Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Προσοχή! Συνεχίζονται οι τηλεφωνικές απάτες στην Κω με σκοπό την απόσπαση χρημάτων

10/02/2022
641 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Ένα πρόβλημα χωρίς τέλος φαίνεται να είναι οι τηλεφωνικές απάτες στην Κω και σε άλλες περιοχές. Οι απατεώνες βρίσκουν διάφορους τρόπους και προφάσεις για να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες. Μάλιστα πλέον εμφανίζονται και καλά διαβασμένοι καθώς χρησιμοποιούν ονόματα πολιτών της Κω για να φανούν πειστικοί. 

Ένα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Κω όπου συμπολίτισσά μας δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο ο οποίος συστήθηκε ως ο λογιστής της εν λόγω κυρίας. Την ενημέρωσε ότι θα λάβει επιστροφή φόρου 190 ευρώ και της ζητούσε τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού , ταυτότητα και κωδικούς ebanking ή κάρτας.  

Ευτυχώς με προτροπή φίλης που ήταν παρούσα, η κυρία αν και στην αρχή ήταν έτοιμη να δώσει τα στοιχεία, εν τέλει ρώτησε τον άγνωστο που συστήθηκε ως ο λογιστής της ποιο το όνομά της γυναίκας του για να πειστεί ότι όντως ήταν ο λογιστής.  

Σε εκείνο το σημείο ο άγνωστος «λογιστής» αντέδρασε έντονα, λέγοντας ότι τον προσβάλλει η ερώτηση αυτή καθώς δείχνει ασέβεια και έλλειψη εμπιστοσύνης και έκλεισε το τηλέφωνο. Η κυρία παρά λίγο θύμα εξαπάτησης, στη συνέχεια έκανε αναζήτηση στο διαδίκτυο το τηλέφωνο που την κάλεσε και διαπίστωσε ότι υπήρχαν πάρα πολλές αναφορές ότι ο αριθμός ανήκει σε επιτήδειο που πραγματοποιεί απάτες.  

Αυτή τη φορά το θύμα στάθηκε τυχερό, όμως είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις όπου οι πολίτες μέσα σε λίγα λεπτά χάνουν όλα τους τα χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους. 

Σάντυ Λαδικού   


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 11/02 - 08:33
Και αυτός ο αριθμός τηλεφώνου είναι;
Ποιος είναι ο αριθμός τηλεφώνου αυτών των απατεώνων;

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ