Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Kάλεσμα από Τούρκους διακινητές σε πρόσφυγες για μεταφορά τους στην Ελλάδα

29/05/2023
98 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Με νέα μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα, Τούρκοι διακινητές προσπαθούν εκ νέου να προσελκύσουν πρόσφυγες σε Έβρο και τουρκικά παράλια.

Τη συγκυρία των ελληνικών και τουρκικών εκλογών φαίνεται πως θέλουν να εκμεταλλευτούν τα κυκλώματα των Τούρκων διακινητών. Με σειρά από βίντεο, ηχητικά και γραπτά μηνύματα, τα οποία αναρτούν στα κοινωνικά δίκτυα, καλούν ξανά τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία, να περάσουν στην Ελλάδα.

Οι αναρτήσεις αυτές ξεκίνησαν ήδη από το απόγευμα των ελληνικών εκλογών, στις 21 Μαΐου, κυρίως σε ομάδες στο Telegram όπου συμμετέχουν χιλιάδες πρόσφυγες. Έκτοτε, συνεχίζονται με την ανάρτηση βίντεο από ομάδες προσφύγων, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι βρίσκονται στην περιοχή του Έβρου και είναι έτοιμοι να περάσουν τα ελληνικά σύνορα.

«Περιμέναμε τις εκλογές. Θα ξεκινήσουμε, αν θέλει ο Θεός, από αύριο με βάρκες προς την Ελλάδα. Αν κάποιος είναι έτοιμος, να μου στείλει προσωπικό μήνυμα», γράφει χαρακτηριστικά ένα τα μηνύματα.

Οι ελληνικές Αρχές παραμένουν σε εγρήγορση ώστε να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένα νέο κύμα προσφύγων στα ελληνικά νησιά και τον Έβρο, εν όψει καλοκαιριού.

Ωστόσο, σε επικοινωνία με το real.gr, Έλληνες αξιωματούχοι αναφέρουν πως, παρά τη νέα προσπάθεια των Τούρκων διακινητών, δεν παρατηρείται αύξηση των προσφυγικών ροών, τουλάχιστον για την ώρα.

Yπενθυμίζεται ότι και το περασμένο φθινόπωρο, στα κοινωνικά δίκτυα είχαν δημιουργηθεί ομάδες, υπό τον τίτλο, «Το Καραβάνι του Φωτός», στις οποίες χιλιάδες πρόσφυγες καλούνταν να περάσουν μαζικά τα ελληνικά σύνορα, κάτι που ωστόσο δεν συνέβη.

Σε κάθε περίπτωση, Λιμενικό και Συνοριοφυλακή βρίσκονται σε επιφυλακή, κυρίως για να αποτρέψουν τραγικά περιστατικά, όπως αυτό που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην θαλάσσια περιοχή της Μυκόνου, όπου τρεις πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους όταν ναυάγησε το σκάφος στο οποίο επέβαιναν.

Πηγή real.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ