Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Παράταση για τα προγράμματα ΕΣΠΑ τουριστικών ΜΜΕ, ζητά η ΠΟΞ

08/02/2021
59 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με επιστολή προς τον Γιάννη Τσακίρη, υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κοινοποιείται στους Νίκο Παπαθανάση, υπουργό αναπληρωτή Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Χάρη Θεοχάρη, υπουργό Τουρισμού,  οι Γρηγόρης Τάσιος και Μανώλης Τσακαλάκης, πρόεδρος και γενικός γραμματέας της ΠΟΞ, ζητούν την παράταση επενδυτικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, καθώς λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, παρατηρούνται μεγάλα προβλήματα και καθυστερήσεις.


Η επιστολή

Η επιστολή της ΠΟΞ, έχει ως εξής:

“Το πρόγραμμα «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014 – 2020 που βρίσκεται σε εξέλιξη, αντιμετωπίζει μεγάλες καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας, τόσο σε επίπεδο αδειοδότησης των σχετικών έργων, όσο και σε επίπεδο εκτέλεσης εργασιών.

Η παράταση των 132 ημερών που δόθηκε δεν αρκεί, μέσα στην πρωτοφανή αυτή κατάσταση που ζούμε όλοι μας, για να υλοποιήσουν οι επιχειρήσεις τα επενδυτικά τους σχέδια.
Οι επενδυτές, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα ως προς την πρόσβαση τους σε τραπεζική χρηματοδότηση, είναι σχεδόν αδύνατον να φανούν συνεπείς στην υποχρέωσή τους να υποβάλουν έγκαιρα το 25% τουλάχιστον της επένδυσης (ποσού 100.000 € ) εξοφλημένο, έχοντας εκδώσει έγκαιρα και τις σχετικές άδειες δόμησης.

Παρακαλούμε, λοιπόν, να εξετάσετε το ενδεχόμενο χορήγησης μιας μεγαλύτερης παράτασης, τόσο του συγκεκριμένου προγράμματος, όσο και άλλων παρόμοιων, που βρίσκονται σε εξέλιξη και μεγάλο μέρος των επενδυτών δεν μπορεί, για τους παραπάνω λόγους, να τα υλοποιήσει.

Τέλος επ΄ευκαιρία της παρούσας επιστολής μας θέλουμε να θέσουμε ξανά το ζήτημα της ανάγκης αύξησης του ορίου του de minimis. Η αύξηση του συγκεκριμένου ορίου θα αποτελέσει ουσιαστικό κίνητρο για τις υγιείς επιχειρήσεις να επενδύσουν, πράγμα ακόμα πιο σημαντικό εν μέσω της πανδημίας που αντιμετωπίζουμε”.

Πηγή: money-tourism.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ