Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

35 απινιδωτές δώρισε στα σχολεία της Κω και της Τήλου ο Όμιλος Μήτση, σε συνεργασία με τους Lions Κω

03/05/2023
451 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

Σε μία πολύ σπουδαία κίνηση προχώρησε ο Όμιλος Μήτση και το ίδρυμα "Κωνσταντίνος Μήτσης , σε συνεργασία με τη Λέσχη Lions K, όπου παρέδωσαν 35 απινιδωτές τελευταίας τεχνολογίας σε σχολεία της Κω και της Τήλου.

Η παράδοση των συσκευών έγινε την Τετάρτη 3/5, στο Γυμνάσιο Αντιμάχειας, παρουσία μεταξύ άλλων, του κ. Σταύρου Μήτση, του Δημάρχου Θ. Νικηταρά, του Επάρχου Γ. Καμπανή, της Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Κω Ντίνας Σβύνου, της προέδρου της λέσχης Lions Κω Νίλουφερ Τλε, της Α΄ Αντικυβερνήτη Lions Μαρίας Πολίτου, διευθυντών των σχολικών συγκροτημάτων της Κω και του γενικού διευθυντή του Ομίλου κ. Γιάννη Μακαρέζου.


Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ LIONS ΚΩ Ν. ΤΛΕ

  Εκ μέρους της Λέσχης Lions Kω Ιπποκράτης θα ήθελα να μου επιτρέψετε να κάνω μια μικρή αναδρομή στην ιστορικότητα του έργου.

 Η ιδέα εξοπλισμού του συνόλου των σχολικών μονάδων του νησιού μας με απινιδωτές προήλθε από αίτημα της Διευθύντριας Δημοτικού Σχολείου Ζιπαρίου προς τη Λέσχη μας τον Μάιο του 2022. Το μέλος της Λέσχης μας L. Kουλιάς Μάνος στη συνέχεια πρότεινε η δράση αυτή να επεκτάθει σε μια μεγάλη και ουσιαστική συνεισφορά προς την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια του νησιού μας.

 Ακολούθησαν επαφές για την αναζήτηση κονδύλιων είτε από εσωτερικές πηγές των Διεθνών Lions, είτε από χορηγούς –φίλους της Λέσχης. Σύντομα η απάντηση ήρθε από τον Ταμία της Λέσχης L. Mιλτιάδη Ζωίδη, ότι το Ίδρυμα Κωνσταντίνου Μήτση ενδιαφέρεται να επιχορηγήσει τον εξοπλισμό των σχολείων σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα υγείας και πρόληψης. 

 Οι επαφές ξεκίνησαν και η Λέσχη μας ανέλαβε την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών και μαθητών που θα ορισθούν από την κάθε σχολική κοινότητα από πιστοποιημένο Εκπαιδευτή Καρδιολόγο τον κ. Παύλο Μπακίρη από Ρόδο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 Η οικογένεια Μήτση δια μέσου του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Μήτση έδειξε για ακόμα μια φορά το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την τοπική μας κοινωνία, για το νησί μας την Κω. Η οικογενειά του Αείμνηστου ,τα παιδιά του συνεχίζουν ο Όμιλος Επιχειρήσεων Μήτση ξεχωρίζει πέρα από την αρτιότητά του στην παροχή υπηρεσιών και για την ανθρώπινη υπόστασή του και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.


Ο εκδότης της εφημερίδας «Βραδυνή» και ιδρυτής της μεγάλης ξενοδοχειακής αλυσίδας Mitsis Hotels, με πλήθος ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα, ήταν ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας και ένας οραματιστής που ήξερε να εμπνέει τους ανθρώπους γύρω του.

Η επιτυχία του υπήρξε αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, αφοσίωσης και πίστης. Κίνητρό του ήταν πάντα η μεγάλη του αγάπη για την πατρίδα, την οικογένεια και τους συνεργάτες του. Με τη συνεχή και αδιάκοπη δραστηριότητά του κατάφερε να δημιουργήσει έναν όμιλο επιχειρήσεων που αποτελεί κόσμημα για τον ελληνικό τουρισμό και όχι μόνο, με άξιους συνεχιστές σήμερα τα παιδιά του, τον ΣταύροΜήτση και τη Χριστίνα Μήτση.

κεντρική του σκέψη στο μυαλό του, ότι η ζωή χρειάζεται ψυχή και εκείνος είχε απέραντη

Η Πρόεδρος Nίλουφερ Τλε 


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΚΩ - ΝΙΣΥΡΟΥ

Μία εξαιρετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σταύρου Μήτση, του Προέδρου του «Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μήτσης» Ιωάννη Μακαρέζου, του Επάρχου Κω-Νισύρου του Δημάρχου Κω, στελεχών του Ομίλου Μήτση, μέλη της Λέσχης Lions Κω και Διευθυντών σχολείων Κω στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αντιμάχειας. Η εκδήλωση είχε σκοπό τη παράδοση - παραλαβή τριάντα πέντε απινιδωτών σε όλα τα σχολεία της Κω και την Τήλου από την οικογένεια Μήτση.

Με τον τρόπο αυτό πραγματοποιήθηκε η επιθυμία της οικογένειας, «κανένα σχολείο χωρίς αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές. 

Ευχαριστούμε θερμά για την εξαιρετικά σοβαρή προσφορά η οποία ευελπιστούμε να γίνει παράδειγμα προς μίμηση.

Γραφείο Τύπου


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
Ανώνυμος
Ανώνυμος 03/05 - 18:53
Εκδήλωση
Η εκδήλωση έγινε στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου και Λυκείου Αντιμαχειας.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ