Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Κ. Χρυσοχοΐδης (εντεταλμένος Τουρισμού της Περιφέρειας Ν. Α.): Η σεζόν του 2023 θα είναι προκλητικά δύσκολη

31/08/2022
112 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

«Προκλητικά δύσκολη» αναμένεται να είναι η σεζόν του 2023, σύμφωνα με τον εντεταλμένο Τουρισμού της περιφέρειας, κ. Κώστα Χρυσοχοΐδη, ο οποίος, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη φετινή σεζόν και έκανε προβλέψεις για την επόμενη.

Δήλωσε, καταρχάς, ο εντεταλμένος: «Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για ακόμα μία χρονιά, εδώ και πολλά χρόνια, θα είναι ο «πρωταθλητής» του ελληνικού τουρισμού. Παρατηρείται φυσικά ότι ο πρωταθλητισμός δεν αφορά μόνο τα εντός Ελλάδος, αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, σαν προορισμός και η χώρα αλλά και τα νησιά μας, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Η χρονιά φέτος θα κλείσει θετικά σε σχέση πάντα με το 2019».
 
 Και συνέχισε για την επόμενη χρονιά: «Για μας πλέον ο προγραμματισμός, εκτός από κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν τους τουρίστες οι οποίοι θα έρθουν το Νοέμβριο, για την επιμήκυνση ουσιαστικά της τουριστικής περιόδου, που είναι μία ενασχόληση για τη φετινή χρονιά, ασχολούμαστε ιδιαίτερα με τον προγραμματισμό και τη στρατηγική την οποία θα ακολουθήσουμε για το 2023, η οποία από τώρα λέω ότι θα είναι μία προκλητικά δύσκολη χρονιά».
 
 Όπως εξήγησε ο κ. Χρυσοχοΐδης, αυτό περιμένουν «γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση της δυτικής Ευρώπης και στη χώρα μας, με απίστευτες πληθωριστικές πιέσεις, με απίστευτη ενεργειακή κρίση που αυτό έχει αντίκτυπο στον μεσαίας εισοδηματικής στάθμης επισκέπτη στα νησιά μας και πιστεύω ότι ναι μεν μπορεί να έχουμε μία μείωση στη ζήτηση γενικά για διακοπές, αλλά πιστεύω ότι η δική μας περιφέρεια και το νησί μας θα είναι πάλι στην κορυφή και για τον λόγο αυτό είναι μία πρόκληση η χρονιά του 2023».
 Κατέληξε, όμως, λέγοντας: «Είμαστε αισιόδοξοι, πάντως».

Για τον συνεδριακό τουρισμό

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, ο συνεδριακός τουρισμός κερδίζει έδαφος για τον τόπο μας, επανέρχονται τα συνέδρια, στην περιφέρειά μας. Αναφερόμενος στο Summer Aviation Forum, είπε ότι πραγματοποιείται σε μία δύσκολη χρονική στιγμή καθώς, μετά από μία περίοδο δύο ετών με κορωνοϊό, που έχουν αλλάξει οι συνήθειες του επιβατικού κοινού και των μέτρων ασφαλείας που παίρνουν οι αεροπορικές εταιρείες, έρχεται επιπλέον και η ραγδαία αύξηση που παρατηρήθηκε στις τιμές των καυσίμων και αυτό επηρεάζει πάρα πολύ την αειφορία των μεταφορών, το sustainability (βιωσιμότητα). «Θα δούμε τις απόψεις που θα αποτυπωθούν και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα συμπεράσματα του forum», είπε ακόμη, και συμπλήρωσε:
 
 «Εμείς στις εξελίξεις που αφορούν την αειφορία των αερομεταφορών, ως περιφέρεια Νοτίου Αιγίου θα συμμετέχουμε και θα είμαστε παρόντες γιατί η βιωσιμότητα είναι κάτι το οποίο  το έχουμε ήδη προγραμματίσει ως αντικείμενο και μελέτης και εφαρμογής για το νησί της Ρόδου και φυσικά, πιλοτικά, και για τα υπόλοιπα νησιά της περιφέρειάς μας».


Rodiaki.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ