Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ν. Σαντορινιός στο Ράδιο Πρώτο: Οι μετανάστες που μεταφέρθηκαν από την Κω, ίσως δεν ήταν εκείνοι της Ρόδου

15/04/2021
142 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Τι είπε για Νησίδα και τουρισμό

Την μεταφορά μεταναστών στην Κω από την Ρόδο, τις δομές στα νησιά , τα ερωτηματικά που υπάρχουν γύρω από τους πρόσφυγες και μετανάστες που τελικά προωθήθηκαν στην ενδοχώρα, οι αντιδράσεις που υπάρχουν για το πρόγραμμα Νησίδα αλλά και την έναρξη της τουριστικής περιόδου, μίλησε στο Ράδιο Πρώτο 91.5 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός. 

Ο τ. υφυπουργός εξέφρασε τον προβληματισμό του για τοτελικά ποιοι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης από την Κω στην Αθήνα. Όπως δήλωσε, έχει πληροφορίες ότι οι άνθρωποι που μεταφέρθηκαν δεν είναι εκείνοι που ήρθαν από την Ρόδο αλλά άλλοι διαμένοντες που ήταν ήδη στις δομές φιλοξενίας στο Πυλί. 

« Οι μισοί έφυγαν τελικά από την Κω για ενδοχώρα όμως μαθαίνουμε ότι δεν έφυγαν αυτοί που ήρθαν από την Ρόδο. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι μεταφέρθηκαν χθες μετανάστες άλλοι , που ήταν ήδη στην Κω.» 

Ο κ. Σαντορινιός τόνισε ότι η άτυπη δομή της Ρόδου δεν τιμούσε κανέναν και έπρεπε να υπάρξει λύση στο θέμα. Σε ότι αφορά την μεταφορά μεταναστών στην Κω και τις ερωτήσεις που έθεσαν οι ακροατές οι οποίοι εξέφρασαν την απορία τους για ποιο λόγο το νησί μας ήταν ενδιάμεσος σταθμός και δεν έγινε ταυτοποίηση είτε στην Ρόδο , είτε στην Αθήνα ο ίδιος εξέφρασε τις ίδιες απορίες. 

« Έχω και εγώ τις ίδιες απορίες. Η μεταφορά στην Κω δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Κάποιοι ήταν αιτούντες άσυλο και κάποιοι δεν είχαν γεωγραφικό περιορισμό. Μπορούσαν να ταυτοποιηθούν είτε στη Ρόδο, είτε στην Αθήνα , είτε στην δομή που επρόκειτο να μεταφερθούν.» 

Σχετικά με τη νέα δομή φιλοξενίας που δημιουργείται στην Κω αλλά και σε Λέρο και Σάμο, ο τ. υφυπουργός ανέφερε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή ήταν να λειτουργήσουν τα Χοτ Σποτ ως σημεία ταυτοποίησης ως μεταβατικοί σταθμοί και στη συνέχεια να επιστρέφονται ή να προωθούνται σε ενδοχώρα και Ευρώπη οι μετανάστες και πρόσφυγες. 

« Μας βάζει σε υποψία ο διπλασιασμός της χωρητικότητας στην Κω, στην Λέρο και στην Σάμο. Μιλάμε για πάρα πολύ μεγάλες δομές και πολλά χρήματα που δαπανούνται την δεδομένη χρονική στιγμή.»  

Ο βουλευτής πάντως δεν βλέπει κάποια συσχέτιση της μεταφοράς των μεταναστών από τη Ρόδο στην Κω , με το πειραματικό άνοιγμα του τουρισμού στο νησί των ιπποτών. Σε ότι αφορά την τουριστική περίοδο, ανέφερε ότι οι κρατήσεις είναι υποτονικές και θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου έως τον Δεκέμβρη βάση σχεδίου. 

Τόνισε ότι θα πρέπει να επιδοτηθούν οι επιχειρήσεις και να χρηματοδοτηθούν προκειμένου να παραμείνουν βιώσιμες και να δοθούν οικονομικά κίνητρα.  

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα Νησίδα, ανέφερε ότι φαίνεται ότι δεν πήγε καλά. «Βλέπουμε ότι επιχειρήσεις δεν μπήκαν ενώ είχαν υψηλή βαθμολογία ενώ άλλες με χαμηλότερη βαθμολογία τελικά επιδοτήθηκαν. Πρέπει να μας πουν πως έγινε ο διαχωρισμός, γιατί κάποιες έμειναν εκτός. Μήπως η περιφέρεια δεν διεκδίκησε περισσότερα κονδύλια; Πως έγιναν οι τελικές επιλογές;» 

Σάντυ Λαδικού


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ