Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Mετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιδότηση ζητούν εστιάτορες

16/07/2022
95 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Τη μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιδότηση με αναστολή της αποπληρωμής της ζητούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και οι επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης επισημαίνοντας το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον στο οποίο καλούνται να επιβιώσουν.

Σε ανακοίνωσή του ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης επισημαίνει ότι «ξαναχρεώνονται οι οι χρεωμένοι» και κάνει λόγο για «πλήρη απόσυρση της κυβέρνησης από την στήριξη της Εστίασης, καθώς προχώρησε σε βεβαίωση οφειλών των ποσών της επιστρεπτέας προκαταβολής».

Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι οι άνθρωποι της εστίασης «έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους για κοινωνική αλληλεγγύη, όπως αυτή περιγράφεται στον κανόνα της ισότητας ενώπιον των δημοσίων βαρών και διατυπώνεται στο άρθρο 4 παρ.5 του Συντάγματος, ενώ έχουν πληγεί υπέρμετρα ως πολίτες έναντι άλλων κι έχουν κάνει επαχθείς θυσίες με την οιονεί ανάκληση άδειας λειτουργίας των καταστημάτων τους κι έχουν στερηθεί την αξιοπρεπή διαβίωση, η κυβέρνηση κάνει πως δεν το βλέπει».

Εξηγεί παράλληλα ότι επιχειρήσεις εστίασης που απασχολούν μέχρι 49 άτομα, αποτελούν το 87% της συνολικής ιδιωτικής απασχόλησης, εκείνες που απασχολούν μέχρι 9 άτομα, αποτελούν το 57% της συνολικής ιδιωτικής απασχόλησης ενώ στην εστίαση εργάζονται περίπου 400.000 άνθρωποι και μαζί με τα παρελκόμενα επαγγέλματα αγγίζουν το 1.000.000.

«Οι άνθρωποι της Εστίασης κατέστησαν ανασφάλιστοι, επειδή έχασαν τις ρυθμίσεις τους την τελευταία διετία και η κυβέρνηση κάνει πως δεν το βλέπει, αρνούμενη να ανοίξει ένα νέο κύκλο 120 δόσεων. Στον οικονομικό ζόφο ήρθε να προστεθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής, που μετέτρεψε το ενεργειακό κόστος των μαγαζιών σε εφιάλτη, με την κυβέρνηση να μην παίρνει κανένα μέτρο για τους επαγγελματικούς χώρους» επισημαίνουν μεταξύ άλλων οι επιχειρηματίες του κλάδου.

Ζητούν άμεση μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιδότηση, διαγραφή όλων των κορωνο-χρεών για το 2020 και το 2021, ασφάλιση για όλους και επανένταξη σε 120 δόσεις και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η επιστολή που απέστειλε η ΓΣΕΒΕΕ προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας αναστολή της αποπληρωμής των επιστρεπτέων προκαταβολών από τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και τη μετατροπή τους σε επιχορηγήσεις με στόχο την ενίσχυση και στήριξη τους.


skyrodos.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ