Ραδιόφωνο Live Επικοινωνία Χρήσιμα τηλέφωνα Φαρμακεία
Follow us
Σχολίασε την φωτογραφία 0 σχόλια
×

Οικονόμου: Δεν θα ξαναδούμε λογαριασμό ρεύματος που θα είναι 4 και 5 φορές πάνω

01/05/2022
95 Εμφανίσεις
1 Σχόλια

«Τα όποια υπερκέρδη έχουν προκύψει, που έχουν εντοπιστεί από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), θα επιστραφούν στον κόσμο», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, με όσο δημοσιονομικό χώρο δημιουργήθηκε και όποια δυνατότητα υπάρχει, θα γίνει δεύτερη παρέμβαση από την κυβέρνηση από την οποία θα πέσει δραστικά η τιμή του ρεύματος για όλους μας.

Οικονόμου για τις διακοπές ρεύματος

Σε ερώτηση σχετικά με τις διακοπές ρεύματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως ακριβώς επειδή η κυβέρνηση καταλαβαίνει τη μεγάλη δυσκολία ετοιμάζεται να ανακοινώσει στο αμέσως επόμενο διάστημα μία αποφασιστική παρέμβαση, και επεσήμανε: «κάναμε και εξακολουθούμε να κάνουμε ό,τι περνά απ’ το χέρι μας για να μην μένει χωρίς ρεύμα ο κόσμος. Πώς έγινε αυτό; Και μέσα απ’ τις ενισχύσεις που δίναμε και μέσα απ’ τα προγράμματα που και οι ίδιες οι εταιρείες έχουν. Θέλω όμως να πω κάτι για να είμαι απολύτως ειλικρινής και συγκεκριμένος. Διακοπές ρεύματος δυστυχώς, για λόγους που δεν μπορεί να προσδιορίσει κανείς σε κάθε περίπτωση, πάντοτε υπήρχαν. Το ’17, το ’18, το ’19, είχαμε 200-220 χιλιάδες, 158 χιλιάδες χωρίς να έχουμε την κρίση αυτή που έχουμε τώρα. Να πούμε ότι κανένας λογαριασμός δεν κόβεται αν τον αφήσεις απλήρωτο μία φορά και είμαι σίγουρος ότι και οι πάροχοι θα είναι απολύτως δεκτικοί γιατί όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι μία δύσκολη συγκυρία κι ότι είμαστε σε ένα μεσοδιάστημα που έρχεται μια ουσιαστική ρύθμιση».

Διευκρίνισε, επίσης, ότι τα μέτρα στήριξης για την ενέργεια θα είναι οριζόντια και για μεγάλο χρονικό ορίζοντα. «Με βάση την απόδοση της οικονομίας θα κάνουμε μια αποφασιστική παρέμβαση», είπε και προσέθεσε ότι οι τιμές θα διαμορφωθούν πιο κοντά στα δεδομένα που είχαμε πριν.

Σύντομα οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού

Τόνισε, δε, ότι τα μέτρα στήριξης θα ισχύσουν και το Μάιο, ενώ σύντομα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μια πολύ ουσιαστική παρέμβαση που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση στις τιμές της ενέργειας.

«Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δουν και οι επιχειρήσεις την ουσιαστική ενίσχυση του ρεύματος», ανέφερε.


iefimerida.gr

Η ανωνυμία είναι το καλύτερο κρησφύγετο δειλίας και χυδαιότητας!
Σχόλια 1
ΑνώνυμοςΒασιλειαδης Σωτηρης
ΑνώνυμοςΒασιλειαδης Σωτηρης 03/05 - 00:50
ΠΟΛΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟς ΠΟΛΙΤΗς
Δηλαδη θα ειναι μονο 2 η 3 φορες παραπανω η χρεωση του ρευματος??..Για να ξερουμε δηλ τι μας περιμενει επειδη την προηγουμενη φορα δεν ειχαμε ιδεα και μας ηρθε κατακουτελα .Τωραλοιπον θα το γνωριζουμε απο πριν .για να μην ανησυχουμεβρε Αδελφε.....

Πρόσθεσε ένα σχόλιο

× ExpImage

ΕΞΟΔΟΣ