Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ειδικό κλιμάκιο του ΦοΔΣΑ στην Κω για την καταγραφή των ζημιών στον ΧΥΤA

05/07/2024
293 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Ζημιές στην υποδομή του ΧΥΤΑ Κω προκλήθηκαν από τη φωτιά της 1ης Ιουλίου, στο μεσοδιάστημα της μεταβίβασής του από τον Δήμο Κω στον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, διαδικασία η οποία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, ο Γενικός Διευθυντής του Διαβαθμιδικού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, Χρήστος Γαμβρούδης.

Ειδικό κλιμάκιο του ΦοΔΣΑ θα βρίσκεται σήμερα στην Κω για την καταγραφή των ζημιών και το σχεδιασμό αντιμετώπισης αυτών. «Η κατάσταση του ΧΥΤΑ της Κω, ανεξαρτήτως των ζημιών που προκλήθηκαν από τη φωτιά, είναι πανομοιότυπη με αυτήν που παραλαμβάνουμε σχεδόν σε όλους τους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, με πολλά χρονίζοντα προβλήματα. Ο ΧΥΤΑ Κω αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα στη μονάδα επεξεργασίας στραγγισμάτων».

Σημειώνεται ότι το σημείο δεν έχει ρεύμα γιατί κάηκαν τα καλώδια, όπως και οι μεμβράνες, ενώ θα γίνει επιχωμάτωση για να αποφευχθεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο αναζωπύρωσης από κάποια εστία.

Ο κ. Γαμβρούδης ανακοίνωσε ότι ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου εκπονεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση διαχείρισης κρίσεων για την προστασία των υποδομών όλων των ΧΥΤΑ, λόγω των συχνών πυρκαγιών, με μέτρα πρόληψης, για την αντιμετώπιση ανάλογων καταστάσεων.


Realvoice995.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ