Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Διονυσία Κασσιώτη: 5 χρόνια απραξίας μετά τον καταστροφικό σεισμό στις 21 Ιουλίου 2017

21/07/2022
113 Εμφανίσεις
2 Σχόλια

Πέντε χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό στις 21 Ιουλίου 2017, και σχεδόν δυο χρόνια από την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού, κ. Μενδώνη, στο νησί μας (όλες και όλοι θυμόμαστε τις εξαγγελίες της για επιτάχυνση των έργων αποκατάστασης) και είναι σαν να μην πέρασε μία μέρα.  Οι αρχαιολογικοί χώροι,  τα πολιτιστικά μνημεία του νησιού και οι εκκλησίες εξακολουθούν να έχουν την εικόνα που είχαν την επομένη  του σεισμού.  
Πολλά επιχειρήματα μπορούν να επινοηθούν για αυτή την καθυστέρηση, όπως γραφειοκρατία, ανοιχτοί διαγωνισμοί, έλεγχος των φακέλων των δικαιολογητικών, προσφυγές κ.α. Σε κάθε περίπτωση όμως τα πέντε χρόνια είναι αρκετά για να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια, αρκεί βέβαια να υπάρχει η πολιτική βούληση.
Πέντε χρόνια είναι πάρα πολλά, ιδιαίτερα για το νησί της Κω, το νησί του Ιπποκράτη τον τρίτο τουριστικό προορισμό, που τελικά πέφτει θύμα των καθυστερήσεων από όλους τους εμπλεκόμενους. Οι διαβεβαιώσεις του Περιφερειάρχη ότι η Κως είναι στις  προτεραιότητες των αρμόδιων  υπουργείων για την αποκατάσταση των ζημιών αποδεικνύονται κενές περιεχομένου.
Αν υπήρχε ειλικρινής πρόθεση και διάθεση τα έργα θα είχαν ήδη ολοκληρωθεί παρά τις δυσκολίες. Το λιμάνι της Κω αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, αφού παρά το γεγονός ότι κατά την διαδικασία της αποκατάστασης  υποβλήθηκαν προσφυγές, κατάφεραν να ξεπεραστούν και εδώ και τρία χρόνια απολαμβάνουμε το αποτέλεσμα.  
Η κοινωνία της Κω έχει "χορτάσει" από τα παχιά λόγια, τις ανέξοδες υποσχέσεις, τα δήθεν σχέδια της σημερινής κυβέρνησης και των εκπροσώπων της και δεν έχει να περιμένει τίποτα πια από αυτούς.
 
Κασσιώτη Διονυσία 
Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου.

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 2
Ανώνυμος
Ανώνυμος 23/07 - 09:02
ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ
17-19 ΣΥΡΙΖΑ. 19-22 Ν.Δ.. ΑΡΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ
Νέμεσις
Νέμεσις 22/07 - 15:22
ψάξε την αριστερή γραφειοκρατία
Αχ κορίτσι μου, σου ξέφυγε το λιμανι, τα σχολεία, οι εκκλησίες που επισκευάζοντια, το τζαμί που ξεκίνησε. Κουβέντα δεν μας λες για αυτά. Όσο για του αρχαιολογικούς χώρους ψάξε την αριστερή γραφειοκρατία που κυριαρχεί στην Αρχαιολογία και ζήτα τους ευθύνες.

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ