Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

'Εντονες αντιδράσεις: Ζητούν πίσω από επαγγελματίες χιλιάδες ευρώ από επιδοτήσεις ρεύματος

11/07/2024
283 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών καταγγέλλει πως πρόκειται για μεγάλους λογαριασμούς και αφορούν ποσά που είχαν καταχωρηθεί ως κρατική επιδότηση.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), Γ. Χατζηθεοδοσίου, αποκάλυψε πως το τελευταίο διάστημα επαγγελματίες ενημερώνονται για επιβαρύνσεις μεγάλων ποσών στο ηλεκτρικό ρεύμα, με τα εν λόγω ποσά να είχαν καταχωρηθεί αρχικά ως κρατική επιδότηση.

Οι λογαριασμοί αφορούν κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος την περίοδο 2022 – 2023 και όπως σημείωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου πρόκειται για ποσά εκατοντάδων ευρώ, τους οποίους οι επαγγελματίες καλούνται μάλιστα να τους πληρώσουν σε διάστημα λίγων ημερών.

Σύμφωνα με τον κ Χατζηθεοδοσίου, πρόκειται για ποσά που είχαν καταχωρηθεί εκείνη την περίοδο ως κρατική επιδότηση. Μόνο που τελικά δεν εγκρίθηκε ποτέ η καταβολή τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και πλέον οι εταιρείες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία είσπραξης αυτών των ποσών.

«Όπως μάθαμε, πρόκειται για ποσά που είχαν καταχωρηθεί εκείνη την περίοδο ως κρατική επιδότηση. Μόνο που τελικά δεν εγκρίθηκε ποτέ η καταβολή τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και πλέον, μετά από πρόσφατη υπουργική απόφαση, οι εταιρείες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία είσπραξης αυτών των ποσών», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΕΑ και τόνισε:

- Όλο αυτό που γίνεται θεωρούμε ότι είναι ανεπίτρεπτο και καλούμε τα συναρμόδια υπουργεία να μας απαντήσουν σε κάποιες εύλογες απορίες:

-  Όλοι αυτοί οι σημερινοί οφειλέτες είχαν ενημερωθεί με όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι αυτά τα ποσά θα γίνουν απαιτητά;

- Το ίδιο το κράτος δεν φρόντισε για τη μείωση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος μέσω επιδότησης;»

- Πόσο ηθικό είναι να ζητείται από έναν επαγγελματία να εξοφλήσει μέσα σε διάστημα λίγων ημερών -υπάρχουν σχετικοί λογαριασμοί στη διάθεση του Ε.Ε.Α.- ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό; Αναρωτήθηκε κανείς αν αυτός ο άνθρωπος, υπό τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην αγορά με την τόση ακρίβεια και το λειτουργικό κόστος στα ύψη, μπορεί να έχει τη δυνατότητα εμπρόθεσμης πληρωμής του όποιου ποσού;

- Από την στιγμή που η κυβέρνηση κάποια στιγμή έμαθε ότι δεν υπήρχε έγκριση από τις ευρωπαϊκές αρχές, γιατί δεν ενημέρωσε έγκαιρα τους οφειλέτες;»

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του ο κ. Χατζηθεοδωσίου επισήμανε: «Ως Επιμελητήριο ζητάμε ξεκάθαρες απαντήσεις με τρόπο απλό και κατανοητό από κάποιον υπεύθυνο και όχι παραπομπή σε κάποιο ΦΕΚ ή σε υπουργικές αποφάσεις του παρελθόντος. Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια που έχει σχέση με τέτοιου είδους ζητήματα καθώς από την εξέλιξη τους καθορίζεται και ο οικογενειακός και επαγγελματικός τους προϋπολογισμός».


ieidiseis.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Ανώνυμος
Ανώνυμος 12/07 - 15:46
.
επιτελουσ πεφτει...πεφτει η σκατοχωρα...να εξαφανιστει.....δεν αξιζει να λεγετε χωρα !!!!!!! ετσι μπραβο!!!!!
Ανώνυμη
Ανώνυμη 11/07 - 18:54
Ούτε να χ.....ε
..χωρίς την έγκριση της Ευρωπαϊκής ένωσης!!!Κράτος ανεξάρτητο ειν' αυτό ή αποικία???
Ανώνυμος
Ανώνυμος 11/07 - 13:57
Αυτό λες εσύ
Εδώ ο περίφημος ΔΗΜΟΣ Κω, ζητά χρήματα για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, από επαγγελματίες που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους από το 2006! Απίστευτο;;; Όλα ρολόι εκεί στο δήμο;;;;;

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ