Μετά από μια περίοδο εργασιών και δεξαμενισμού, το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Lady της SAOS Ferries ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του και επανήλθε στον νέο μόλο Δραπετσώνας. Εκεί θα πραγματοποιήσει τις τελικές επιθεωρήσεις και εργασίες πριν ξεκινήσει τα δρομολόγιά του προς τα Δωδεκάνησα.
Το Lady, μήκους 91 μέτρων, κατασκευάστηκε το 2001 από τα ναυπηγεία Mitsubishi στην Ιαπωνία και διαθέτει ταχύτητα που φτάνει τα 19 ναυτικά μίλια. Πρόκειται για ένα στιβαρό και αξιόπλοο σκαρί, σχεδιασμένο να ανταπεξέρχεται ακόμα και στις πιο δύσκολες θαλάσσιες συνθήκες. .
Η SAOS Ferries εκφράζει ευγνωμοσύνη προς όλους όσοι εργάστηκαν ακούραστα για την προετοιμασία του πλοίου. Με την πίστη ότι το Lady θα συμβάλει ουσιαστικά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση και την εξυπηρέτηση των νησιών, η εταιρεία δηλώνει αισιόδοξη ότι το νέο της απόκτημα “θα αφήσει εποχή”.
Το επόμενο διάστημα, αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για το ακριβές πρόγραμμα των δρομολογίων του πλοίου στα Δωδεκάνησα.
kalymnos-news.gr