Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Κ. Μητσοτάκης στο συνέδριο του "ygeiamou.gr": Εξήγγειλα ένα νέο νοσοκομείο στην Κω, επειδή το νοσοκομείο είναι πολύ παλιό και δεν επιδέχεται βελτίωσης

09/06/2022
107 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

«Πιστεύω ακράδαντα σε ένα εντελώς δημόσιο και ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και η ενίσχυση του ΕΣΥ, η ορθολογική αντιμετώπιση των παθογενειών βάσει ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της κυβέρνησης -και για την επόμενη τετραετία, εφόσον μας εμπιστευτεί ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας χθες στο συνέδριο, που οργάνωσε το ygeiamou.gr.

Συμπλήρωσε δε ότι «το ΕΣΥ, το δημόσιο σύστημα υγείας, θα πρέπει να είναι πάντα ο κεντρικός πυλώνας. Όμως, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ώστε να αξιολογούμε σωστά και να διορθώνουμε αποτελεσματικά τις παθογένειες».

Τα καίρια ζητήματα στον τομέα της Υγείας στα οποία αναφέρθηκε είναι η Πρόληψη, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τα Νοσοκομεία, η ψηφιακή Υγεία και η χρηματοδότηση του Συστήματος.

Σχετικά με τον τομέα της Πρόληψης ανέφερε το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» που προβλέπει τη διενέργεια μαστογραφίας σε όλες τις γυναίκες άνω των 50, αλλά και σε οριζόντιες πολιτικές δημόσιας υγείας που θα ευαισθητοποιήσουν και θα ενημερώσουν τον πολίτη για το κάπνισμα, την ποιοτική διατροφή, τη σημασία της σωματικής άσκησης αλλά και την ψυχική υγεία. Για το σχεδιασμό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σημείωσε ότι η αρχή έχει γίνει με το πρόσφατο Νομοσχέδιο και τη θεσμοθέτηση του προσωπικού γιατρού. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε ένα νέο Νοσοκομειακό χάρτη που όπως είπε αποτελεί μια σημαντική μεταρρύθμιση η οποία δρομολογείται και η οποία θα υλοποιηθεί εφόσον υπάρξει δεύτερη τετραετία για την κυβέρνηση: «Εμείς δεν θέλουμε να κλείσει καμία δομή. Όμως, προκειμένου να λειτουργούν σωστά, ορισμένες μονάδες θα πρέπει να αλλάξουν αντικείμενο, ώστε εν τέλει να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι φειδωλή ως προς την ανακοίνωση δημιουργίας νέων νοσοκομείων. Πρόσφατα, εξήγγειλα ένα νέο νοσοκομείο στην Κω, ακριβώς επειδή το νοσοκομείο εκεί είναι πολύ παλιό και δεν επιδέχεται βελτίωσης. Από την άλλη, είναι ένα νησί που υποδέχεται 1 εκατ. τουρίστες το χρόνο, ενώ η Κως, βέβαια, είναι η γενέτειρα του Ιπποκράτη».

Αναφερόμενος στην Ψηφιακή Υγεία,  ο Πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία της δημιουργίας του προσωπικού φακέλου για κάθε ασθενή αλλά και την ανάγκη της περαιτέρω ψηφιοποίησης του Συστήματος Υγείας.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε επίσης  ότι η χρηματοδότηση του Συστήματος Υγείας στη χώρα μας, είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο , ωστόσο όπως τόνισε «αυτή την στιγμή έχουμε σημαντικά πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία και μέσα από το ΕΣΠΑ αλλά και μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης (RRF), που θα μας βοηθήσουν να επενδύσουμε».

Αναφερόμενος στη διαχείριση της πανδημίας και στην κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση ειδικά για τον αριθμό των θανάτων στη χώρα μας είπε τα εξής: «ο απόλυτος δείκτης, είναι η υπερβάλλουσα θνησιμότητα. Και βάσει αυτού του κριτηρίου, η Ελλάδα κατατάσσεται στη 12η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ, παρά το γεγονός ότι στην πατρίδα μας έχουμε τον 2ο γηραιότερο πληθυσμό στην Ευρώπη».

Για τους φόβους των επιστημόνων σχετικά με ξέσπασμα νέου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, σημείωσε ότι δεν υπάρξουν οριζόντια μέτρα. «Κάποια στιγμή θα προκύψει και νέα πανδημία μετά τον κορονοϊό. Χρέος μας να είμαστε προετοιμασμένοι», ανέφερε μεταξύ άλλων.


healthdaily.gr


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ