Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Ν. Παπαθανάσης: Το 94% των πόρων για το νέο Αναπτυξιακό Νόμο θα διατεθεί στην περιφέρεια

25/07/2022
33 Εμφανίσεις
0 Σχόλια

Χιλιάδες έλεγχοι πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση στα πρατήρια καυσίμων, δεδομένου ότι «η κυβέρνηση προσδιόρισε τι σημαίνει αισχροκέρδεια», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι».

Αναφερθείς στην υπογραφή της πρώτης Διακήρυξης του νέου Αναπτυξιακού Νόμου για το καθεστώς ενίσχυσης «Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα» έκανε λόγο για ένα ιδιαίτερα ισχυρό εργαλείο, σημειώνοντας ότι «δίνει στήριξη όχι μόνο σε μεγάλες, αλλά και σε πολύ μικρές επιχειρήσεις, το ύψος της οποίας φτάνει έως και το 70%».

Ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε σχετικά ότι γίνεται για πρώτη φορά στήριξη στη Θράκη, στον Έβρο, στη Ροδόπη και την Ξάνθη, με το 94% των πόρων να διατίθεται στην περιφέρεια, ενώ ανέφερε ότι πλέον «το κράτος γίνεται φιλικό στην επιχειρηματικότητα».

«Μέσα σε 45 ημέρες αφού λήξει η προθεσμία και τελειώσουν οι υποβολές, εφόσον έχουν υπαχθεί, οι επιχειρήσεις μπορούν να ολοκληρώνουν τη διαδικασία, σε αντίθεση με παρελθοντικές τακτικές οπότε και σημειώνονταν καθυστερήσεις», είπε μεταξύ άλλων.

«Μεγάλες επιχειρήσεις που εγκαθίστανται στην Ελλάδα φέρνουν κόσμο που έφυγε στο εξωτερικό κατά τη δεκαετή κρίση. Δημιουργούνται οι συνθήκες να επιστρέψουν οι Έλληνες και να εργαστούν πάλι στην πατρίδα μας, ώστε να λυθεί και το δημογραφικό πρόβλημα που κατέδειξε, εξάλλου, η τελευταία απογραφή», είπε ακόμη.

Με αφορμή ζωντανή σύνδεση στην ίδια εκπομπή με την παρέμβαση του προέδρου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής Νίκου Παπαγεωργίου, ο οποίος παρατήρησε ότι διαφαίνεται μια σταδιακή αποκλιμάκωση στις τιμές των καυσίμων και παρατηρούνται εντατικοί έλεγχοι στα πρατήρια καυσίμων, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσδιόρισε τι σημαίνει αισχροκέρδεια, με χιλιάδες ελέγχους σε καθημερινή βάση.

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι πλέον γίνεται στοχευμένη στήριξη αυτών που έχουν περισσότερη ανάγκη.

Πηγή: ΕΡΤ


Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 0

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ