Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Μ. Φρατζάκη: Στα όρια της αντοχής του το προσωπικό στο Ιπποκράτειο της Κω

18/01/2024
286 Εμφανίσεις
4 Σχόλια

Τη μείωση των προκηρύξεων για προσλήψεις ιατρών από τρείς σε δύο φορές τον χρόνο, από την φετινή χρόνια, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υγείας γνωστοποίησε -μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου- η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Νοσοκομείου Κω, Τομεάρχης Παθολογικού τομέα και Πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου, Μαρία Φρατζάκη.

“Από εφέτος αντί για τρείς φορές τον χρόνο που γίνονταν μέχρι σήμερα οι προκηρύξεις τώρα θα δημοσιοποιούνται μόνο δύο φορές”, υπογράμμισε.


Όσον αφορά στην τελευταία προκήρυξη για μια θέση Διευθυντού Παθολογικής και μια επιμελητού ‘Β, αυτή έληξε στις 10 Γενάρη και αυτές τις μέρες θα πρέπει να επικοινωνήσει ο διοικητής του Νοσοκομείου Κω με την 2η ΔΥΠΕ, προκειμένου να ενημερωθεί αν υπήρξε ενδιαφέρον, σημείωσε η Διευθύντρια του ΕΣΥ εκτελούσα χρέη τομεάρχη στη Παθολογική κλινική, που παραμένει χωρίς παθολόγο εδώ και δυο χρόνια.

Η κ Φρατζάκη επισήμανε για άλλη μια φορά τις τεράστιες ελλείψεις, που συνεχίζει να αντιμετωπίζει το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Κω ιδιαίτερα στις ειδικότητες: Παθολογίας, Καρδιολογίας, Παιδιατρικής.

Αναφέρθηκε στις συνεχείς και κοστοβόρες διακομιδές λέγοντας πως “18 έως 30.000 κοστίζει η κάθε διακομιδή, όταν με λιγότερα χρήματα, θα μπορούσαν να προσληφθούν ιατροί με προϋπόθεση την νομοθέτηση οικονομικών κινήτρων”, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “πάνω από το40% των μόνιμων θέσεων ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου παραμένει ακάλυπτο, με το υπάρχον ιατρικό προσωπικό να εργάζεται πραγματικά στα όρια της αντοχής του”.

Να σημειωθεί, ότι μια σειρά κοστολογημένων προτάσεων κατέθεσαν στο Υπουργείο Υγείας οι Πρόεδροι όλων των Ιατρικών Συλλόγων Αιγαίου, μέσω του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μεταξύ αυτών την θεσμοθέτηση κινήτρων οικονομικών, φορολογικών στεγαστικών και επιστημονικών.


ertnews.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 4
Ανώνυμος
Ανώνυμος 18/01 - 22:50
;
Τι ειδικότητα έχει η συγκέντρωση γιατρός;
Ανώνυμος
Ανώνυμος 18/01 - 18:06
Αφήστε
τώρα ασχολούμαστε με τις λακκούβες! Μας βρίζουν γιατί υπάρχουν και τις βλέπουμε. Θέλετε να ανοίξει νέος κύκλος κατηγοριών για την μαγική εικόνα που θα προσπαθήσουν να μας πείσουν οτι υπάρχει στο Νοσοκομείο?
Ανώνυμος
Ανώνυμος 18/01 - 16:43
LoL
Ρε παιδιά να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους τι δουλειά έχει διοίκηση και οποιαδήποτε διοίκηση τόσα χρόνια εφόσον θέση στον οργανισμό δεν υπάρχουν του νοσοκομείου όσο και να το τραβάμε θα υπάρξουν ποτέ είναι απλά τα πράγματα όσο υπάρχει ο κακός δημοσιοπαλληλικός κώδικας όταν γιατροί λείπουν από το 21 με άδειες τι να λέμε τώρα
Ανώνυμος
Ανώνυμος 18/01 - 15:51
Τα ίδια και τα ίδια.
Η εκάστοτε διοίκηση δεν ενδιαφέρεται,με συνέπεια να επικρατεί αναρχία! Επιτέλους ας επιλεγούν άτομα,άφθαρτα,νέα που έχουν την διάθεση να προσφέρουν!

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ