Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Δημοσκόπηση GPO για τα Παραπολιτικά: Σαρώνει η ΝΔ στα Δωδεκάνησα – Σε ποσοστό 60,1% οι θετικές γνώμες από το έργο του Γ. Χατζημάρκου

28/05/2022
107 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Το Αυτοδιοικητικό Βαρόμετρο της εφημερίδας «Παραπολιτικά» καταγράφει στην σημερινή του έκδοση τις απόψεις των πολιτών και τους κομματικούς συσχετισμούς στα Δωδεκάνησα.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την εταιρεία GPO σε δείγμα 800 ατόμων το διάστημα 24 – 26 Μαϊου 2022 (βλέπε ταυτότητα) και επικεντρώθηκε στα ζητήματα και στην αξιολόγηση του έργου της περιφερειακής Αρχής.

Ως επί το πλείστον οι πολίτες αξιολογούν θετικά τις δράσεις της περιφερειακής αρχής στους τομείς της καθημερινότητας.

Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των κατοίκων της περιφέρειας δηλώνει πολύ και αρκετά ικανοποιημένη σε ποσοστό 60,1 % (58,5% ήταν το ποσοστό που κατέγραψε σε όμοια έρευνα στα Δωδεκάνησα τον Οκτώβριο του 2021) από το έργο του περιφερειάρχη Χατζημάρκου έναντι 35,3%, που εμφανίζονται λίγο ή καθόλου ευχαριστημένοι.

Αναλυτικά, ανά τομέα δράσης, τις περισσότερες θετικές απόψεις συγκεντρώνει η πολιτική προστασία με 46,8% και ακολουθεί το περιβάλλον με 43,9% και η κοινωνική πολιτική με 40,9%.

Με βάση τα ευρήματα της έρευνας, παρατηρείται ότι η Καθαριότητα και η Ανακύκλωση παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα στα Δωδεκάνησα.

Σαρώνει η ΝΔ στα Δωδεκάνησα

Σε ότι αφορά τους πολιτικούς συσχετισμούς, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να διατηρεί ένα ισχυρό προβάδισμα στα Δωδεκάνησα.

Στην εκλογική περιφέρεια Δωδεκανήσων το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη καταγράφει ποσοστό 33.8%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που σημειώνει ποσοστό 20.2% στην πρόθεση ψήφου, με τη διαφορά των δύο κομμάτων να διαμορφώνεται στις 13.6 μονάδες.

Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 11.3%, ενώ το ποσοστο των αναποφάσιστων είναι 13.5%.


Πηγή: Εφημερίδα Παραπολιτικά – ένθετο e-ota

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ