Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μ. Αλάβανος: Η υποστελέχωση των δήμων και η εντατικοποίηση ευθύνονται για τα εργατικά ατυχήματα

17/05/2024
194 Εμφανίσεις
3 Σχόλια

Στη τραγική, όπως την χαρακτήρισε, υποστελέχωση, “που οδηγεί αναπόφευκτα στην εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας καθώς και στις πολιτικές που στοχεύουν στην ιδιωτικοποίηση των ανταποδοτικών υπηρεσιών των δήμων”, όπως η αποκομιδή και η καθαριότητα, οφείλονται τα εργατικά ατυχήματα, σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Κω Μανώλη Αλάβανου, στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

‘’Η πίεση που υπάρχει για να βγει η δουλειά και να κρατάμε ένα επίπεδο πρώτα ως δημότες και μετά ως εργαζόμενοι για το νησί, με τις αυξημένες ανάγκες ειδικά τη τουριστική περίοδο, οδηγεί αναπότρεπτα σε εργατικά ατυχήματα‘’ είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων παραπέμποντας στο προχθεσινό συμβάν, όταν εργάτης στην υπηρεσία αποκομιδής του δήμου τραυματίστηκε στο πόδι, μετά από πρόσκρουση σταθμευμένου αντικανονικά ΙΧ με το απορριμματοφόρο, στο πίσω μέρος του οποίου επέβαινε.

Με αίτημα μόνιμες προσλήψεις προσωπικού και την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει  στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Τρίτη 21 Μαΐου.

‘’Δεν είναι δυνατόν”, ανέφερε ο κ Αλάβανος’ “να μην έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τις τρεις μόνιμες θέσεις που εντάσσονται στον ετήσιο προγραμματισμό του 2023 όταν έχουν αποχωρήσει είκοσι εργαζόμενοι χωρίς να έχουν αντικατασταθεί, με τους μισούς να προέρχονται από την υπηρεσία καθαριότητας”. Όπως πρόσθεσε: “Ούτε περιποιεί τιμή για κανέναν να βρισκόμαστε στα μέσα  του Μάη και να μην έχει εγκριθεί η πρόσληψη των εποχιακών εργαζόμενων, όταν μάλιστα χρειάζεται διάστημα δυο – τριών μηνών μέχρι να γίνει η πρώτη πρόσληψη από τη στιγμή της έγκρισης, δηλαδή, στην καλύτερη περίπτωση, τέλος Ιουλίου‘’

Ο κ.Αλάβανος  απέδωσε τις καθυστερήσεις αυτές σε κυβερνητικές τακτικές που, κατά τον ίδιο, έχουν κύριο στόχο ‘’να αποδυναμωθούν όσες υπηρεσίες των δήμων γίνεται και να τις «σπρώξουν», ιδιαίτερα τις αναταποδοτικές, αποκομιδή και καθαριότητα στους ιδιώτες, γιατί εκεί υπάρχει χρήμα.

Ertnews.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 3
Ανώνυμος
Ανώνυμος 18/05 - 10:36
Το Ρεζίλι
του δήμου μας και της δημοτικής αρχής ..το ξεχνάμε????????????????
Ανώνυμος
Ανώνυμος 18/05 - 08:36
Αλου πάλι.
Πάντα οι άλλοι φταίνε;;ς Εμείς δεν κυταζωμαι ποτέ στο καθρεπτακι μάς !!! Αχά! Αχά, Αχά!!!
Ανώνυμος
Ανώνυμος 17/05 - 18:37
Οκ
Μονο η κυβερνηση φταιει!! Κανεις αλλος!!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ