμε τις αναμενόμενες ζημιές και να αναδείξουμε μέσα στην κρίση νέες ευκαιρίες».

Σάντυ Λαδικού


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ