Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

×

E. Σταθοπούλου: Η Αυτοδιοίκηση δίνει λύσεις εκεί όπου η Πολιτεία καθυστερεί

02/09/2026
24 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Η αξιοποίηση των 9 κατοικιών στην Κω για τη στέγαση γιατρών και υγειονομικού προσωπικού είναι μια σημαντική ευκαιρία να δοθεί ένα ακόμη ουσιαστικό κίνητρο για τη στελέχωση των δομών υγείας του νησιού.

Οι κατοικίες παραμένουν αναξιοποίητες εδώ και χρόνια. Με την πρόταση να παραχωρηθούν για τη στέγαση υγειονομικών μπορούν επιτέλους να αποκτήσουν έναν ουσιαστικό κοινωνικό ρόλο.

Η παράταξη μας ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ψήφισε θετικά την πρόταση αυτή. Ταυτόχρονα, όμως, αναδεικνύεται για ακόμη μία φορά ένα διαχρονικό πρόβλημα:

Η Αυτοδιοίκηση καλείται να δώσει λύσεις σε ένα ζήτημα που αποτελεί πρωτίστως ευθύνη της Πολιτείας.

Τα νησιά αντιμετωπίζουν δυσκολίες και μεγάλη καθυστέρηση στην στελέχωση των δομών υγείας, χωρίς να έχει υπάρξει μια μόνιμη και ολοκληρωμένη κρατική πολιτική που να αντιμετωπίζει την πραγματικότητα της νησιωτικότητας.

Στην πράξη λοιπόν τα κίνητρα για να έρθουν γιατροί στα νησιά τα δίνει σήμερα η Αυτοδιοίκηση: οικονομική ενίσχυση μέσω της χορήγησης οικονομικών κινήτρων και στέγαση , με την ομόφωνη απόφαση να παραχωρηθούν αυτές οι 9 κατοικίες στην Κω.

Εμείς αυτό το στηρίζουμε γιατί πάνω από όλα μας ενδιαφέρει να έχουμε γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό στην Κω.

Δεν μπορούμε όμως να θεωρούμε φυσιολογικό να μεταφέρεται διαρκώς στην Περιφέρεια και στους Δήμους ένα βάρος που ανήκει στην κεντρική διοίκηση.

Με την ευχή οι διαδικασίες αυτή τη φορά να τρέξουν γρήγορα και η απόφαση αυτή να πιάσει επιτέλους τόπο.

Να πάψουν οι κατοικίες να παραμένουν κλειστές και να ανοίξουν τις πόρτες τους σε γιατρούς και υγειονομικούς που τόσο έχει ανάγκη η Κως.


Ευτυχία Σταθοπούλου

Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ